Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Heather Wood - 03.04.2023

Dzień dobry,
To znowu ja, chciałam zapytać, czy jak rzuciłam na klątwę, to po poście Erika mogę pisać kolejny, czy muszę poczekac aż MG zinterpretuje mój rzut na klątwę?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Harlan Fawley - 03.04.2023

Czy mechaniczne warzenie mikstur będzie wymagać posiadania przewagi onms?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Sarah Macmillan - 03.04.2023

(03.04.2023, 19:28 )Heather Wood napisał(a): Dzień dobry,
To znowu ja, chciałam zapytać, czy jak rzuciłam na klątwę, to po poście Erika mogę pisać kolejny, czy muszę poczekac aż MG zinterpretuje mój rzut na klątwę?
Pisz śmiało, rzut był udany tak czy siak.

Cytat:Czy mechaniczne warzenie mikstur będzie wymagać posiadania przewagi onms?
Niczego takiego w planach nie ma.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Harlan Fawley - 03.04.2023

Cytat:Niczego takiego w planach nie ma.
A zielarstwo? I czy jest możliwość modyfikacji zakupu początkowego?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 03.04.2023

(03.04.2023, 21:00 )Harlan Fawley napisał(a): A zielarstwo? I czy jest możliwość modyfikacji zakupu początkowego?
Za tworzenie eliksirów i maści odpowiada tylko przewaga tworzenie eliksirów i maści. Inne przewagi są związane ze zdobywaniem surowców bez wydawania PD. Nie musisz być zielarzem, żeby tworzyć eliksiry. Zmian w KP możesz dokonać tutaj.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Heather Wood - 03.04.2023

Obiecuję, że to ostatnie głupie pytanie, ale wolę zapytać, niż coś popsuć. Czy jeśli mam umiejkę latanie na miotle, to sobie po prostu lecę? Czy muszę wykonać rzut na aktywność fizyczną, że umiem lecieć?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Erik Longbottom - 03.04.2023

Chodzi o to, że Heather chce wykonać dwie akcje na ratowanie poszczególnych npc, ale nie wie, czy 1) musi rzucać na powodzenie Aktywności Fizycznej, skoro ma umiejkę Latanie na miotle 2) co ma zrobić, jeśli pierwszego npc nie przetransportuje, a drugiego tak, bo kostki tak wejdą

[wrzucam na prośbę Heather] XD

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 03.04.2023

(03.04.2023, 21:52 )Heather Wood napisał(a): Obiecuję, że to ostatnie głupie pytanie, ale wolę zapytać, niż coś popsuć. Czy jeśli mam umiejkę latanie na miotle, to sobie po prostu lecę? Czy muszę wykonać rzut na aktywność fizyczną, że umiem lecieć?
Normalnie powiedziałabym - leć sobie bez rzutu, ale jeżeli chcesz to zrobić w środku walki z kimś lub w takiej sytuacji, w jakiej się znajduje twoja postać na evencie - ktoś próbuje zamordować kapłana na jej oczach, jako mistrz gry uznaję, że liczy się czas - wzniesienie się na miotle uznaję za akcję, wymagam do tego rzutu.

(03.04.2023, 21:57 )Erik Longbottom napisał(a): Chodzi o to, że Heather chce wykonać dwie akcje na ratowanie poszczególnych npc, ale nie wie, czy 1) musi rzucać na powodzenie Aktywności Fizycznej, skoro ma umiejkę Latanie na miotle 2) co ma zrobić, jeśli pierwszego npc nie przetransportuje, a drugiego tak, bo kostki tak wejdą

[wrzucam na prośbę Heather] XD
Na 1) odp wyżej, na 2) odp brzmi - npc będzie miał pecha i jako mistrz gry odpiszę jej co jej nie wyszło i w jaki sposób.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Danielle Longbottom - 04.04.2023

Henlo.

Czy aurowidzenie pozwala na określenie położenia innego czarodzieja/wykrycie jego obecności? W sensie, np. w gęstej mgle, gdzie nie widzę innej osoby, ale poświata aury jest widoczna?

Plus, czy istnieje możliwość wykrycia aur większej ilości czarodziejów niż tylko jednego, np. obszarowo?