![]() |
|
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12) |
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Louvain Lestrange - 21.01.2025 (17.12.2024, 10:06 )Eutierria napisał(a): Założyłem, być może błędnie, że nieumarłe prostytutki z Kościanego Zamtuzu mogą być istotami magicznymi, lub przynajmniej część z nich(dlatego do pomocy wziąłem Ambrosie która posiada przewagę Znajomość półświatka 3 z uwzględnieniem Philipa McKinnona, który mógłby na życzenie wnuczki udostępnić taką prostytutkę). Stąd dobór zaklęcia Exumai. Dalej w swoim opisie kierowałem się sugestiami od Czarnego Pana, w tym poście. Szczególnie z tego fragmentu: (12.09.2023, 23:17 )Czarny Pan napisał(a): W swoim opisie chciałem podkreślić, to że Louvain stara się do wykonania zaklęcia korzystać z energii zaczerpniętej w limbo zamiast własnej(zgodnie ze wskazówkami CP). Nie wiem co dzieje się z naszymi energiami, jest to eksperyment i pierwsza próba użycia przewagi z zaczerpnięcia ze źródła. W swoim założeniu liczyłem, że podczas takiej próby uda się dowiedzieć coś nowego o tej przewadze, przynajmniej organoleptycznie. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 27.01.2025 Okej, ale masz trzy kropki w nekromancji, więc twoja postać bardzo dobrze rozumie, że nekromancja polega na manipulowaniu siłami witalnymi. Załóżmy, że to zaklęcie działa na tę prostytutkę, ale wciąż ma tę części opisu: Cytat:To zaklęcie służy do osłabiania sił witalnych magicznych istot i stworzeń, ale nie ludzi. Dotknięte tym zaklęciem stworzenie odczuwa ból i słabnie, co czyni je bardziej podatnym na ataki czarodzieja. Wyobraź sobie, że ty i prostytutka jesteście szklankami, które mają w sobie wodę. Ona jest standardową szklanką, a ty jesteś bardzo wysoką szklanką, do której ktoś dolał wody aż po czubek. Exumai to złapanie jej szklanki i rozchlapanie części tej wody na boki, żeby było jej mniej. Gdzie w tym użycie twojej wody? Ja tego nie widzę. Ten post nie spotka się więc z moją reakcją - dziewczynę zwyczajnie od tego boli i czuje się gorzej. Oczywiście możesz próbować dalej, tylko opisz logicznie jej reakcję. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Anthony Shafiq - 29.01.2025 Pytanie - blokada rozgrywek jest do 8.09. Czy możemy z Jonathanem dopiero rano (ok. 7:00) wrócić z Francji, czy żeby wziąć udział w wydarzeniach do północy musimy być z powrotem w Anglii? RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 29.01.2025 Odpowiedź znajduje się tutaj - ta data jest aktualna.
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Nora Figg - 03.02.2025 Hejko, chciałam zapytać, czy coś popsułam z kością, czy nie działa, o tu a dobra, chyba zczaiłam o co chodzi, proszę zignorować głupie pytanie XDDDD RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 03.02.2025 Popłakałam się, dzięki (tak to jest nieusunięta kość z Widm). RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Robert Albert Crouch - 24.02.2025 Cześć, przychodzę z pytaniem o interpretację scenariusza Sumy. Jest to Magiczna Pozytywka i chciałabym wiedzieć, czy jak będę to odgrywać z kimś innym, to konieczne jest, żeby moja postać aktywnie brała udział we wspomnieniu czy może je po prostu oglądać (jak w scenach z myślodsiewnią w HP) i komentować? Szczerze powiedziawszy, wolałabym zagrać drugi wariant (daje więcej okazji na rozmowę z drugą postacią), ale jeśli element odgrywania wspomnienia jest tu istotny, pewnie uda się coś wymyślić. + Czy inna osoba też się przenosi do nastoletnich czasów? A może każdy przeżywa własne wspomnienie indywidualnie, słysząc melodię? "Znalazłeś pozytywkę. Kiedy ją otworzyłeś, ty i każdy, kto usłyszał jej melodię, przenieśliście się na kilka chwil do czasów nastoletnich. Pozytywka postanowiła zagrać na twoich emocjach i wybrała jedno z najsilniejszych wspomnień, które pamiętasz. Przenosisz się we swoje wspomnienia i nagle przeżywasz je oraz odgrywasz raz jeszcze." RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 24.02.2025 Przenosicie się razem z towarzyszącą ci postacią do twojego wspomnienia, które przeżywasz jeszcze raz - tj. jesteś jego aktywnym uczestnikiem, przeżywasz te emocje na nowo, a tamta osoba ci w tym towarzyszy, nawet jeżeli wcześniej jej tam nie było. Nie jest jednak powiedziane, że musi dotyczyć tego cała sesja. To może być jedna scena, która jest wstępdem do rozmowy o tym przeżyciu. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Isaac Bagshot - 05.03.2025 Hej! Mam pytania dotyczące Sklepiku Bagshotów: 1. Czy nad sklepem znajduje się mieszkanie, w którym można zamieszkać? Jeśli tak, to czy na nie również działają Ministerialne zabezpieczenia? Czy po Spalonej nocy mogę tam zamieszkać? 2. Czy mogę założyć, że na zapleczu sklepu (po przejściu wszystkich zabezpieczeń), znajduje się również myślodsiewnia, do której moja postać ma swobodny dostęp? 3. Czy mogę sama wymyślić co jeszcze znajduje się na zapleczu sklepu? Np. pamiątki rodowe, obszerne kroniki historyczne etc? (oprócz asortymentu dla czarodziejów) RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 08.03.2025 Czy nad sklepem znajduje się mieszkanie, w którym można zamieszkać? Nie ma tego w opisie, ale generalnie tak - możemy uznać, że budynek ma skromne piętro lub tam są jakieś dodatkowe pomieszczenia. Tylko to miejsce nie może być duże - bo to jest mała miejscowość sadownicza i tutaj ludzie mają chatki, a nie wielkie wille. ![]() Jeśli tak, to czy na nie również działają Ministerialne zabezpieczenia? Czy po Spalonej nocy mogę tam zamieszkać? Raczej nie omijają piętra domu. Dla mnie jest to w porządku i tak - takie miejsce na pewno jest bezpiecznejsze kiedy Ministerstwo ma na nie oko. Czy mogę założyć, że na zapleczu sklepu (po przejściu wszystkich zabezpieczeń), znajduje się również myślodsiewnia, do której moja postać ma swobodny dostęp? Jak najbardziej. Twoja rodzina je stworzyła, w sklepie na pewno znajduje się myślodsiewnia i możesz kreować fabuły wokół niej jak chcesz, w końcu jesteś członkiem rodziny. Czy mogę sama wymyślić co jeszcze znajduje się na zapleczu sklepu? Np. pamiątki rodowe, obszerne kroniki historyczne etc? (oprócz asortymentu dla czarodziejów) Tak. |