• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje

Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
stażysta, szpital św. munga
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
30.11.2024, 21:45  ✶  
Co należy rozumieć przez opis ulepszeń Miejsce pracy, Wygodne miejsce pracy, Bardzo wygodne miejsce pracy - Wymaga kupienia przyrządu rzemieślniczego lub innego przyrządu do pracy?

Czy te narzędzia/przyrządy to jest jakieś inne ulepszenie do wykupienia (którego chyba nie widzę na liście?) czy raczej chodzi tutaj o element narracyjny, że np. krawcowa powinna mieć maszynę do szycia, aby wykorzystać to ulepszenie? Plus, byłbym wdzięczny za info, czy to ulepszenie jest jakkolwiek przydatne dla postaci, która zajmuje się Zielarstwem aka uprawą roślinek i tworzeniem eliksirów i maści.
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
30.11.2024, 21:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2024, 15:38 przez Morrigan.)  
Nie są to rzeczy związane z ulepszeniami. Podejrzewam (bo nie mam teraz jak dopytać xD), że to tak samo jak z innymi rzeczami potrzebnymi obecnie do różnych umiejętności - nie jest to skończone. A więc założyłabym, że na ten moment jest to element narracyjny, a gdy będzie możliwy do zakupu (najpewniej za PD), będzie trzeba założyć, że to narzędzie uległo zniszczeniu, co wymusi fabularny zakup.

Czy jest to potrzebne przy zielarstwie lub tworzeniu eliksirów - nie wiem, zakładam, że znalazłoby się tam coś przydatne dla każdego typu rzemieślnika. Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, bo zwyczajnie nie wiem, natomiast dopytam się, gdy już Eutierria będzie dostępna i edytuję tę wiadomość lub wyślę nową i dam Ci znać Serduszko

EDIT:
Dopytałam i w zasadzie moja odpowiedź jest dobra – jest to więc obecnie element narracyjny tak jak sam opisałeś (miał być dodany sklep z tymi przedmiotami, ale no póki co go nie ma).
Czy jest to przydatne dla zielarza? Raczej nie, bo nie rzucasz kostką na to, czy wyrosną Ci roślinki. Dla alchemika/mistrza eliksirów? Tak, jak najbardziej, kupujesz wtedy kociołek, który zapewnia Ci odpowiednio +10/20/30 do rzutu na wytworzenie eliksiru.
@Cameron Lupin
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
11.12.2024, 16:56  ✶  
Mam pytanie na przyszłość z kategorii "a czy mogę": skoro Marta wydarzyła się w 42, a Woody od 39 jest w BUMie, to czy mogę ten scenariusz zrealizować w formie tego, że Longbottom pracował przy miejscu zdarzenia (wzięcie udziału w oględzinach i zabezpieczaniu dowodów albo jakieś przepytywanie świadków, idk), czy to już wykorzystany/niedostępny wątek?

piw0 to moje paliwo
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
15.12.2024, 21:07  ✶  
Louvain stara się użyć magii z dziedziny nekromancji na jednej z sexworkerek Kościanego Zamtuzu, próbując użyć do tego energii zaczerpniętej ze źródła w zaświatach. Ślicznie proszę o interpretację.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.12.2024, 09:57  ✶  
@Woody Tarpaulin

Możesz. Proponuję ci przegadać to z Brenną i Morpheusem, ponieważ oni pisali przyjętą sesję z tamtego zdarzenia - Morpheus znalazł tego dnia Martę. Pogadajcie o tym sobie żeby było spójnie. Serduszko
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.12.2024, 10:06  ✶  
@Louvain Lestrange

Lou, próbujesz użyć na człowieku zaklęcia posiadającego w opisie wzmiankę, że nie działa na ludzi. Zakładając, że robimy tutaj wyjątek - wytłumacz mi logikę twojego działania. Masz Lou i jego energię (wzbogaconą o energię z Limba) oraz prostytutkę i jej energię. Używasz na niej zaklęcia pozbawiającego sił życiowych, takiego Cruciatusa na nieludzi. Co dzieje się z waszymi energiami? W jaki sposób one się poruszają i jaki udział ma w tym twoja? Pjerosek Wlewasz ją w nią i znów wyciągasz?
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
17.12.2024, 17:39  ✶  
Dżem doberek
Ja przychodzę do dziekanatu z pewną sprawą. Mianowicie - podczas sesji związanej z Doppelgangerem, Victoria przekminiła Stanleyowi, że jej babka podczas wizyty na Nocturnie postanowiła zakupić sobie jakieś pamiątki z tej jakże wspaniałej przygody. Według jej ustaleń, jedne z suvenirów, pochodziły właśnie ze sklepu Borginów.

Załączam dowody, że to nie jest moje żadne urojenie, a tak rzeczywiście było:
Dowód numer 1 w sprawie
Dowód numer 2 w sprawie

Dochodząc do sedna tematu i zarazem pytania/pytań.
1. Czy przeglądając księgi zamówień u Borgina&Burkesa, można by było się czegoś dowiedzieć? Czy raczej jest to wiedza utracona?
2. Jeżeli tak, to czego?
3. Czy żeby tego się dowiedzieć wystarczy klepnąć jedno postówkę czy trzeba zrobić elegancką robotę i jakiegoś złocistego Mistrza Gry zaciągnąć na ładne oczy do pomocy?

Z góry dziękuje i życzę smacznego serniczka w dziekanacie

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.12.2024, 18:31  ✶  
@Stanley Andrew Borgin

Musisz zarysować mi co w ogóle Stanley ma wspólnego z Borginami (tak wiem że nazwisko - ale jedyna wzmianka o współpracy z nimi to przewaga rodzinna i matka, którą Stanley zabił). Jak dokładnie to sobie wyobrażasz, dlaczego ktoś mu pokazuje te rejestry itd?
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
17.12.2024, 18:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2024, 18:54 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Borginowie to mimo wszystko główna rodzina Stanleya z którą się utożsamia ze względu na to, że stamtąd pochodziła jego matka, która go wychowała. Utrzymuje kontakt z całą rodziną i pomaga im w działalności rodzinnych biznesów o ile jest potrzebny. Za ich namową dołączył do Śmierciożerców (co zostało podkreślone w tej sesji). Jako oddana i zaufana osoba, na prośbę Christophera Michaela Borgina brał udział (dalej bierze) w poszukiwaniu Crawleyów. Co więcej, był osobą, która spotkała Dorę i tym samym udowodnił, że Crawleyowie dalej żyją i mają się całkiem nieźle, więc poszukiwania same w sobie nie mogą się zakończyć. Dodatkowo ma pozytywne relacje ze swoją kuzynką Persephoną, która pracuje w tym sklepie. Patrząc, że zarówno Persephona oraz Christopher Michael pracują w sklepie Borgin&Burkes, a Stanley ma z nimi pozytywne relacje/pomagał w ich sprawach, sądzę, że byliby skłonni mu pomóc/rzucić nieco informacji.

@Eutierria

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
19.12.2024, 20:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2024, 20:36 przez Eutierria.)  
@Stanley Andrew Borgin

Odpiszę ci w punktach, bo tak mi łatwiej.

1. Nie, nie musisz rozgrywać tego z mistrzem gry (ale jeżeli chcesz i ktoś ma czas i chęci to możesz, to może być także gracz piszący z konta Barda).

2. Warto, żebyś opisał tę relację w temacie NPC.

3. Tak, można dowiedzieć się od Borginów czego szukała u nich babka Victorii, ale... masz jednak trochę pecha i będą oni chcieli od ciebie czegoś w zamian (nie, to nie będzie coś karkołomnego).

4. Rozegraj sesję dowolnej długości, gdzie idziesz wyciągnąć te informacje i trafiasz na tę ścianę (czyli to, że w życiu nie ma nic za darmo), a później zawołaj mnie pingiem (najlepiej na forum, bo te discordowe gubię), to napiszę ci tam, czego Stanley się dowiedział (albo ktoś zrobi to za mnie).

5. Możesz (w tej sesji) albo zaoferować im coś sam z siebie (najlepiej grając wokół swoich przewag i najwyższych statystyk), albo wymyślę ci to ja (wiadomość o tym, co Stanley musi zrobić w zamian za przysługę, wyślę pocztą). Jeżeli składasz im ofertę sam podkreśl ją w poście.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (34): « Wstecz 1 … 22 23 24 25 26 … 34 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa