Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 15.09.2023

(15.09.2023, 21:11 )Atreus Bulstrode napisał(a): Chciałam zapytać czy chata rodowa Bulstrode'ów posiada jakiś konkretny wygląd na ten moment i położenie. Jeśli nie, to czy mogę sobie opisać co tylko sobie wymarzę? A pytanie drugie: czy nasza chata ma jakiś konkretny magiczny feature.
Aleja Horyzontalna, zabezpieczony budynek za ukrytym przejściem, nie dostanie się tam nikt, kogo tam nie chcecie (w założeniu posiadłość rodowa). Wygląd możecie sobie opisać sami, bo jeszcze nie mamy tego opisanego (dostosujemy się).

Lau - dokładnie tak to działa. Ale to nie musi być tak totalnie oczywiste, może być bardziej zawiłe, byle wpisywało się w temat i to, że skoro wróżbita ma tak drogą przewagę, to wróżba powinna się spełnić przynajmniej częściowo. (To czy twoja postać w to wszystko uwierzy to oczywiście kompletnie inna sprawa.) Musisz rozegrać dokładnie pięć pełnych sesji wokół pięciu różnych wróżb.

RE: Pytania i odpowiedzi - Guinevere McGonagall - 17.09.2023

Hejka! ❤

Zrobiłam postać na koniec kwartału wiosennego, więc się z wiosny nie rozliczam, wiadomo. Ale mam pytanie co do sesji, jakie jednak w kwartale wiosennym się pojawią, gdzie mam to sobie na osi czasu zapisywać? Wklepywać to do posta z retrospekcjami, chociaż nie są pisane w dziale z retrami? Czy zrobić na to osobny post z wiosną i przy rozliczeniu letnim też go podlinkować do zablokowania (wiadomo, PD za wiosnę nie będzie i nie o PD się rozchodzi, ale o porządek XD)?

RE: Pytania i odpowiedzi - Geraldine Greengrass-Yaxley - 17.09.2023

Mam pytanie, czy będzie gdzieś miejsce w rozliczeniach na to, żeby zmienić postaci z pierwszoplanowych na drugoplanowe? Czy wrzucić info w rozliczeniu tym ogólnym?

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 17.09.2023

Możesz ją sobie rozliczyć jak napiszesz te sesje. Jeżeli nie rozliczasz to po prostu zrób sobie post-widmo na to (którego nie rozliczysz nigdy) albo linkuj to w poście ze wspomnieniami (jak retro).

Ger, jak chcesz zmienić plan postaci to skontaktuj się ze mną bezpośrednio.

RE: Pytania i odpowiedzi - Chester Rookwood - 18.09.2023

Czy Cruciatus działa na wampiry?

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 18.09.2023

Tak.

RE: Pytania i odpowiedzi - Brenna Longbottom - 22.09.2023

Pytanie o sumy przypadków. Czy można sobie arbitralnie uznać, że komuś jakąś sytuacja przytrafia się dwukrotnie (I za drugim razem rozegrać jako normalną sesję, nie scenariusz, oczywiście). Np. Chcę drugi raz, bez losowania natknąć się na zagubioną dziewczynkę, pana mruczkensa albo dziewczynkę z zapałkami, gdy nikt tego nie wylosował, więc mogę to zrobić, traktując jak normalną sesję. Czy też kiedy to nie wypada na kościach, to tematu nie ruszać?

RE: Pytania i odpowiedzi - The Edge - 24.09.2023

Myślę, że rozwijanie tych historii jest ok, ale dla pewności możesz o pewne rzeczy dopytać. Dla przykładu - pan Mruczkens okazuje się być animagiem w drugiej części scenariusza, więc niektóre sesje, które byś wymyśliła, mogą nie mieć sensu.

RE: Pytania i odpowiedzi - Geraldine Greengrass-Yaxley - 24.09.2023

Hejka,
Mam pytanie o rodową umiejkę: Potwory się przed nami nie ukryją - Yaxleyowie wyczuwają obecność magicznych istot, potrafią odróżnić od siebie posiadaczy poszczególnych genetyk i innych stworzeń w kamuflażu.

Czy Gerry widzi, że ktoś ma 3 oko? (Nie takie 3 na czole, tylko ten, to głęboko ukryte)

RE: Pytania i odpowiedzi - Philip Nott - 25.09.2023

W związku z tym, że podczas rozliczenia można wydać punkty na przewagi i dodatkowe kropki to czy pojawi się w spisie dostępnych przewag interesująca mnie fotografia? Bo chętnie dodałbym sobie przy okazji.