Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Pytania i odpowiedzi - Leon Bletchley - 01.10.2023

(01.10.2023, 14:10 )Eutierria napisał(a): Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, bo w gruncie rzeczy nie jest na forum do końca jasne, czym Limbo jest poza szczątkowym opisem w temacie dotyczącym czarodziejskiej wiary. Jeżeli wybierzesz tę przewagę, decydujesz się na niepewność.
Zatem czy istnieje jakiś związek między Limbo a Zasłoną znajdującą się w Sali Śmierci w departamencie tajemnic?

RE: Pytania i odpowiedzi - Laurence Selwyn - 01.10.2023

Mogę prosić o przywrócenie tego wątku do spisu?

RE: Pytania i odpowiedzi - Brenna Longbottom - 01.10.2023

Drobne pytanie do Słońce i Księżyc.
To słońce i księżyc w pełni widzimy od razu w pierwszej turze, czy pierwsza to po prostu wchodzenie?

RE: Pytania i odpowiedzi - Giovanni Urquart - 01.10.2023

Czy jak zgłaszamy sesje z miłosnego rytuału Beltane to każdy robi to osobno, czy jedna osoba zgłasza wszystkie wątki napisane przez obydwie postacie?

RE: Pytania i odpowiedzi - Eutierria - 01.10.2023

Zatem czy istnieje jakiś związek między Limbo a Zasłoną znajdującą się w Sali Śmierci w departamencie tajemnic?
Na to pytanie też ci nie odpowiem. Idź sprawdzić na fabule (za ewentualne śmierci nie odpowiadam).

Mogę prosić o przywrócenie tego wątku do spisu?
Przywróciłam go.

To słońce i księżyc w pełni widzimy od razu w pierwszej turze, czy pierwsza to po prostu wchodzenie?
Tak, widzicie je od razu jak przychodzicie na miejsce.

Czy jak zgłaszamy sesje z miłosnego rytuału Beltane to każdy robi to osobno, czy jedna osoba zgłasza wszystkie wątki napisane przez obydwie postacie?
Jeżeli jedna osoba zgłosiła już jakiś wątek, to nie zgłaszajcie go drugi raz.

RE: Pytania i odpowiedzi - Laurent Prewett - 03.10.2023

Patronus - jak funkcjonuje na forko?

Doprecyzuję moją wątpliwość: rozmawiałam z Patrickiem i ponoć kiedyś przez DC się przewinęły słowa, że używanie patronusa jest niebezpieczne, bo uszkadza ducha czy jakoś tak. Byłaby to dość istotna informacja, szczególnie teraz jak mamy temat widm.

P.S. czekam ciągle na odpowiedź o crafting mieczora ♥

RE: Pytania i odpowiedzi - Alastor Moody - 03.10.2023

Patronus jest zaklęciem z dziedziny nekromancji, która jest prawnie zakazana. Nie jest dla ciebie niebezpieczny, chyba że byś nimi spamował jeden za drugim (bazuje to na twojej własnej energii witalnej - jest to ucieleśnienie twojego zwierzątka totemicznego z twojej karty postaci). Mogą z niego korzystać osoby o czystej duszy (osoby o duszy mniej czystej mają jego mroczną wariację).

Pamiętam o tobie i sorka za ociąganie się z tym, odpiszę ci na to tak szybko jak moje neurony krzykną eureka.

RE: Pytania i odpowiedzi - Alastor Moody - 03.10.2023

(Odpowiadając na pytanie, które zostało już wcześniej zadane i być może się tutaj powtórzy - nie, to prawo zakazujące nekromancji to nie jest prawo, które wyznacza w tej mechanice jakiś większy sens. Ministerstwo zakazało całości tak na wszelki wypadek, bo uznało, że jak zaczniesz się tym bawić, to prędzej czy później zaczniesz z bratem próbować wskrzesić swoją matkę, a wiemy wszyscy jak to się skończyło.)

RE: Pytania i odpowiedzi - Laurence Selwyn - 04.10.2023

Czy można prosić o zmianę osoby sprawdzającej KP?

RE: Pytania i odpowiedzi - Alastor Moody - 04.10.2023

Napisz mi na priv co się wydarzyło.