Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Theon Travers - 07.02.2023

W zasadzie nie do końca rozumiem całą sytuację, ale pozwolę sobie wypowiedzieć się ze swojej perspektywy.

Nie rozumiem czemu mamy robić problem w kontekście stanowisk prefektów oraz przynależności do drużyny quidditcha. Przy pierwszej kwestii wystarczy uznać, że z powodu pewnych czynników powołano większą grupę uczniów na to stanowisko (3-4) i mamy spokój. W przypadku drużyny, wcześniej już padł argument na temat zawodników rezerwowych. Ja go kupuje.
Jednocześnie zasada powołania większej liczby prefektów wchodziłaby w życie wyłącznie w przypadku postaci powracającej z nieaktywności. Unikamy wtedy poprawiania KP, nie dorzucamy nikomu roboty.

Druga kwestia to spis. Skoro takowy istnieje, to rozpiske zajętych stanowisk może sprawdzić zarówno gracz na etapie tworzenia KP,  jak i osoba sprawdzająca. Przecież to tylko chwila roboty.

Ogólnie nie podoba mi się pomysł z poprawianiem KP z powodu takiej pierdoły. Raz, że zawracamy głowę graczom. Dwa, że dokładamy w ten sposób roboty osobom odpowiadającym za KP, a i bez tego czasami ma się wrażenie, że nanoszenie zgłoszonych poprawek zajmuje wieczność. Nie ma sensu komplikować sobie spraw, które same w sobie nie są skomplikowane.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Brenna Longbottom - 07.02.2023

Przeglądając zawady po nocy wpadłam na kilka propozycji wad - być może któraś wyda się ciekawa i administracjiMrugnięcie

Zapominalski - I - zapominasz o ważnych spotkaniach, o tym, gdzie odłożyłeś dany przedmiot, co miałeś zrobić i jaką drogą gdzieś poszedłeś.

Lęk przed ciemnością - II - boisz się ciemności. - 10 do rzutów na sesjach, których akcja toczy się w nocy.

Meteopata - I - źle znosisz brzydką pogodę. - 5 do rzutów na sesjach, podczas których pada.

Wróg Zakonu - I - Zakon podejrzewa cię o bycie śmierciożercą. Nie ma na to dowodów, ale jego członkowie ci nie ufają
(zainspirowane tym, że w HP w sumie każdy wiedział w Zakonie, kto jest tym złym, ale i tak nie mogli niczego z tym zrobićXD)

Zła reputacja - II lub I - oficjalnie nie zrobiłeś nic niezgodnego z prawem, ale z powodu jakiegoś wydarzenia (słusznie lub nie) wiele osób sądzi, że trzeba na ciebie uważać

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eutierria - 07.02.2023

Theonie, ok, wezmę to pod uwagę.

Brenno, zawady są super, z lekkimi poprawkami dorzucimy je przy aktualizacji tego tematu, żeby nie mieszać w nim dwa razy. (Podejrzewam, że niektórzy będą chcieli je sobie dobrać.) Serduszko

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Cameron Lupin - 08.02.2023

Czy scenariusze kwartalne można rozpisywać w formie jednopostówki/opowiadania, tak jak scenariusze losowe?

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Cathal Shafiq - 08.02.2023

Chciałam spytać o umiejętność Shafiqów, czy dobrze ją interpretuję - członkowie rodu rozumieją każdy język, ale już nim nie mówią?

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Morgana le Fay - 08.02.2023

(08.02.2023, 22:23 )Cameron Lupin napisał(a): Czy scenariusze kwartalne można rozpisywać w formie jednopostówki/opowiadania, tak jak scenariusze losowe?

Tak Uśmiech

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Erik Longbottom - 10.02.2023

Czy zmiana wymagań dotyczących długości pełnej sesji w tej ankiecie weszła już w życie i można zgłaszać sesje z liczbą minimum 1500 słów?

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eutierria - 10.02.2023

(10.02.2023, 17:42 )Erik Longbottom napisał(a): Czy zmiana wymagań dotyczących długości pełnej sesji w tej ankiecie weszła już w życie i można zgłaszać sesje z liczbą minimum 1500 słów?
Nie weszła, ale wejdzie w najbliższym czasie. Zmiana nie będzie dotyczyła sesji zaczętych przed Beltane.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eutierria - 10.02.2023

(08.02.2023, 22:37 )Cathal Shafiq napisał(a): Chciałam spytać o umiejętność Shafiqów, czy dobrze ją interpretuję - członkowie rodu rozumieją każdy język, ale już nim nie mówią?
Przepraszam, przeoczyłam twoją wiadomość.
D: Rozumiesz język i możesz się w nim porozumiewać, ale możesz na pewno natrafić na jakiejś różnice kulturowe, które dla niektórych postaci mogą być zagadką.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Robert Mulciber - 16.02.2023

Mam pytanie odnośnie sumy przypadków - Ulewa.
Na ile musimy trzymać się tego, co jest zawarte w scenariuszu? Faktycznie musi to być wieczór pełen żartów, raczej przyjemny, czy możemy to przesterować w innym kierunku? Zmienić nieco klimat tego spotkania, charakter całego zdarzenia? Mniej żartów, więcej powagi, poczucia że coś jest nie tak, może nawet szczypta horroru? Chce się upewnić czy tego rodzaju odejście od scenariusza będzie akceptowalne.