Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 29.06.2023

(20.06.2023, 05:37 )Sebastian Travers napisał(a): W którym roku został opracowany przez Lupinów wywar tojadowy?

Cytat:Aby stać się wilkołakiem, należy zostać ugryzionym przez takowego podczas pełni lub je odziedziczyć.
Według tego fragmentu, można odziedziczyć tę klątwę. Jeśli dobrze rozumiem to oznacza urodzenie się wilkołakiem... bo to zdanie jest trochę pokrętnie napisane od słowa lub. Czy się mylę?

Rozumiesz to dobrze. Poprawimy to zdanie potem. Ustaliłam z Lupinami, że wywar mamy od lat 60. Dokładny rok i sposób rozprowadzania tego specyfiku pozostawiam w ich rękach.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Samuel Carrow - 29.06.2023

Chciałam zapytać, czy jak postać posiada Przewagę: Prowadzenie pojazdów I, to można założyć, że posiada taki pojazd jaki umie prowadzić?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 29.06.2023

Tak. Ofc w granicy rozsądku - jak nie jest bogaty, to nie będzie miał jakiegoś wypasionego pojazdu dla bogacza.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Sebastian Travers - 04.07.2023

Cytat:Możliwe jest też nauczanie domowe przez rodziców, krewnych bądź opłacanych prywatnie nauczycieli. Mimo to większość renomowanym miejsc pracy żąda certyfikatów lub dyplomów ze zdanymi egzaminami, które uzyskać można jedynie w szkołach publicznych jak Hogwart lub w prywatnych placówkach, za które w znacznej większości trzeba zapłacić.
Jeśli postać byłaby uczona w domu to jak wygląda kwestia zdawania egzaminów zaliczeniowych pomiędzy rocznikami oraz SUMów, OWUTEMów i kursu teleportacji? Odbywa się to w wyznaczonym czasie w Hogwarcie na wniosek czy nie ma takiej możliwości?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 04.07.2023

Nie ma takiej możliwości.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Stanley Andrew Borgin - 04.07.2023

Alohomora.
Czy jeżeli w Sumach przypadków wylosowałem coś w tamtym kwartale to mogę zużyć re-roll z tego kwartału aby tamto podmienić?

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 04.07.2023

Tak.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Rabastan Lestrange - 06.07.2023

Heloł,

proszę o usunięcie tego posta z konta Pani Losu, bo wrzuciłem post w złym temacie ;-; senkju i sorry za problem

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Chester Rookwood - 06.07.2023

Cytat:Wojna, którą właśnie przeżywamy, nie rozpoczęła się wcale dwa lata temu. Rozpoczęła się w 1942 roku, kiedy Tom Marvolo Riddle okazał się być dziedzicem samego Salazara Slytherina. O przeklętej krwi Gauntów, utrzymywanej w czystości wszelkim kosztem mówiło się już w świecie czarodziejów, ale nikt nie podejrzewał, że może kryć się w tym aż tak wielka moc. To właśnie w 1942 roku Tom Marvolo Riddle, rówieśnik niektórych postaci, otworzył Komnatę Tajemnic. Uwolniony z niej bazyliszek, pod jego komendą, spetryfikował kilkoro uczniów, a następnie zabił Martę Warren, która dla następnych pokoleń jest już jedynie wspomnieniem - duchem opłakującym swój los w szkolnej toalecie. Wydarzenie to omal nie doprowadziło do zamknięcia Hogwartu, a Riddle nigdy nie został zdemaskowany, więc nie poniósł konsekwencji swoich czynów.

Jeżeli postać ma odpowiedni wiek, rozegraj jej udział w wydarzeniach z 1942 roku. Jeżeli jest młodsza, rozegraj jej zapoznanie z Jęczącą Martą (i ewentualne poznanie szczątków jej historii, ale Marta nie jest na ten temat zbyt rozmowna i nie wie do końca jak umarła - pamięta tylko parę dziwnych oczu… a potem nic). Jeżeli postać jest starsza lub nie uczęszczała do Hogwartu i żadna z tych opcji nie pasuje, możesz rozegrać to, jak dowiedziała się o całej historii, znajdując się poza murami zamku (w formie rozmyślań lub rozmowy).
Przychodzę z pytaniami o ten scenariusz. Według moich wyliczeń Chester w 1942 był już absolwentem Hogwartu i stawiał pierwsze kroki w Dep. Przestrzegania Prawa. Zabójstwo Marty musiało otrzeć się o ten wydział. Stąd moje pytanie... ile on może wiedzieć o tych wydarzeniach z tamtych czasów? I czy jest możliwość pozaszkolnej znajomości z Tomem w tym okresie a więc wiedza co tego, że to CP w przyszłości? Chester formalnie powinien wiedzieć kogo ukrywa, ale wolę dopytać.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Morgana le Fay - 06.07.2023

(06.07.2023, 00:34 )Rabastan Lestrange napisał(a): Heloł,

proszę o usunięcie tego posta z konta Pani Losu, bo wrzuciłem post w złym temacie ;-; senkju i sorry za problem

Usunięte.