Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Morgana le Fay - 05.01.2023

(05.01.2023, 04:25 )Regina Rowle napisał(a): Komu wysłać do sprawdzenia publikacje, które miałyby się ukazać w prasie? Uśmiech

Eutierra Uśmiech

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Perseus Black - 09.01.2023

Czy w ramach wylosowanego scenariusza mogę napisać opowiadanie na 2000 słów?

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Mackenzie Greengrass - 09.01.2023

Pytanie do nowych scenariuszy.
Czy jeżeli wylosujemy ten sam scenariusz (np. zagubienie się na bagnach po teleportacji) - można go odegrać razem i będzie się to liczyło?

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eutierria - 09.01.2023

(09.01.2023, 01:06 )Perseus Black napisał(a): Czy w ramach wylosowanego scenariusza mogę napisać opowiadanie na 2000 słów?

Tak.

Cytat:Pytanie do nowych scenariuszy.
Czy jeżeli wylosujemy ten sam scenariusz (np. zagubienie się na bagnach po teleportacji) - można go odegrać razem i będzie się to liczyło?

Tak.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eunice Malfoy - 09.01.2023

Trafiłam scenariusz z nieudaną teleportacją (mokradła). Postać takiej umiejętności nie posiada (dość podobna sytuacja jest w przypadku tych, co nie mają latania na miotle, a wściekła im się miotła Mrugnięcie ) - czy na potrzeby tego scenariusza można uznać, że jednak umie (a raczej "umie", skoro wylądowała na manowcach)? Czy jednak trzeba kombinować - świstoklik złapał awarię, próbowała odkurzyć wiedzę z czasów szkolnych czy tam robi podejście do kursu, bo w Hogu nie wyrobiła etc, etc?

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 09.01.2023

(09.01.2023, 20:26 )Eunice Black napisał(a): Trafiłam scenariusz z nieudaną teleportacją (mokradła). Postać takiej umiejętności nie posiada (dość podobna sytuacja jest w przypadku tych, co nie mają latania na miotle, a wściekła im się miotła Mrugnięcie ) - czy na potrzeby tego scenariusza można uznać, że jednak umie (a raczej "umie", skoro wylądowała na manowcach)? Czy jednak trzeba kombinować - świstoklik złapał awarię, próbowała odkurzyć wiedzę z czasów szkolnych czy tam robi podejście do kursu, bo w Hogu nie wyrobiła etc, etc?
Liczę na kombinowanie. To mogła być nieudana teleportacja kogoś, kto chciał cię przenieść - nie musisz umieć się teleportować, aby ktoś przeniósł cię „grupowo”. Tak samo nie trzeba umieć latać na miotle, aby na nią wsiąść - pasuje to do sytuacji nawet bardziej, ponieważ postać mogła zrobić to dla testu lub nauki (ba, mogła nawet chcieć zrobić sobie ładne zdjęcie u fotografa i wejść na nią w ramach sesji... a tu taki szok...) i bardzo rozczarować się swoim poziomem umiejętności. Serduszko Nic też nie stoi na przeszkodzie, by uczynić to dziełem kompletnego przypadku - jak na nic nie wpadniesz, to kichnij tak mocno, że się przypałowo teleportujesz w losowe miejsce. Masz moje błogosławieństwo.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Regina Rowle - 10.01.2023

Cześć!
Chciała spytać, czy istniałaby możliwość dodania jakiejś wtyczki (lub czegoś w tym rodzaju), która by zliczała słowa w postach? Dajmy na to, żeby były umieszczone drobnym drukiem na samym końcu każdego posta? Myślę, że to znacznie by ułatwiło liczenie zarówno graczom, jak i administracji, bo zakładam, że teraz większość przekleja swoje posty do edytora i potem zlicza, co jest nieco żmudne.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 10.01.2023

(10.01.2023, 16:02 )Regina Rowle napisał(a): Cześć!
Chciała spytać, czy istniałaby możliwość dodania jakiejś wtyczki (lub czegoś w tym rodzaju), która by zliczała słowa w postach? Dajmy na to, żeby były umieszczone drobnym drukiem na samym końcu każdego posta? Myślę, że to znacznie by ułatwiło liczenie zarówno graczom, jak i administracji, bo zakładam, że teraz większość przekleja swoje posty do edytora i potem zlicza, co jest nieco żmudne.
Hejka. Zobaczę czy jest coś gotowego, a jak nie to spróbuję to napisać i dodać do forum. Serduszko Do czasu kiedy tej opcji brakuje polecam wtyczkę Count me up do przeglądarki - wystarczy zaznaczyć tekst i kliknąć go prawym, żeby policzyło nam słówka.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Regina Rowle - 10.01.2023

(10.01.2023, 21:51 )Alastor Moody napisał(a):
(10.01.2023, 16:02 )Regina Rowle napisał(a): Cześć!
Hejka. Zobaczę czy jest coś gotowego, a jak nie to spróbuję to napisać i dodać do forum. Serduszko Do czasu kiedy tej opcji brakuje polecam wtyczkę Count me up do przeglądarki - wystarczy zaznaczyć tekst i kliknąć go prawym, żeby policzyło nam słówka.

Dziękuję Ci za polecenie, już zainstalowałam. Uśmiech Trzymam kciuki, żeby było coś gotowego!

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Erik Longbottom - 11.01.2023

Tutaj w opisie rozpoznawalności brakuje dopisku "poziom" u celebryty na poziomie VII, jak przy poprzednich rangach Serduszko