Secrets of London
Patrick Harlan Steward - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Patrick Harlan Steward (/showthread.php?tid=387)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Patrick Harlan Steward - Mavelle Bones - 17.09.2023

28.05.1972
Znalazłam w szpargałach książkę, na podstawie której można całkiem ładnie ćwiczyć malowanie anatomii. Podrzucić Ci?

M.
PS. Smacznego!
Liścik był załączony do sterty muffinek, wypełnionych boczkiem i posypanych serem. Podobne wypieki otrzymało całkiem sporo osób z Brygady i paru aurorów.
I jeszcze załączono szkic pisklaka w gniazdku; zapewne wynik obserwacji Bones.

RE: Patrick Harlan Steward - Albus Dumbledore - 25.09.2023

Dzisiejszego dnia mój gabinet, zgodnie z moim wcześniejszym listem, odwiedziła Brenna Longbottom, która zdecydowała się przejąć funkcję obejmowaną wcześniej przez Idę, wciąż pozostającą pacjentką Lecznicy Dusz. Podzieliłem się z nią moimi obawami odnośnie ewentualnych konsekwencji zrzeszania przez nas nowych członków Zakonu bez pewności, że opowiedzą się po naszej stronie.

Patricku, Harper jest rozdarta po morderstwie Greybacka. Obawiam się, że narastające w niej rozdrażnienie może pchnąć ją ku popełnieniu niekoniecznie dobrych decyzji, a Lord Voldemort z pewnością ma oko na jej poczynania. Moje oczy kierują się w stronę Biura Aurorów, którego pozycja w Londynie może zostać naruszona.

Albus

RE: Patrick Harlan Steward - Eutierria - 13.11.2023

30 czerwca - Sprawa odciętej głowy. Poppy Vance przekazała mi, że jest całkowicie pewna winy Stanleya Borgina, bo widziała go roznoszącego pocztę. Poinformuję was jeżeli dowiem się czegoś więcej.

List przyleciał do Strażnicy.
[inny avek]https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=NePqS8T.png[/inny avek]

RE: Patrick Harlan Steward - Brenna Longbottom - 16.11.2023

Zawsze wiedziałam, że on coś kombinuje.
Mam nadzieję, że H. Wpadnie na to, by sprawdzić komuś podejrzanemu o współpracę rękę, bo jeśli nie i się wywinie, przysięgam, że ogłuszę go przy pierwszej okazji na środku Ministerstwa i sama to sprawdzę. Nawet jeśli mieliby mnie aresztować w razie pomyłki.
Chociaż jeżeli nosi znak i ma choć trochę oleju w głowie, a ona go puści, nigdy więcej nie pojawi się nigdzie publicznie.
Dam znać każdemu, kto mógłby mieć z nim w przyszłości kontakt.

List spłonął po przeczytaniu.

RE: Patrick Harlan Steward - Nora Figg - 17.11.2023

17.06.72
Patricku,

Chciałam Cię zaprosić na skromną posiadówkę w Norze. W Lithę, kiedy słońce zajdzie zapraszam do siebie. Będziemy celebrować najdłuższy dzień w roku, a przy okazji moje urodziny.

Norka

RE: Patrick Harlan Steward - Brenna Longbottom - 06.12.2023

16.07.72.

Patrick,

nie mogłam spać, a nie wypadało przyjść na zmianę od 9 o godzinie 4, więc robiłam kanapki.
Smacznego.

Do liściku, oznaczonego na rogu, tak że było i bez podpisu jasne, kto go wysłał, dołączono kanapkę z bekonem i serem.

RE: Patrick Harlan Steward - Mavelle Bones - 09.12.2023

06.07.1972

Patrick,

wróciłyśmy już z Brenną; okazuje się, że rozmowa z tym człowiekiem nie była stratą czasu, ale też mam wrażenie, że nadal jesteśmy na początku poszukiwań. To, co się dowiedziałyśmy… kiedy będziesz miał chwilę na spotkanie? Ewentualnie możemy przez Fale, tylko że wtedy nie będę mogła przynieść więcej dobroci. A zapewniam, że jednak są warte grzechu – chyba będę musiała zamknąć się w kuchni na trzy spusty i spróbować to odtworzyć.
Chociaż, Malwa wtedy chyba osiwieje.

Mav

Do listu dołączono garść makaroników i paletkę akwareli z Francji.

RE: Patrick Harlan Steward - Mavelle Bones - 25.12.2023

21.06.1972

Wielkie dzięki, to jest dokładnie to, czego dziś potrzebowałam. Wydają się smakować nawet lepiej.
Mam nadzieję, że Litha minęła spokojnie?

Mav

Odpowiedź na wiadomość

RE: Patrick Harlan Steward - Brenna Longbottom - 30.12.2023

21.07.72

P.
Naśladowca wpadł dziś do New Forest, rezerwatu Laurenta Prewetta. O ile w czerwcu wbiegli na ten teren w pogoni za mugolakiem, tym razem jego celem był prawdopodobnie Prewett, co mogło mieć coś wspólnego z wywiadem dla Proroka.
Zdołał uciec.
H. już wie. Biuro Aurorów oficjalnie również. Byłyśmy tam z Victorią.
Będę próbowała wykorzystać to na naszą korzyść w kontaktach z Prewettami.

RE: Patrick Harlan Steward - Alastor Moody - 07.02.2024

W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z łososiem.