![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Eutierria - 08.04.2025 ![]() Dodane do kolejki, postaram się odpisać wieczorem. RE: Eutierria - Helloise Rowle - 08.04.2025 Pytanie z kategorii: wydarzenie Mabon. Czy przy tworzeniu Daru bonusy z przewag łączą się? Jeśli, chcę zrobić wieniec z roślinek (Zielarstwo III) i wsadzić w niego świecę (Świece i kadzidła I) lub rzeźbę (Przedmioty drewniane II), to: a) dodaję sobie kreski z obu (np. zielarstwo [30] + świece [10] => +40 do rzutu) czy też: b) muszę zdecydować się na jeden motyw przewodni tego daru (np. stroik ma się składać głównie z ziół, a rzeźba, którą zioła oplatają, jest interpretowana jako dodatek => +30 do rzutu z zielarstwa) RE: Eutierria - Helloise Rowle - 09.04.2025 Pytanie z kategorii: Spalona Noc. Tym razem chwila dla debila niezorientowanego gracza (przepraszam, że żyję, przepraszam, że zawracam głowę głupotkami) Udałyśmy się ze Scarlett na zadanie Zemsta i wybrałyśmy przemoc; już w pierwszych postach czasowo unieszkodliwiłyśmy dwóch na trzech agresorów (rzuty nie chcą się dać zinterpretować inaczej, szczególnie Scarlett tam poskładała typa). Coby nie było za łatwo, teraz by wypadało, żeby trzeci spróbował na nas jakiegoś odwetu, tak sądzimy. Dlatego przychodzę zapytać, jak mamy to robić. (1) Z jakiejś konkretnej statystyki się rzuca takiemu NPCowi? I od razu zapytam na zaś: (2) pod warunkiem, że nikt nie rozproszy tego kształtowania, którego użyłam na swoim typie, to ile czasu będą trzymać więzy? Mamy spokój do odwołania czy taki czar puszcza za, dla przykładu, 2-3 kolejki? RE: Eutierria - Eutierria - 11.04.2025 Dodajesz kreski z wszystkich liczących się przewag. Opcja a. RE: Eutierria - Eutierria - 11.04.2025 Już w pierwszych postach czasowo unieszkodliwiłyśmy dwóch na trzech agresorów (rzuty nie chcą się dać zinterpretować inaczej, szczególnie Scarlett tam poskładała typa). Postać wpierw krzyczy do napastników (dwa razy, w odstępach czasowych), ostrzegając ich przed atakiem, a później dobywa różdżki, nie widząc reakcji, jakiej oczekiwała i uderza w nich zaklęciem. Możecie zinterpretować to w taki sposób, że faktycznie byli głusi i nie próbowali się w żaden sposób bronić, ale wypadałoby rzucić im na jakieś rozproszenie, tarczę? Chociaż w moim odczuciu - skoro mają przewagę liczebną - mogliby przejść do ofensywny w tym samym momencie co ona. Coby nie było za łatwo, teraz by wypadało, żeby trzeci spróbował na nas jakiegoś odwetu, tak sądzimy. Dlatego przychodzę zapytać, jak mamy to robić. (1) Z jakiejś konkretnej statystyki się rzuca takiemu NPCowi? Nie istnieje w wydarzeniu zasada, która narzuciłaby wam tutaj jakieś statystyki. Możecie dobrać je same, ale istnieje zasada punktowania: Za rozgrywanie Spalonych Zadań postać otrzymuje punkty doświadczenia. Ich ilość zależy od (...) podejmowanego w sesjach ryzyka porażki, która jest dotkliwa. W imię tego, żebym mogła to uznać za ryzyko dotkliwej porażki, NPCów powinno być po równo lub więcej, NPCe powinny mieć równe lub lepsze od was statystyki, NPCe powinny podejmować w miarę sensowne decyzje. I od razu zapytam na zaś: (2) pod warunkiem, że nikt nie rozproszy tego kształtowania, którego użyłam na swoim typie, to ile czasu będą trzymać więzy? Mamy spokój do odwołania czy taki czar puszcza za, dla przykładu, 2-3 kolejki? Na to również nie masz ramki. 1. Mogę ci coś narzucić jako MG (nie muszę). 2. Możesz rzucić kością 1d3 i pozostawić to losowości. 3. Możesz zdecydować sama. Ale zwracam twoją uwagę na to, że pędy roślinne można też potencjalnie rozerwać siłą fizyczną, zwłaszcza że twoja ocena z kształtowania zbyt wysoka nie jest. Twoja postać opanowała to kropkę ponad poziom absolwenta szkoły i wciąż znajduje się w tym dolnym przedziale umiejętności (mówiąc ocenami - jest nędzna) - jakąś porażkę w tym zakresie, niedorobienie, możliwość pokonania tych więzów tężyzną fizyczną, zniknięcie ich po kilku turach, a nie wtedy kiedy jest to wygodne, uznam za klimatyczne odgrywanie statystyk. Mogę do tej sesji dołączyć lub możecie poprosić kogoś o bycie Bardem/Legendą w formie sędziego - być może będzie wam to łatwiej grać. RE: Eutierria - Astaroth Yaxley - 12.04.2025 Rzuciłam tu 100, więc zgłaszałam, bo ponoć mam zgłosić. Mamy czekać na dodatkową interwencję? Czy kolejne osoby mają rzucać na ucieczkę? RE: Eutierria - Eutierria - 12.04.2025 Interweniowałam w sesji. Dalej odpisujecie zgodnie z preferowaną kolejnością. RE: Eutierria - Leviathan Rowle - 14.04.2025 To ja, niszczyciel dobrej zabawy; Czy budka telefoniczna prowadząca do Ministerstwa jest jakoś zabezpieczona? Mamy taką sytuację że w tej sesji kolega Louvain postanowił ją wyrwać z korzeniami i zastanawiam się czy to normalnie zadziała czy może dostaniemy tam zaraz czymś od tej budki i nas wszystkich poskłada. RE: Eutierria - Hannibal Selwyn - 14.04.2025 Pytanie z kategorii: Spalona Noc. Wykonałam rzuty (tutaj), ale wylosowała się tylko jedna karta (na lokację). Nie wiem, co z moją postacią. Poproszę o pomoc. Czy to ja coś zepsułam? RE: Eutierria - Eutierria - 15.04.2025 Zdążyłam już ci tam odpisać i cię otagować, mam nadzieję, że widziałaś. Rzuciłam dla ciebie kością, więc w nagłówku ma mój nick zamiast twojego, ale to twoja kostka. Możesz grać dalej.
|