Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Pytania i odpowiedzi - Victoria Lestrange - 29.08.2023

Cześć ❤

Czy jest szansa gdzieś w ustawieniach konta/rozwijanym menu w zakładce gracza dodać linka do autosave? http://secretsoflondon.pl/misc.php?action=autosave o tego o. Bo z poziomu forko to trudno to znaleźć, a ułatwiłoby to sprawę na pewno ❤

RE: Pytania i odpowiedzi - Philip Nott - 30.08.2023

Czy klątwę niedokończonego rytuału mogę złamać bez udziału drugiej strony, w tym przypadku Loretty?

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 30.08.2023

Victorio, dodałam link.

Philipie, możesz.

RE: Pytania i odpowiedzi - Esmé Rowle - 02.09.2023

Hej,

Pytanie z kategorii "jestem nowy" z nutką "prawie nie znam uniwersum". Interesuje mnie rzemiosło, a dokładniej wytwarzanie przedmiotów z materiałów, które pochodzą od magicznych stworzeń. Jest zatem kaletnictwo, jednakże zakłada ono pracę wyłącznie nad skórami takowych istot, zaś mnie interesuje również, dla przykładu, rzeźbienie w kości (i tworzenie z tego chociażby amuletów, fletów, drobnych ostrzy), przetwarzanie zębów i rogów z magicznych zwierząt i tak dalej. Zaznaczam od razu, że zainteresowany jestem stricte tworzeniem z magicznych zwierząt, a nie jedynie wykorzystywaniem materiałów, by nadać dodatkowych i/lub specjalnych umiejętności wytwarzanym przedmiotom. Rozumiem, że to bardzo szeroka dziedzina, ale nie wydaje się wciąż szersza, niż kowalstwo i jubilerstwo, zatem czy mógłbym jako kaletnik znać się również na obróbce innych materiałów, niż skóra?
Jeżeli tak - orgazmicznie.
Jeżeli nie - czy to wymaga osobnych umiejętności? A może jakiejś specjalnej? A może po prostu jest to nieosiągalne? A może jestem głupi (most likely) i czegoś nie rozumiem?

Z góry ślicznie dziękuję za odpowiedź.

RE: Pytania i odpowiedzi - Laurent Prewett - 02.09.2023

Dementorów nie ma wpisanych w bestiariusz forum, ale się przewijają między słowami. Mam pojęcie dementorów z książek/filmów uniwersum Pottera. Czy więc 1 do 1 są tak na forko postrzegane? Warto by je było dodać w każdym razie.

Apropo też tego tematu, wyniknęła mi rozmowa przez obecność feniksa przy mojej postaci (zgodnie z tym, o co już raz pytałam w kwestii posiadania magicznych stworzeń i zrobienia postaci stricte pod to) - Feniksy na forum są wpisane jako istot o magicznej mocy - robią z nich różdżki, z ich piór, więc rozumiałam, że to odnosi się do tego. Mają wpisane znikanie jako umiejętność, ale ta umiejętność jest wpisana w ogóle przy jakiejś innej istocie, a nie w opisie feniksów. Traktowałam więc to stworzenie tak, jak jest opisane na forum, skoro ma swoje poletko. W filmach i książkach jednak te stworzenia chociażby potrafiły leczyć swoimi łzami. Czy opis jest po prostu niedokładny czy jest zrobiony tak celowo?

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 02.09.2023

Esmé, rzeźbienie w kościach nie jest w żaden sposób ujęte mechaniką gry. Dla istniejących przewag produkuję różne przepisy, składniki i tak dalej, obejmujące materiały zawarte w opisach. W przypadku szczątków ludzkich i zwierzęcych - są składnikami w alchemii, używa się ich w nekromancji, nie są jednak ujęte w mechanice jako materiał, w którym można rzeźbić. Odpowiedź brzmi więc: nie potrzebujesz absolutnie żadnej przewagi, nawet kaletnictwa, do tego, żeby tworzyć przedmioty, amulety z kości. Po prostu ustaw sobie rzemiosło na więcej niż jedną kropkę i możesz to normalnie odgrywać fabularnie (a jeżeli będziesz chciała nadać swoim wytworom jakieś większe, mechaniczne znaczenie - pomyślimy jak to ugryźć). Uważam jednak, że kaletnictwo idealnie się z tym komponuje i pasuje do takiej postaci, przy okazji da ci to w przyszłości dostęp do tworzenia itemków wykreowanych przez mistrzów gry, a one dadzą twoim klientom faktyczne bonusy do rzutów kością.

Lau, dementorzy działają u nas jak w kanonie. Dodamy ich opis. A co do feniksa - przejrzę to jeszcze i się do ciebie odezwę.

RE: Pytania i odpowiedzi - Florence Bulstrode - 03.09.2023

Pytanie odnośnie odznaki z zostaniem czyimś boginem - czy ta sesja ma po prostu pokazywać, dlaczego ta osoba się tej drugiej boi, czy tu musi pojawić się bogin...?

RE: Pytania i odpowiedzi - Imogen Rookwood - 03.09.2023

Czy jak na niektórych postaciach mam same niedokończone sesje, to mogę się nimi rozliczyć mimo wszystko, żeby nie stracić koloru, albo po prostu przy rozliczeniu dać znać, że one żyją, są aktywne, tylko ja trupkuje i odpisuje z zawrotną prędkością pół słowa dziennie?

RE: Pytania i odpowiedzi - Sarah Macmillan - 03.09.2023

Musi pojawić się bogin.

Co do pytania o rozliczenie - musisz mieć 3 pełne sesje lub ich ekwiwalent w pojedynczych postach (4500 słów). Jak tego nie masz, to nie możesz się rozliczyć, ale możesz przekładać sobie rozliczenie tak długo jak potrzebujesz, żeby to uzbierać, więc raczej nie masz się czego bać.

RE: Pytania i odpowiedzi - Stanley Andrew Borgin - 03.09.2023

Dzień dobry, dwa pytania.

Pytanie numero uno - odpowiedzi na "Pociąg do Hogwartu" wrzucamy w tym samym temacie?

Pytanie numero dos - osiągnięcie Otwarty na nowe doznania - "Rozegraj pełne sesje z dwudziestoma różnymi postaciami (łącznie dwadzieścia sesji).". Jak do tego osiągnięcia mają się sesje grupowe? Nie są liczone w ogóle, czy można wybrać, którą osobę z danej grupówki zaliczyć do tego osiągnięcia?

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam