![]() |
|
Poczta Scarlett Mulciber - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Poczta Scarlett Mulciber (/showthread.php?tid=3756) |
RE: Poczta Scarlett Mulciber - Faye Travers - 13.11.2025 9.9.1972
Scarlett, wszystko w porządku? Londyn spłonął, Dolina Goddryka też. Napisz, że jesteś bezpieczna, nie mogę Cię zlokalizować. Jak nie odpiszesz, przetrząsnę całe miasto i wywalę je do góry nogami, żeby Cię znaleźć. Faye RE: Poczta Scarlett Mulciber - Faye Travers - 05.12.2025 21.09.1972
Wesołego Mabon, Scar. Ja będę poza Londynem do końca miesiąca, ale jak wrócimy musimy nadrobić ten paskudny wrzesień. Faye Do liściku dołączona była butelka domowego wina z cynamonem i goździkami RE: Poczta Scarlett Mulciber - Faye Travers - 08.12.2025 10.09.1972
Jestem cała. Ale mój dom śmierdzi a piętro tej staruszki dosłownie w całości spłonęło. Trochę boję się tam nocować, tak szczere. Ale dam radę. Jak posprzątam wszystko, to się złapiemy, co? Muszę upewnić się, że jesteś cała - papier przyjmie wszystko, nawet największe kłamstwo. Nie żebym Ci nie ufała, ale sama rozumiesz że po tym wszystkim co się ostatnio stało, chcę na własne oczy się upewnić, że z Tobą jest ok. Faye RE: Poczta Scarlett Mulciber - Faye Travers - 06.01.2026 1.10.1972
Scar, musimy się w końcu spotkać. Za długo się nie widziałyśmy. Kiedy Ci pasuje? Faye RE: Poczta Scarlett Mulciber - Alexander Mulciber - 15.02.2026 Odpowiedź na ten list nadeszła 17.09.1972 roku. Moje ulubione, bo jedyne dziecię, takie niewdzięczne, że odechciewa się mieć ich więcej,
Możesz mówić do mnie wierszem dopiero wtedy, gdy odkryjesz w sobie dar wieszczenia. Co się dzieje, Scarlett? Tylko poproszę objaśnienie bez metafor. Zezwalam na maksymalnie jedną przenośnię na list dziennie, więc wyczerpałaś już swój limit, młoda damo. Jeżeli ten bies posiada numer PESEL można mu wpierdolić. Jeżeli ten bies należy do świata ludzi, można wystosować względem niego korekcyjną karę cielesną. Gorzej, jeżeli to jaki duch czy inny żywy trup. Wciąż jednak można oskarżyć go przed Wizengamotem o nękanie i wsadzić do aresztu. Myślałem, żeś się tego w kancelarii babki nauczyła. Oczywiście, Ty możesz co najwyżej wystosować oskarżenie, czyli opcję drugą. O opcję pierwszą już się nie martw. Runy ochronne na wszelkie zło pomagają, owszem, więc jeżeli to spokoju ducha potrzebujesz, nakreśl symbol Eihwaz na swej skórze, symbol drzewa życia, Yggdrasila. Potężny znak, który chroni przed wpływem czarnej magii, lęku i manipulacji, zapewniając ochronę przed czarnoksiężnikami oraz wytrwałość w walce. Jeżeli o inne, bardziej zaawansowane runy chodzi, oczywiście, że wprowadzę Cię w ich arkana. Doprawdy, żałosnym jest, że Durmstrang nie dba o edukację swoich wychowanków zapewniając możliwość studiowania starożytnych pierwocin języka magicznego. A pomyśleć, że narzekałem na rodzimy nasz system hogwarcki. Alexander |