Secrets of London
Secrets of the Quill 2025 - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Szpalta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Dział: Zakończone (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=68)
+----- Dział: Zakończone Wydarzenia Pozafabularne (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=106)
+----- Wątek: Secrets of the Quill 2025 (/showthread.php?tid=5167)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Secrets of the Quill 2025 - Philomena Mulciber - 05.10.2025

za 2h mamy tydzień 2 więc może nikt mnie nie zastrzeli za falstart

no grave can hold my body down
legenda zawsze wychodzi na wierzch

[Obrazek: imgproxy.php?id=CpfO2FC.jpeg]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony (ale następnym razem wytrzymaj te 2h proszę). Wpisałam do tabeli imieniem poprzednio użytego multikonta. @Philomena Mulciber Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Alexander Mulciber - 06.10.2025

Druga praca - od 6.10 do 12.10
Prompt: NO GRAVE CAN HOLD MY BODY DOWN

Lorien Mulciber napisał(a):Gdy miałam szesnaście lat, moja matka zabrała mnie na wybranie pomnika. Byłam pewna, że zmarła jakaś daleka ciotka, o której istnieniu nie miałam pojęcia, ale… nie. Pomnik był dla mnie. Uznała, że w ten sposób sprawi mi przyjemność - moja choroba odbiera urodę prędzej niż życie, a dla Adeline Prewett nie ma grzechów gorszych niż brzydota i bieda.
[...] W jednym Adeline Prewett się nie pomyliła - rzeźba cmentarna jej córki była przepiękna. Szkoda tylko, że z jakiegoś powodu od lat stała porzucona w najbardziej zapuszczonej części Mulciberowego cmentarza, porośnięta dzikim wrzosem i bluszczem.
I dziś, chyba tylko Alexander pamiętał, że w ogóle tam stoi.

[Obrazek: 42eea60f7b307ee01926f276451297538c1c1ef1.jpg]

Alex wsparł plecami o pomnik wzniesiony nad pustym grobem siostry. Nigdy mu się nie podobała wykonana na zamówienie rzeźba, która wieńczyła jego cokół. Nie mógł odmówić jej podobieństwa, a jednak, wcale mu nie przypominała Lorien. Nie była wystarczająco... Ludzka? A może wystarczająco ptasia. Żałował, że inni nie mogą zobaczyć jej jego oczami.

[Obrazek: d10f40d095ab586dde9bbf7d01a1370edc755def.pnj]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. Wpisałam do tabeli imieniem poprzednio użytego multikonta. @Alexander Mulciber Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Lorien Mulciber - 06.10.2025

Tydzień 2.
Prompt zapasowy: Yearning
Jedyny słuszny i dziwacznie szczęśliwy ship pani Mulciber - Aaron/Lorien.

[Obrazek: bw8IM.gif]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Lorien Mulciber Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Dora Crawford - 09.10.2025

Tydzień 2
Can you get through all the pain inside you?

"Dora trzęsła się niczym osika, czując ból w piersi - łapała się go, tak samo myślą, jak i fizycznie, błądząc dłonią po materiale bluzki i ściskając go mocno, jakby palce miały przedrzeć się przez materiał, skórę, kości i wedrzeć się gdzieś wewnątrz. Jakby mogła objąć swoje własne serce i w ten sposób uleczyć."

"- Czuję się jakby bolała mnie dusza - powiedziała więc prosto, wolną dłonią na moment sięgając do mostka, jakby chciała teraz zacisnąć palce na tym, co znajdowało się gdzieś w środku. Zebrać to i skleić na nowo, kształtując według dobrze znanego wzorca."

[Obrazek: imgproxy.php?id=kbKLbjQ.jpeg]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Dora Crawford Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Anthony Shafiq - 09.10.2025

2 tydzień
Prompt (zapasowy): I hate this job.

Ptolemeusz zamiast listu dostarczył kopertę, z której wypadł papierowy, czarny, zakapturzony potwór. Dopiero po jego rozwinięciu ukazywała się treść wiadomości.

Czasem gdy Anthony był w biurze (czyli do Spalonej Nocy nie tak często, ale po Spalonej Nocy - o dziwo -bardzo często) i się nudził (czyli praktycznie cały czas) postanawiał wprawiać się w sztuce bezróżdżkowej translokacji składaniem papierowych cudeniek. Były oczywiście żurawie. Były łabędzie. Szykuje powoli na październik smoki. Ale jego ulubioną papierową maskotką były... dementorki. Te jednak leciały z wiadomościami tylko do jednego, bardzo konkretnego gabinetu na drugim piętrze Ministerstwa Magii.

[Obrazek: imgproxy.php?id=Nj3PUK8.jpeg]

Zawada: Daltonista I

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. Wpisałam do tabeli imieniem poprzednio użytego multikonta. @Anthony Shafiq Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Thomas Figg - 09.10.2025

Tydzień 2
No grave can hold my body down - Caught in a Net

[Obrazek: imgproxy.php?id=yZXbm5x.jpeg]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Thomas Figg Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Rodolphus Lestrange - 11.10.2025

Druga praca - od 6.10 do 12.20
Prompt nr 6: No grave can hold my body down - grzybobranie (niestety ale zeżarłam grzyby zanim zdążyłam cyknąć fotkę, więc pamiętajcie dzieci - nie zbierajcie grzybów których nie znacie, bo skończycie jak na obrazku poniżej)

[Obrazek: f2cfb7485a723fbbd9f738882ff0978e.jpg]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Rodolphus Lestrange Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Robert Albert Crouch - 12.10.2025

Tydzień 2 - Grzybobranie
aka moja ulubiona Rowle na grzybach
[Obrazek: imgproxy.php?id=hpyxUqI.jpeg]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Robert Albert Crouch Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Morpheus Longbottom - 13.10.2025

Tydzień 2

Prompt Secrets of the Quill: No grave can hold my body down

Pls Bezala zalicz mi, zapomniałam wstawić xD

Wyjaśnienie, te monoporcje, które wyglądają jak trumienki (nawiązanie do grobu), są o smaku kawowym z likierem (też kawowym) czyli to co przynosi zmartwychwstanie.
[Obrazek: imgproxy.php?id=KtG6J3J.jpeg]

adnotacja moderatora
Tydzień 2 zaliczony. @Morpheus Longbottom Serduszko

RE: Secrets of the Quill 2025 - Helloise Rowle - 13.10.2025

tydzień 3 prompt DRINK

[Obrazek: imgproxy.php?id=zUJK6Le.gif]

adnotacja moderatora
Tydzień 3 zaliczony. @Helloise Serduszko