Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Nora Figg - 18.07.2023

Dzień dobry,
Mam pytanie, jak wiadomo rodzina Figg ma jako przewagę magiczne koty.
Z racji na to, że gracz, który grał mojego kota przepadł, czy mogę uznać, że Salem jako postać zgubił się na Beltane i wziąć nowego kota? Czy w ogóle jest opcja zmiany kota, czy gdy znika gracz, który grał kota to już koniec kotów.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 18.07.2023

Możesz albo odgrywać Salema w swoich postach i czekać na powrót tego gracza, albo (bo zakładam że nie ma z nim żadnego kontaktu od długiego czasu) wymienić sobie kota na innego (poszukać nowego Salema albo wygenerować nowego kota o innym imieniu i udawać że zawsze przy tobie był), ale jeżeli Salem wróci to nie możesz mieć dwóch kotów. Kota stracisz tylko jeżeli zginie na fabule, będziesz wtedy musiała wychować sobie nowego.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Nora Figg - 18.07.2023

Dostałam informację od graczki, że nie będzie grać. Czy ewentualnie mogłabym uznać, że Salem zginął w wichurze podczas Beltane? i wtedy nowy kot na wychowaniu.

RE: Kontakt z ekipą, pytania i odpowiedzi, zgłaszanie błędów - Eutierria - 18.07.2023

Możesz. Figgowie dadzą ci nowego kiciusia.

RE: Pytania i odpowiedzi - Brenna Longbottom - 23.07.2023

Pytanie: Godryk Longbottom jest oficjalnym npc forumowym - ale to też dziadek kilku postaci. Czy podczas pogrzebu Derwina Longbottoma mogę go animować z barda razem z resztą tła, czy potrzebujemy tutaj MG?

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 23.07.2023

Możesz swobodnie korzystać z postaci npc innych niż Voldermort, Ministra Magii i Dumbledore. Granicę stawiam w sytuacji gdybyście chcieli takiego npc zrzucić ze stanowiska, zamordować, zbierać o nim wrażliwe informacje i tak dalej, w imię myśli, że skoro to są nasze forumowe koksy to głupio żeby mistrz gry nie miał w tym chociaż minimalnego udziału. Jeżeli chodzi o sesje rodzinne - Godryk jest do waszej dyspozycji. Jedynie gdybyście chcieli zapytać go o to wspomnienie Mavelle, to się do mnie odezwijcie, bo to sprawa dosyć skomplikowana (ale o ile nie postawicie go pod murem to sprytnie zmieni temat albo skupi się na innym jego aspekcie, bo wujo coś ukrywa i nie chce się tym podzielić).

RE: Pytania i odpowiedzi - Martin Crouch - 23.07.2023

Renowacja (usuwa smród, szkodniki, szczury) <- jak kupię to ulepszenie mając np. i smród, i szkodniki, to jak to działa? Działa na jedno z tych? Na oba? Czy jak na jedno to można kupić ponownie, by usunąć to drugie?

RE: Pytania i odpowiedzi - Morgana le Fay - 23.07.2023

Na oba.

RE: Pytania i odpowiedzi - Augustus Rookwood - 24.07.2023

Czy Mroczny Znak jest powszechnie znany? Czy jeszcze niewtajemniczeni nic o tym nie wiedzą?

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 24.07.2023

Jest powszechnie znany, bo to narzędzie terroru. Śmierciożercy zostawiają ten symbol na niebie po atakach, więc jego zdjęcie na pewno pojawiło się już w Proroku.