Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Geraldine Greengrass-Yaxley - 07.06.2023

Fantastycznie! Dziekuję za odpowiedź

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Harlan Fawley - 11.06.2023

Proszę o przeniesienie tego wątku do archiwum, bo nie będzie kontynuowany. Dziękuję.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Chester Rookwood - 11.06.2023

Opuszczenie powłoki (Opętaniec, Nekromancja) i Eksterioryzacja (Nekromancja) mogą pozwolić postaciom z tymi przewagami na wykorzystywanie ich w szpiegowaniu?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Florence Bulstrode - 12.06.2023

To jeszcze takie pytanie: czy postacie z rytuału Beltanowego, przebywające poza polaną, czują, że coś jest nie tak z ich "partnerami", walczącymi na polanie? Czy to zaczęła działać dopiero, jak Voldemort popsuł coś w limbo?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 12.06.2023

1. Przeniosłam.

2. Tak, możesz używać tych umiejętności do czegokolwiek, co sobie wymyślisz i ma przynajmniej minimalny sens.

3. Wasza więź jest silna odkąd zawarliście rytuał i działa niezależnie od poczynań Voldemorta. Jak najbardziej możesz czuć, że z twoim wybrankiem dzieje się coś złego. W kwestii interpretacji tego przez postać - oczywiście takie uczucie jest w tym przypadku (chociaż odważnych postaci to pewnie aż tak bardzo nie dotyczy) przykryte ogólną paniką i chaosem związanym z atakiem, więc myślę, że i bez takiego rytuału zmartwienie byłoby solidne.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Sebastian Travers - 14.06.2023

Cytat:Rodowa rezydencja znajduje się w gęstym lesie, tak daleko jak to możliwe od źródeł cywilizacji, co znacząco utrudnia znalezienie tego miejsca nie tylko osobom postronnym, ale i tym nieczęstym gościom, którzy z jakiegoś powodu dostają zaproszenie.
Poza tym, że posiadłość Traversów jest gęstym lesie, z dala od cywilizacji, to czy mogę otrzymać więcej informacji odnośnie jej położenia?

Cytat:Travers Torquil - ur. ok. 1900

Nie jestem pewien czy to błąd, czy celowy zamysł... ale ta postać wg wiki urodziła się przed 1927 roku, zamiast ok. 1900 roku. W chwili obecnej to trochę stary czarodziej, po 70-tce.

Jaki stosunek ma CP do wilkołaków czystej krwi? Taki, jak w kanonie tzn. pogardzał nimi etc i nie mogły liczyć na mroczny znak czy inny? Bo w kanonie mogły działać po jego stronie tylko bez szans na ten zaszczyt.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Harlan Fawley - 14.06.2023

Czy mogę otrzymać od MG jakieś konkretne informacje o lokacji rodowej Fawleyów?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 14.06.2023

> Poza tym, że posiadłość Traversów jest gęstym lesie, z dala od cywilizacji, to czy mogę otrzymać więcej informacji odnośnie jej położenia?
Nie mamy tego doprecyzowane, możesz wyjść z propozycją, ale musi to znajdować się blisko terenów górzystych.

> Nie jestem pewien czy to błąd, czy celowy zamysł...
Celowy zamysł.

> Jaki stosunek ma CP do wilkołaków czystej krwi?
U nas ten inner circle Voldemorta jest trochę szerszy niż taka ścisła elita, więc jakiś wilkołak może się w niego kiedyś wpleść, jednak nie ulega wątpliwości, że stałoby się to wyłącznie po to, aby tego wilkołaka do czegoś wykorzystać (i myślę, że przypadek pana Greybacka wyjątkowo Voldemorta w niechęci utwierdził).

> Czy mogę otrzymać od MG jakieś konkretne informacje o lokacji rodowej Fawleyów?
„Mauzoleum Fawleyów, doskonale zabezpieczone przed mugolami, ale też czarodziejskimi intruzami, uchodzi za jedno z najbardziej upiornych, a zarazem najbardziej fascynujących miejsc na czarodziejskiej Mapie Wielkiej Brytanii. W budynku wystawiane są zakonserwowane ciała – zarówno ludzi, jak i istot i magicznych stworzeń. Muzeum można odwiedzić za odpowiednią opłatą, ale niektórzy plotkują, że Fawleyowie stworzyli je nie w celach zarobkowych, a aby zamaskować swoje nie do końca legalne eksperymenty…”

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Sebastian Travers - 14.06.2023

Dziękuję za odpowiedzi.

(14.06.2023, 19:34 )Eutierria napisał(a): > Poza tym, że posiadłość Traversów jest gęstym lesie, z dala od cywilizacji, to czy mogę otrzymać więcej informacji odnośnie jej położenia?
Nie mamy tego doprecyzowane, możesz wyjść z propozycją, ale musi to znajdować się blisko terenów górzystych.
Proponuję zatem szkockie Highlands w północnej Szkocji, tam są Góry Kaledońskie i Grampiany. Stolica to Inverness.

(14.06.2023, 19:34 )Eutierria napisał(a): > Jaki stosunek ma CP do wilkołaków czystej krwi?
U nas ten inner circle Voldemorta jest trochę szerszy niż taka ścisła elita, więc jakiś wilkołak może się w niego kiedyś wpleść, jednak nie ulega wątpliwości, że stałoby się to wyłącznie po to, aby tego wilkołaka do czegoś wykorzystać (i myślę, że przypadek pana Greybacka wyjątkowo Voldemorta w niechęci utwierdził).
Czyli gdybym się zdecydował, że ta postać popiera CP to raczej z poziomu Naśladowcy.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 14.06.2023

W twoim przypadku nie wyobrażam sobie innej opcji niż bycie maksymalnie naśladowcą, przecież jesteś jednocześnie prawą ręką CP, nie będziesz się naradzał z samym sobą.