![]() |
|
Patrick Harlan Steward - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Patrick Harlan Steward (/showthread.php?tid=387) |
RE: Patrick Harlan Steward - Danielle Longbottom - 24.07.2023
Czy list odnośnie daty i miejsca pogrzebu dotarł również do dziadków? Mam wrażenie, że sowy są przemęczone i mogły umknąć im adresy. Aż dziwne, że Pepper nie próbowała zadziobać mnie do krwi, gdy zobaczyła jakie zadanie ją czeka. Strasznie mi głupio, że nie wręczyłam im zawiadomienia osobiście. Mam nadzieję, że się nie gniewają?
Dziękuję. Mówisz o Gabinecie Luster? Ściskam
Dani RE: Patrick Harlan Steward - Lucy Longbottom - 25.07.2023 Odpowiedź do Patricka dotarła dosyć szybko. Otrzymał on mały, starannie złożony liścik, napisany pismem o przyjemnym charakterze 4.05.72
Patricku,Dziękuję Ci za wsparcie. Na szczęście z Danielle mamy teraz siebie w tym ciężkim dla nas okresie. Brakuje mi taty. Przepraszam, że teraz nie napiszę więcej. Kiedyś na pewno się spotkamy i powspominamy. Pozdrawiam Cię z całego serca. Lucy RE: Patrick Harlan Steward - Florence Bulstrode - 05.08.2023
Patricku,
możemy spotkać się w sobotę, nie mam wtedy dyżuru. Masz na myśli puszczanie ich w powietrze bez magii, jak rozumiem? Obawiam się, że w takim wypadku nie potrafię - ostatni raz, gdy to robiłam, pomagałam sobie różdżką. Atreus zdaje się czuć dobrze, mam nadzieję, że Ty również, ale wciąż nie podoba mi się, że chłód w Waszych ciałach nie mija. W wolnym czasie wertuję księgi. Wierzę, że prędzej czy później coś znajdziemy. Florence RE: Patrick Harlan Steward - Brenna Longbottom - 15.08.2023 Do listu załączono dwa szkice - ciemnowłosego mężczyzny o krzaczastych brwiach (scenariusz Nie zamykaj oczu I) i "mugola" z bronią (scenariusz Nie zamykaj oczu II).
24.05.72
Patrick, ten ciemnowłosy mężczyzna próbował zabić Victorię. W snach. Wiem, jak to brzmi, ale była tam, ja tam byłam, a kiedy się obudziła, była ranna. Ten drugi objawił się jej kolejnego dnia: powiedział, że pozbył się "jego" i teraz jakiś czas jest bezpieczna. Wcześniej przyśnił się i mnie. Victoria złoży oficjalne zawiadomienie, ale po cichu daję Ci znać. Może ma to jakiś związek ze śmierciożercami? Wiem, że nie każdy morderca to śmierciożerca, ale jeżeli na celu jesteśmy my dwie... to miałoby sens. Brenna RE: Patrick Harlan Steward - Brenna Longbottom - 26.08.2023
17.05.72
P. obawiam się, że w noc Beltane coś mogło wyjść z Limbo - albo Voldemort zdołał stworzyć nowe potwory na swoje usługi? Przypominają dementorów, ale nimi nie są. Nikt - ani specjaliści od stworzeń, ani od magii - do tej pory się z nimi nie spotkał. Widmowidzeniem nie zobaczyłam wiele: zdawało mi się, że widzę je na skraju lasu, pośród ognia, który najwyraźniej nie zrobił im krzywdy. Prawdopodobnie niektórzy natknęli się na nich, uciekając z polany tamtej nocy. Sądzę, że D. już wie, ale nie jestem pewna, czy reszta zdaje sobie z tego sprawę. Zostawiłam na razie informację domownikom. Mam napisać do D.? B. RE: Patrick Harlan Steward - Victoria Lestrange - 09.09.2023 03.06.1972, Dolina Godryka
Patrick, Dowiedziałam się czegoś o naszym stanie. Chciałabym pogadać, spotkać się w czwórkę… Masz może pomysł gdzie? I kiedy byś mógł? Napiszę też do reszty. Victoria RE: Patrick Harlan Steward - Brenna Longbottom - 10.09.2023 List przyszedł wieczorem 17 maja.
Patrick,
ktoś zajął się Twoją raną? Wszystko w porządku? Tylko się upewniam. Byłam trochę w szoku i zapomniałam: dziękuję za uratowanie mojego gardła przed podgryzieniem. Brenna RE: Patrick Harlan Steward - Victoria Lestrange - 10.09.2023 03.06.1972
Patrick, Trzy różne propozycje dostałam! Ale przemyślałam sprawę, myślę, że najlepiej będzie się spotkać wedle propozycji Mavelle na terenie posiadłości Longbottomów. Napisała mi, że mają tam takie miejsce, które pomieści naszą czwórkę. Proponuję jutro – 4 czerwca. Może być nawet na przerwie, nie powinno nam to zająć zbyt dużo czasu. Co do sławy… Nie przeszkadza mi nadmiernie. Od dziecka byłam wprowadzana na salony, zainteresowanie ludzi jest mi więc znane. Mam nadzieję, że wywiad, jaki udzieliłam, da Wam trochę wytchnienia i odwróci uwagę. PS. Piękny rysunek! Victoria RE: Patrick Harlan Steward - Brenna Longbottom - 11.09.2023
27.05.72
W ramach podziękowania za uratowanie mi dziesięć dni temu życia, a przynajmniej ręki. PS. Chcesz sprawdzić ze mną cmentarz w Little Hangleton? PS2. To nie próba przekupstwa, pomyślałam, że przy okazji pogadamy z trzecim synem, ale ślubnym. Podrzucono ci elegancki szkicownik w ładnej okładce. RE: Patrick Harlan Steward - Albus Dumbledore - 13.09.2023 Patricku,
z żalem przekazuję Ci informację, że stan panny Idy Moody nie poprawił się przez ostatnie dni. Alastor i Harper przekazali mi, że będzie potrzebowała o wiele dłuższej przerwy, niż początkowo zakładano. Znajduje się w dobrych rękach i wierzę, że posiadanie wiedzy o Zakonie Feniksa w jej stanie, kiedy jest narażona na kolejne ataki, nie jest problemem. Z oczywistych względów Ida ustąpiła z pełnionej wcześniej funkcji. Postanowiłem poprosić o pomoc w wypełnieniu tej luki Brennie Longbottom. Zaprosiłem ją już na rozmowę do mojego gabinetu. Albus |