![]() |
|
Pączek - sowa Nory - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Pączek - sowa Nory (/showthread.php?tid=234) |
RE: Pączek - sowa Nory - Vincent O’Dwyer - 06.04.2023 Londyn 21.03.1972
Nora! Nie otrzymałaś mojego poprzedniego listu? Wysłałem go jakiś miesiąc temu.Udusiłbym tego ptaka gdyby nie to, że etyka zawodowa mi zabrania. Nawet groźby, że wymienię go na lepszy model przestały działać, bo dobrze wie, że tylko tak gadam. Wróciłem z Norwegii, jestem w Londynie od tygodnia. Skandynawia jest piękniejsza, niż możesz sobie wyobrazić - zbyt dużo pisania, opowiem Ci wszystko gdy się spotkamy. Dobrze jest wrócić, choć praca w budynku ministerstwa w otoczeniu tych sztywniaków to najgorsze, co może być. Wiedziałem, że to w końcu się wydarzy i nie mogłem się doczekać. Moje gratulacje! Kwestia czasu, aż popularnością przebijesz Dziurawy Kocioł. Zdajesz sobie sprawę, że możesz stać się przyczyną mojego bankructwa, prawda? Odwiedzę Cię niebawem. P.S W niebieskie albo zielone kropki? Ściskam
Vincent Do koperty dorzucono naszkicowany, nieco przybrudzony obrazek RE: Pączek - sowa Nory - Vincent O’Dwyer - 08.04.2023 Londyn 21.03.1972
Norko To zdecydowanie wina ptaka. Wiem, że masz dobre serduszko, ale nie usprawiedliwiaj tego łajdaka, zdecydowanie na to nie zasłużył. Tak wyglądają! Co więcej, tak się zachowują. To znaczy nie wszyscy, ale większość z nich. Jakby przybrudzony, biały kołnierz od koszuli był ich największym zmartwieniem i katastrofą. Zabawne. Wiesz, że właśnie straciłaś szansę na bogactwo, bo regularnie zostawiałbym u Ciebie całą wypłatę, łącznie ze wszystkimi premiami? Oczywiście, jeżeli myślisz, że zgodzę się na stołowanie u Ciebie za darmo, to z góry mówię, że nie ma takiej opcji. Wiem, że jesteś uparciuchem, ale ja też potrafię być zawzięty. A złe oblicze Nory brzmi jak wyzwanie - nie takie bestie miałem szansę oswajać. P.S Naprawdę kropki wyszły już z mody? Cholera, muszę kupić nowy krawat. Poszukam takiego w kwiatki. P.S 2. Nie chcę zdradzać szczegółów dopóki nic nie jest pewne, ale jeżeli dobrze pójdzie, być może uda nam się opisać nowy gatunek. To ściśle tajna informacja, obiecaj że nikomu nie powiesz. Na mały paluszek! Vinc RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 11.06.2023 Pokłosie sesji
19.04.72
Nora! Załączam portret pamięciowy. Mam zamiar rozejrzeć się za nim, a za jakiś czas, jeśli nic nie znajdę, zamieścić ogłoszenie w tej sprawie w Proroku. Masz jakieś uwagi do tego, jak wygląda? Brenna Rysunek sporządzony przez Mavelle przedstawiał bardzo udatnie mężczyznę w mugolskim ubraniu, którego obie z Brenną widziałyście w swoich snach, RE: Pączek - sowa Nory - Danielle Longbottom - 23.06.2023 Wiadomość przyszła nad ranem 2 maja, na wyrwanej niedbale, poplamionej kartce. Brak podpisu, ale niewyraźne, charakterystyczne pismo pozwalają na identyfikację nadawcy Gdzie jesteś? Gdzie Mabel? Żyjecie?
RE: Pączek - sowa Nory - Sauriel Rookwood - 13.07.2023 02.05.1972
bejba its kinda crejza ale czy wszystko ok? widziałem twoje stoisko na Beltane. Daj znać, czy żyjesz.
~ Czarny Kot RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 15.07.2023
7.05.72
Nora, jeśli hipotetycznie rzecz biorąc ktoś został podtruty amortencją, prawdopodobnie małą dawką, i najpierw tego nie zauważył, to kiedy najpóźniej powinny ustąpić objawy? Czy istnieje szansa, że eliksir został w jakiś sposób zmodyfikowany i efekt nie ustąpi samoistnie? B. PS. Przy okazji, chciałabym z Tobą pogadać o eliksirach, nie chcę wszystkiego zrzucać na Dorę, a możemy potrzebować większej dostawy. Wszystko, co było w domu, tata przyniósł rano na Polanę. RE: Pączek - sowa Nory - Sauriel Rookwood - 16.07.2023 ta... widziałem, ale nie chciałem podchodzić
chciałem się upewnić, że wszystko gra nie wiem jak z pracą, ale może zamiast załatwiać kocie sprawy z Salemem powinienem pogadać z tobą da się z tobą spotkać poza TWOJĄ pracą? RE: Pączek - sowa Nory - Sauriel Rookwood - 22.07.2023 ciastko zjadłem, spokojna twoja uczesana. Kupione przez pośrednika
10 maja? możemy się napić w dziurawym kotle. a jak nie to wybierz inną datę i miejsce. Będę. Czarny Kot RE: Pączek - sowa Nory - Danielle Longbottom - 22.07.2023 ![]() RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 13.08.2023
23.05.72
Skarbie, przesyłam Ci szkic pewnego mężczyzny. Czy kiedykolwiek go spotkałaś? Jeżeli zobaczyłabyś go w pobliżu klubokawiarni, bardzo proszę, natychmiast mnie powiadom. Poszukuję go w ramach pracy. Może być niebezpieczny, więc nie zbliżaj się do niego. Poza tym mam prośbę. Pamiętasz, jak kiedyś miałaś ten dziwny sen o mężczyźnie w mugolskim ubraniu? Na razie nie udało mi się wiele ustalić, ale gdybyś kiedyś znów poczuła się obserwowana, jak tamtego dnia, również do mnie napisz. Jeśli nie masz nic przeciwko, postaram się wpaść w najbliższych dniach - do Ciebie i do Mabel, ostatnio o wiele za rzadko ją odwiedzałam. Całusy Brenna Do listu załączono portret pamięciowy ciemnowłosego, bladego mężczyzny o krzaczastych brwiach. |