Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Alexander Mulciber - 15.11.2025

Dobry wieczór, dawno mnie tu nie było

No więc jak wszyscy wiemy mam kartonową żonę. Alex i Loretta mieli w skrócie rzecz ujmując, toksyczną relację, w której wciąż się rozstawali i wracali do siebie, dopóki się nie hajtnęli. Hej, dalej się nie rozwiodłam. Właściwie nic z tym nie zrobiłam xD To lore nadal istnieje, Lorettę wspominam wciąż w swoich postach, ale... No właśnie.

Tak trochę ciężko mieć kartonową żonę i nie wiedzieć, co się z nią dzieje, więc zakładam, że między nimi jak najbardziej jest kontakt. A nawet jakieś tam interakcje twarzą w twarz, żwłaszcza, że Loretta też jest Śmierciożerczynią.

Okej skoro background załatwiony mam takie oto pytanie. Czy mogę rzucić na swoją kartonową żonę urok? Taki malutki. Prawie wcale nieszkodliwy. Przysięgam.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Aaron Andrew Moody - 15.11.2025

PS
Nie wiem czy to dobry temat, ale przyfrajerzyłam raz, wrzuciłam posta w zły temat, i wyrzuciło mi komendę kostki z konta Pana Losu (wyżej już wykonałam rzut). Czy dałoby się usunąć tego posta?

https://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=5001&pid=75416#pid75416

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Anastasia Dolohov-Burke - 15.11.2025

Mam jeszcze pytanie o tę odznakę, którą dostaje się za przerzucenie kostek oklumenty
Ile razy można rzucić na to w jednej sesji?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 16.11.2025

Generalnie tak, możesz wszystko. No i możesz też skorzystać z tego punktu regulaminu:

W przypadku kiedy ważna dla gracza relacja zniknie, ponieważ współgracz odszedł na stałe z forum (lub zniknął bez słowa), gracz może poszukać kogoś w to miejsce. Administracja nie udostępni jednak konta należącego do poprzedniego współgracza. Nową postać w to miejsce (żony, siostry, przyjaciółki...) należy stworzyć i rozwijać mechanicznie od zera według własnego pomysłu. Nie dopuszcza się kopiowania treści karty stworzonej przez poprzedniego gracza.

Możesz poszukać innego gracza, możesz przerobić Lorettę na postać niezależną. Oczywiście zakładając, że nie macie jakiegoś tam prywatnego kontaktu i nie czekasz na jej powrót (no ale od jej ostatniego zalogowania na forum minął rok i nie napisała sobie własnego epilogu), bo zawsze w dobrym tonie jest uzgodnienie detali z taką osobą, pod warunkiem że jest osiągalna. Nie wiem w 100% co się stało, więc jeżeli sprawa jest delikatna, to można zawsze napisać do mnie prywatnie, a ja spróbuję nawiązać kontakt.

Usunęłam post Pana Losu.

Nie ma ograniczenia na jedną sesję (ale regulamin zabrania ci więcej niż trzech rzutów na post, jeżeli nie jest to wydarzenie z mg).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Lorien Mulciber - 17.11.2025

Mam takie głupie pytanie.
W poprzednim rozliczeniu korzystając z przywileju posiadania bogacza II wzięłam sobie tą kamieniczkę którą mam w KP. Po prawdzie myślałam, że będę w niej częściej grać, ale większość sesji jakie miałam w niej zaplanowane albo się nie odbyła albo umarła no i tak naprawdę to mi ta kamienica tylko zajmuje niepotrzebnie miejsce.
Ale wydarzyła się spalona noc i kamienica spłonęła (karta krzesła).
Planuję dla punktów rozegrać w niej z dwie sesje dotyczące odbudowy, ale już teraz wiem, że Lorien w niej mieszkać nie będzie.

I tu pytanie:
Czy jak już wszystko pod Spaloną Noc w niej rozegram (tj. odpłacę naprawę i odnowię budynek) to czy mogę się jej pozbyć jednopostówką u dowolnego NPCowego landlorda? Ewentualnie czy w ogóle muszę to pisać czy wystarczy, że w następnym rozliczeniu napiszę, że ją sprzedała.
Prawda jest taka, że chcę domek na wsi i kury, a ten budynek będzie totalnie useless.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 17.11.2025

Opisz to sobie krótko w dowolnej formie (sprzedaż i zakup nowej nieruchomości, nie musisz się rozpisywać, po prostu to sobie wspomnij w narracji, że zmieniła lokum, albo wspomnij o tym w podsumowaniu kwartału) i w rozliczeniu podmienimy ci opis na nowy.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Helloise Rowle - 18.11.2025

Czy ja mogę na Woodym edytować sobie sprawdzony i zaodznakowany pociąg do Hogwartu, żeby dodać imiona i wzmianki o prawdziwych przyjaciołach? Pisałam to, jak był jedynym aktywnym dziadem w tym wieku na forum, więc mam tam opisane same jakieś NPC, a teraz mam dużo prawdziwych kolegów i żadnego w tym pociągu :(((

dobra wysłali mi fragment tematu że mogę, NIE BYŁO PYTANIA nie umiem czytać

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 18.11.2025

Potwierdzając: tak, możesz. Bylebyś nie skasowała całości albo nie zeszła pod minimalną liczbę słów.