Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 02.05.2023

Zapomniałam tu podbić informacją, że dodałam to, więc podbijam tera.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Stanley Andrew Borgin - 04.05.2023

Dzień dobry.
Mam następujące pytanie dotyczące Beltane II - czy jeżeli użyję jedną akcję aby podążyć za Harper, to za drugą akcję mogę użyć jakiegoś czaru ofensywnego?

I tutaj chyba mała pomyłka bo jest podlinkowany temat na innych forum niż z SoL'a

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 04.05.2023

XDDD nie wierzę w ten link do Bawolic. Poprawię to zaraz.

A co do akcji - masz dwie akcje na post, jak chcesz wykorzystać jedną na przemieszczenie się gdzieś to nadal możesz użyć drugiej. Jak coś to mam teraz swój temat MG tutaj.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Ururu Marquez - 04.05.2023

Czy można łączyć scenariusze w jednej sesji?

Np. jedna osoba wylosowała scenariusz A a druga B i łączy się je w ramach jednej sesji.

Albo np. scenariusz z Preludium i scenariusz z sumy przypadków?

I drugie pytanie: gdzie mogę wrzucić opisy NPC z rodziny Crouch? (rodzice i siostry Martina)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 04.05.2023

Zależy jakie. W przyszłości (czytaj jak skończę beltane i wrzucę wam rachunek sumienia) pojawią się takie, których nie będzie można łączyć z niczym, ale po prostu zaznaczę to w opisie, żeby nie było wątpliwości. Te z preludium i sumy przypadków - spoko, jeżeli to ma fabularnie sens.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Victoria Lestrange - 04.05.2023

Cześć! ♥

Proszę o przerzucenie tematu do archiwum, bo wątek nie będzie kontynuowany.

Spoko, przeniosłam ci.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Harlan Fawley - 05.05.2023

Z racji, że przebudowałem od podstaw tę postać to po wprowadzeniu zmian do KP to byłaby możliwość przeniesienia tego tematu do archiwum? Chciałbym rozegrać ten wątek od nowa z uwzględnieniem naniesionych zmian.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Morgana le Fay - 06.05.2023

(05.05.2023, 02:24 )Harlan Fawley napisał(a): Z racji, że przebudowałem od podstaw tę postać to po wprowadzeniu zmian do KP to byłaby możliwość przeniesienia tego tematu do archiwum? Chciałbym rozegrać ten wątek od nowa z uwzględnieniem naniesionych zmian.

Przeniesione.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Dagur Nordgersim - 08.05.2023

Cytat:Charłaki to ludzie, którzy należą do społeczności czarodziejów, ale nie potrafią czarować. Ich znajomość świata magicznego nie pomaga im jednak w wielu ograniczeniach - nawet prowadzenie niektórych pojazdów, czy otwieranie przejść, jest niemożliwe bez użycia różdżki, a Brytyjskie Ministerstwo traktuje charłaków niczym obywateli drugiej kategorii - nie prowadzi nawet ewidencji urodzeń, nie mówiąc o ofercie edukacyjnej skierowanej do najmłodszych. Zorganizowany w 1969 roku Marsz Praw Charłaków, którego celem było zwiększenie uwagi magicznego społeczeństwa na trudną sytuację charłaków, zakończył się zamieszkami.

Postać gracza musi być powiązana z wydarzeniem bezpośrednio - mogła brać udział w marszu lub kontrmarszu, ale mogła też trafić na niego przypadkiem (na przykład wracając z pracy, albo wyruszyć tam, żeby ratować siostrę, po tym jak usłyszała, że doszło do zamieszek) lub być wezwanym na miejsce pracownikiem Ministerstwa.

Pomimo, że mam postać neutralną to chciałbym rozegrać te startowe scenariusze dla wprowadzenia jej w nowe realia. W trakcie odbywania się Marszu Dagur siedział jeszcze w Islandii. Stąd pytanie czy to, że postać mieszka w Anglii od dwóch lat (1970) blokuje mi możliwość rozegrania tego na zasadzie rozmowy o tych wydarzeniach?