Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Harlan Fawley - 26.03.2023

Cytat:Żywa. Na ten bezmechaniczny moment nie musisz mieć nic należącego do tej osoby, ale zanim się do tego zabierzesz, niech wymagania do tego co chcesz zrobić sprawdzi ci MG.
A trwały Imperius też może być na odległość i czy zadziała na podobnych zasadach, co taka klątwa?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Danielle Longbottom - 26.03.2023

Zgodnie w opisem posiadłości Longbottomów, mieszka z nami skrzat domowy.

Na ile można korzystać z jego pomocy, nie mając wykupionego skrzata za pd?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 26.03.2023

(26.03.2023, 21:37 )Harlan Fawley napisał(a): A trwały Imperius też może być na odległość i czy zadziała na podobnych zasadach, co taka klątwa?
Nad kwestią Imperiusa jeszcze pracuję, odnosząc się do waszych wcześniejszych uwag, więc na ten moment zostawcie go proszę, aż nie skończę jakiejś części tej aktualizacji (pracuję, ale ciężko robić to i event jednocześnie).

Cytat:Zgodnie w opisem posiadłości Longbottomów, mieszka z nami skrzat domowy.

Na ile można korzystać z jego pomocy, nie mając wykupionego skrzata za pd?
Fabularnie, pozamechanicznie - używaj go do wszystkiego, to nie ma żadnego znaczenia w naszych realiach. Jeżeli chodzi o to, czy obroni twój dom kiedy ktoś do niego wejdzie albo uratuje cię z eventu z mistrzem gry - nie.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Cynthia Flint - 27.03.2023

Hej! Chciałabym napisać opowiadanie o tym, jak ojciec Cyny prosi ją listowanie o przygotowanie zapasu mikstur dla siebie, które jego pracownicy odbiorą o świcie. Na 1500 słów. W rzeczywistości mają one być dla śmierciożerców, do ich kryjówki. Gdzie mogę zamieścić takie opowiadanie? Czy retrospekcja z 29 Kwietnia będzie w porządku?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 27.03.2023

(27.03.2023, 00:45 )Cynthia Flint napisał(a): Hej! Chciałabym napisać opowiadanie o tym, jak ojciec Cyny prosi ją listowanie o przygotowanie zapasu mikstur dla siebie, które jego pracownicy odbiorą o świcie. Na 1500 słów. W rzeczywistości mają one być dla śmierciożerców, do ich kryjówki. Gdzie mogę zamieścić takie opowiadanie? Czy retrospekcja z 29 Kwietnia będzie w porządku?
Jeżeli dookreślisz mi, ile tego ma być i w jakim celu to tworzycie, a ja to przyklepię - tak. (Nie wiem tylko dlaczego retro? Mamy kwiecień.)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Cynthia Flint - 27.03.2023

(27.03.2023, 11:23 )Eutierria napisał(a):
(27.03.2023, 00:45 )Cynthia Flint napisał(a): Hej! Chciałabym napisać opowiadanie o tym, jak ojciec Cyny prosi ją listowanie o przygotowanie zapasu mikstur dla siebie, które jego pracownicy odbiorą o świcie. Na 1500 słów. W rzeczywistości mają one być dla śmierciożerców, do ich kryjówki. Gdzie mogę zamieścić takie opowiadanie? Czy retrospekcja z 29 Kwietnia będzie w porządku?
Jeżeli dookreślisz mi, ile tego ma być i w jakim celu to tworzycie, a ja to przyklepię - tak. (Nie wiem tylko dlaczego retro? Mamy kwiecień.)

Opowiadanie ma na celu przygotowanie zapasów do kryjówki dla śmierciożerców po ataku na jarmarku i wydarzeniach z nim związanych, która była z założenia zadaniem Taty Flinta. Jest po 8 buteleczek eliksirów + bezoary. Cynka nie wie, że to dla nich w tym opowiadaniu, ojciec wysłał list, że potrzebuje na statek/handel.
Głównie piszę retro, więc z przyzwyczajenia tak napisałam, ale nie musi faktycznie być to retro - ciągle zapominam, że tu cały aktualny miesiąc nie musi nim być. ^^"

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Dellian Ollivander - 27.03.2023

Mam pytanie odnośnie korenspondencji. Czy jest jakiś sposób na to, aby listy były głosowe? W sensie no Dellian nie widzi, więc nie jest w stanie czytać normalnych słów. W szkole zdawał wszystko ustnie (tak założyłam). Teraz kwestia listów: czy mogę uznać, że każdy wysłany list do niego może odtworzyć za pomocą zaklęcia jako głosówkę?

Przypomniało mi się też, że było samopiszące pióro, więc może używać takowego do pisania listów?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 27.03.2023

(27.03.2023, 16:36 )Cynthia Flint napisał(a): Opowiadanie ma na celu przygotowanie zapasów do kryjówki dla śmierciożerców po ataku na jarmarku i wydarzeniach z nim związanych, która była z założenia zadaniem Taty Flinta. Jest po 8 buteleczek eliksirów + bezoary. Cynka nie wie, że to dla nich w tym opowiadaniu, ojciec wysłał list, że potrzebuje na statek/handel.
Głównie piszę retro, więc z przyzwyczajenia tak napisałam, ale nie musi faktycznie być to retro - ciągle zapominam, że tu cały aktualny miesiąc nie musi nim być. ^^"
Chodzi i o przygotowanie ich po Beltane? Czy bezpośrednio na event? Dopisz mi nazwę i działanie tego eliksiru, to będziesz mogła wykonać go na okres po Beltane.

Cytat:Mam pytanie odnośnie korenspondencji. Czy jest jakiś sposób na to, aby listy były głosowe? W sensie no Dellian nie widzi, więc nie jest w stanie czytać normalnych słów. W szkole zdawał wszystko ustnie (tak założyłam). Teraz kwestia listów: czy mogę uznać, że każdy wysłany list do niego może odtworzyć za pomocą zaklęcia jako głosówkę?

Przypomniało mi się też, że było samopiszące pióro, więc może używać takowego do pisania listów?
Tak, możesz używać samopiszącego pióra. Możesz też korzystać z wyjców. Nie mamy i nie będziemy mieli nigdy żadnego ograniczenia co do wysyłania wyjców, więc tak naprawdę wystarczy dopisać gdzieś na dole wiadomości, że to treść wyjca. Inne listy może przeczytać ci ktoś inny (tak koty potrafią czytać).

(27.03.2023, 22:33 )Eutierria napisał(a): Chodzi i o przygotowanie ich po Beltane? Czy bezpośrednio na event? Dopisz mi nazwę i działanie tego eliksiru, to będziesz mogła wykonać go na okres po Beltane.

Przygotowanie ich przed Beltane(29 Kwietnia), aby PO WYDARZENIACH/WALKACH na nim, gdy wszyscy się rozejdą, mogły być użyte do leczenia obrażeń Śmierciożerców w ich kryjówce, jeśli będą tego potrzebowali.
Na liście mamy eliksir wiggenowy, regenerujący, uzupełniający krew, gotowości i przywracający wzrok + bezoary,

Cynthia ma przygotować przywracający wzrok oraz uzupełnić braki w wiggenowym.
Resztę wiggenowego/regenerujący ma w swojej pracowni w domu, więc są gotowe.
Uzupełniający krew i gotowości zdołał kupić jej ojciec (tak zakładamy fabularnie), więc nie muszę w przygotowaniu o nim pisać.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Giovanni Urquart - 28.03.2023

Hej, chciałam zgłosić, że w tym temacie: http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=285
Gio widnieje w wielu miejscach z nazwiskiem Shafiq