Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Anastasia Dolohov-Burke - 28.11.2025

Dzień dobry,

Chciałabym przenieść Anastazję na drugoplanówkę, bo nie udźwignę jednak pisania taką ilością postaci, nie napiszę na niej 10k słów, a nie chcę jej wyrzucać, bo ją lubię... Kocham pisać tą kardashianką Stresik

1. Rzuciłam na Spaloną, ale nie napisałam jeszcze deklaracji. Dostałam smród w domu i strach przed imieniem, czy gdybym zmieniła postać na drugoplanową mogłabym to odgrywać? Nie przeszkadza mi to, a wręcz fajny jest to punkt zaczepienia na fabule.

2. Nie wiem, czy mogę mieć takie stanowisko w Ministerstwie Magii, czy nie jest jakieś za wysokie przypadkiem? Zapomniałam o tym i teraz przeglądałam KP i regulaminy i się martwię, że dałam jej jakiegoś wymyślnego zastępcę szefa. Oczywiście może być niżej, nie przeszkadza mi to wcale, nie zwrócono mi na to uwagi przy robieniu KP i teraz mam overthinking

3. Jak już skończę KP wg wzoru drugoplanówki, jak mam ją wrzucić do ocenki?

Nie przepraszam, lecz dziękuję

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 28.11.2025

1. Możesz sobie odegrać w Spaloną Noc co chcesz, nie będą obowiązywały cię ani te karty, ani mechanika gry. Zachowaj tylko logikę. (Oczywiście nie dam ci za to PDków, bo się ich pozbywasz.) Na strach przed imieniem nie rzucaj - ta kość jej już nie będzie dotyczyła.

2. Możesz zachować stanowisko.

3. Napisz kartę postaci drugoplanowej. Pamiętaj, żeby tam dobrze opisać jej miejsce w świecie („czyim tłem jesteś ty?”). Podbij ją. Twoja stara karta zostanie zarchiwizowana.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Geraldine Greengrass-Yaxley - 30.11.2025

Mam pytanie, wchodzący bestiariusz nieco ogranicza mi wykonywanie zawodu, czy z racji wprowadzanych zmian istnieje opcja, aby nieco zmodyfikować umiejętności? Nie wyobrażam sobie trochę, że jako łowca nie mam wiedzy o niektórych zwierzętach, zwłaszcza, że od lat prowadzę postać, która zabija najbardziej niebezpieczne bestie.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 30.11.2025

Aby posiadać szczegółową wiedzę o danych stworzeniach, wymagana jest Wiedza przyrodnicza. Dokładne progi podane są przy każdej z kategorii. ONMS wymagana jest do korzystania z umiejętności zwierzaków.

EDIT: Jest oczywiście możliwość edycji KP po wprowadzonych zmianach w mechanice jeśli zachodzi taka potrzeba. Zapraszam do Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik Serduszko

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Geraldine Greengrass-Yaxley - 30.11.2025

Tak, dlatego pytam, czy mogę to modyfikować, bo mój koncept się sypie.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 30.11.2025

Jak najbardziej, przy każdym prowadzeniu nowej mechaniki lub zmianie, regulamin forum pozwala ci wprowadzić modyfikacje, żeby postać miała sens. Serduszko Morri tam podlinkowała już odpowiedni temat, ale mogłaś go przeoczyć, bo poszedł edit. Gdybyś miała jakieś problemy z tym, co i jak edytować, to oczywiście też śmiało pytaj tu lub prywatnie.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Laurence Lestrange - 30.11.2025

Jeżeli ktoś ma nazwę stanowiska długą i chce ją umieścić w profilu, to nachodzi na powyższe pola. Przydałby się suwak. Chyba, że wystarczy wpisać skróconą wersję? Przypadek taki ma miejsce, gdy wpisze się Zastępcę Departamentu z pełną nazwą konkretnego departamentu.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 30.11.2025

Cześć, dzięki za zgłoszenie. Zostaw to na razie tak jak jest, my popróbujemy różne opcje i damy znać czy to jakoś przemieścimy, czy może pojawi się suwaczek. Serduszko

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Hestia Bletchley - 02.12.2025

Hej, od kiedy do kiedy trwa przerwa zimowa/świąteczna dla uczniów w Hogwarcie?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 02.12.2025

@Hestia Bletchley

Zimowa przerwa świąteczna zaczyna się 20 grudnia i teoretycznie trwa 2 tygodnie, trzeba tylko jeszcze uwzględnić ewentualne soboty i niedziele, więc może trwać odrobinkę dłużej Serduszko