![]() |
|
Secrets of the Quill 2025 - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Szpalta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=14) +---- Dział: Zakończone (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=68) +----- Dział: Zakończone Wydarzenia Pozafabularne (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=106) +----- Wątek: Secrets of the Quill 2025 (/showthread.php?tid=5167) |
RE: Secrets of the Quill 2025 - Philomena Mulciber - 05.10.2025 za 2h mamy tydzień 2 więc może nikt mnie nie zastrzeli za falstart no grave can hold my body down legenda zawsze wychodzi na wierzch ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony (ale następnym razem wytrzymaj te 2h proszę). Wpisałam do tabeli imieniem poprzednio użytego multikonta. @Philomena Mulciber RE: Secrets of the Quill 2025 - Alexander Mulciber - 06.10.2025 Druga praca - od 6.10 do 12.10 Prompt: NO GRAVE CAN HOLD MY BODY DOWN Lorien Mulciber napisał(a):– Gdy miałam szesnaście lat, moja matka zabrała mnie na wybranie pomnika. Byłam pewna, że zmarła jakaś daleka ciotka, o której istnieniu nie miałam pojęcia, ale… nie. Pomnik był dla mnie. Uznała, że w ten sposób sprawi mi przyjemność - moja choroba odbiera urodę prędzej niż życie, a dla Adeline Prewett nie ma grzechów gorszych niż brzydota i bieda. ![]() Alex wsparł plecami o pomnik wzniesiony nad pustym grobem siostry. Nigdy mu się nie podobała wykonana na zamówienie rzeźba, która wieńczyła jego cokół. Nie mógł odmówić jej podobieństwa, a jednak, wcale mu nie przypominała Lorien. Nie była wystarczająco... Ludzka? A może wystarczająco ptasia. Żałował, że inni nie mogą zobaczyć jej jego oczami. adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. Wpisałam do tabeli imieniem poprzednio użytego multikonta. @Alexander Mulciber RE: Secrets of the Quill 2025 - Lorien Mulciber - 06.10.2025 Tydzień 2. Prompt zapasowy: Yearning Jedyny słuszny i dziwacznie szczęśliwy ship pani Mulciber - Aaron/Lorien. ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Lorien Mulciber RE: Secrets of the Quill 2025 - Dora Crawford - 09.10.2025 Tydzień 2 Can you get through all the pain inside you? "Dora trzęsła się niczym osika, czując ból w piersi - łapała się go, tak samo myślą, jak i fizycznie, błądząc dłonią po materiale bluzki i ściskając go mocno, jakby palce miały przedrzeć się przez materiał, skórę, kości i wedrzeć się gdzieś wewnątrz. Jakby mogła objąć swoje własne serce i w ten sposób uleczyć." "- Czuję się jakby bolała mnie dusza - powiedziała więc prosto, wolną dłonią na moment sięgając do mostka, jakby chciała teraz zacisnąć palce na tym, co znajdowało się gdzieś w środku. Zebrać to i skleić na nowo, kształtując według dobrze znanego wzorca." ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Dora Crawford RE: Secrets of the Quill 2025 - Anthony Shafiq - 09.10.2025 2 tydzień Prompt (zapasowy): I hate this job. Ptolemeusz zamiast listu dostarczył kopertę, z której wypadł papierowy, czarny, zakapturzony potwór. Dopiero po jego rozwinięciu ukazywała się treść wiadomości. Czasem gdy Anthony był w biurze (czyli do Spalonej Nocy nie tak często, ale po Spalonej Nocy - o dziwo -bardzo często) i się nudził (czyli praktycznie cały czas) postanawiał wprawiać się w sztuce bezróżdżkowej translokacji składaniem papierowych cudeniek. Były oczywiście żurawie. Były łabędzie. Szykuje powoli na październik smoki. Ale jego ulubioną papierową maskotką były... dementorki. Te jednak leciały z wiadomościami tylko do jednego, bardzo konkretnego gabinetu na drugim piętrze Ministerstwa Magii. ![]() Zawada: Daltonista I adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. Wpisałam do tabeli imieniem poprzednio użytego multikonta. @Anthony Shafiq RE: Secrets of the Quill 2025 - Thomas Figg - 09.10.2025 Tydzień 2 No grave can hold my body down - Caught in a Net ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Thomas Figg RE: Secrets of the Quill 2025 - Rodolphus Lestrange - 11.10.2025 Druga praca - od 6.10 do 12.20 Prompt nr 6: No grave can hold my body down - grzybobranie (niestety ale zeżarłam grzyby zanim zdążyłam cyknąć fotkę, więc pamiętajcie dzieci - nie zbierajcie grzybów których nie znacie, bo skończycie jak na obrazku poniżej) ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Rodolphus Lestrange RE: Secrets of the Quill 2025 - Robert Albert Crouch - 12.10.2025 Tydzień 2 - Grzybobranie aka moja ulubiona Rowle na grzybach ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Robert Albert Crouch RE: Secrets of the Quill 2025 - Morpheus Longbottom - 13.10.2025 Tydzień 2 Prompt Secrets of the Quill: No grave can hold my body down Pls Bezala zalicz mi, zapomniałam wstawić xD Wyjaśnienie, te monoporcje, które wyglądają jak trumienki (nawiązanie do grobu), są o smaku kawowym z likierem (też kawowym) czyli to co przynosi zmartwychwstanie. ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Morpheus Longbottom RE: Secrets of the Quill 2025 - Helloise Rowle - 13.10.2025 tydzień 3 prompt DRINK ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 3 zaliczony. @Helloise |