![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Eutierria - 30.05.2025 Jeżeli chodzi ci o treści poruszane w poście: Około 1500 słów ma dotyczyć karty - to czy to jest bezpośrednie branie udziału w zdarzeniu, czy to + emocje z tym związane, jakieś przemyślenia przeplecione innymi rozmowami i zadaniami cywili/Zakonu/MM, jest wyborem gracza. Tym czego należy unikać, jest pisanie sesji kompletnie niepowiązanej z kartą po to, żeby na końcu w ostatnim poście napisać 300 słów o karcie i dać znacznik końca sesji (lub odwrotnie - napisać 300 słów, a przez resztę rozgrywki w ogóle się do tego nie odnosić). Ciężko mi to zaliczyć jako sesję o karcie, bo większa część sesji tej karty w ogóle nie dotyczy. Gdyby postać najpierw dostała w twarz, jakoś sobie z tym poradziła, a później prowadziła jakieś rozmowy, cierpiąc od podbitego oka, wątpliwości bym nie miała. Jeżeli chodzi ci o moją potencjalną nadgorliwość w sprawdzaniu: Jeżeli zobaczę sesję na 1500 słów, w której najpierw każdy dał kolejkę wstępu po 300 słów (w których jeszcze nie ma akcji z karty), a później jest odgrywana karta, zaliczę to. Wstępy są ok. Tylko ten wstęp nie może przyćmić sedna, jeżeli ktoś decyduje się napisać sesję na minimum. Większość takich sytuacji rozstrzygam na korzyść gracza, ewentualnie każę coś dopisać. RE: Eutierria - Eutierria - 30.05.2025 A: Napisanie, że to broń, a nie lek to trochę przesada - to wciąż poprawnie wykonany eliksir wiggenowy, a rzucając Woody ma aż 50% szans na sukces. Ale tak na logikę - postać, która ma WoP na tym poziomie, w naszym świecie potencjalnie byłaby kimś, kto zjada za dużo APAPu i kończy w szpitalu, a znalezione w lesie grzyby musi zabrać do sanepidu, albo skazuje się na śmierć. B: Dostaniesz punkty za bycie zaangażowaną w zadania Śmierciożerców. Poza tym czy twoja postać nie przechodzi rekrutacji? Jeżeli tak - ty też wykonujesz to zadanie. B i 3/4: Na kolana. ![]() C: Według opisu tym, co stopuje osoby eksterioryzujące się, są pieczęcie. Jeżeli ktoś nie ma takiej runy nałożonej na dom, możesz do niego wejść jak duch. To, że nie możesz latać i się teleportować wynika z tego, że ta umiejętność byłaby zbyt OP - mogłabyś chodzić sprawdzać domy wszystkich swoich wrogów co noc, bez żadnego wysiłku w postaci podróżowana z miejsca na miejsce i musu poszukiwania noclegu. Teraz musisz iść spać u kolegi albo w krzakunach, żeby patrzeć przez okienko do piwnicy Rookwoodów czy Voldemort zjadł te ogórki, czy nie. CC: Budzisz się od razu jak ze snu, ale na pewno trwa to jakiś czas jeżeli jesteś daleko. No i poddałabym wątpliwości czy coś czujesz, skoro twoje siły witalne znajdują się w innym miejscu. Możemy ten aspekt omówić w gronie MG albo coś zaproponuj. CCC: Aktualnie obowiązuje cię regulamin forum - pozwólmy sobie na luz pkt. 1. RE: Eutierria - Helloise Rowle - 30.05.2025 A: No dobrze, troszkę się chyba faktycznie zapędziłam z tą bronią, ale powiedziałaś, że przy porażce musi się pogorszyć stan zdrowia i ja od razu zaczęłam halucynować jakieś absurdalnie dramatyczne scenariusze typu: zamiast uleczyć skaleczenie, po przedawkowaniu rośnie w nim narośl i jest to nowotwór. Jeśli to tylko przedawkowanie apapu kind of shit, to się mniej źle będę czuła. B: No tak, tak jakoś wyszło, że przechodzi, ale timeline tej akcji jest taki niestandardowy, że oczywiście, że obudził moje anxiety. To gotowanie było na początku nocy, a to zadanie to faza IV. No i co jeśli to nielegalne... B i 3/4: Zawsze przychodzę do ciebie na kolanach, bbygirl C: Ja wiem, nie chcę być OP, dlatego tak pilnie szukam u ciebie granic. Tego o nieprzechodzeniu przez ściany sobie wyjątkowo nie wyhalucynowałam z niczego. Zapytałam kiedyś: Cytat:[Czy można] Zapaść się w ziemię i posłuchać, jak ją ryją krety? Na co rzekłaś: Cytat:Poruszasz się tak, jak byś się poruszała normalnie. Nie dostajesz super mocy innych niż takie, że możesz innych podsłuchiwać jak creep. Wyprowadziłam z tego wniosek, że skoro poruszasz się normalnie i nie dostajesz super mocy, to: nie przenikasz przez ciała stałe. Mechanika nie mówi wprost o tym, czy można przenikać przez przedmioty, a Beza mówi, że poruszasz się normalnie, czyli nie można przez nic przenikać. Rozumiem jednak w takim razie, że materie się dzielą na przenikalne i nieprzenikalne. Nie mogę zapaść się w ziemię, ale czy mogę sobie chociaż wejść duchem w drzewo? CC: Będę miała to z tyłu głowy. Jak jeszcze kiedyś zajmę się myśleniem, to może coś zaproponuję. Na razie jest dla mnie ok nic nie czuć. CCC: Ciężki punkt. Jestem chorobliwym, histerycznym overthinkerem. Może zauważyłaś. RE: Eutierria - Eutierria - 30.05.2025 Dusia, skoro lubisz rozważać nad takimi rzeczami, zamiast zadawać mi nieskończoną liczbę pytań, skonstruuj opis, który będzie mógł być umieszczony przy tej umiejętności. Nałożymy na niego ewentualne poprawki i go dodamy. A co do tej uwagi: no komunikacja jest wadliwa, ty pomyślałaś o przenikaniu przez drzwi, ja niekoniecznie, bo mój mózg uznał opis w mechanice za zrozumiałe core. W każdym razie dostrzegam dużą wadę tego, że przerzucamy się tutaj przemyśleniami co jakiś czas: ktoś to pewnie zagra inaczej niż ty, bo się nie zapyta. Więc ubranie tej energii w opis rozbudowujący forumowe treści uważam za korzystne dla społeczności. RE: Eutierria - Alistair Anderson - 31.05.2025 Mam pytanie jak wygląda moja sytuacja w fabule Spalonej Nocy? - moje sesje rekrutacyjne nie są jeszcze zatwierdzone, a dowiedziałem się, że zgłaszanie fabuł dla ZF kończy się dzisiaj RE: Eutierria - Ceolsige Burke - 31.05.2025 (30.05.2025, 12:55 )Eutierria napisał(a): Dziękuję za odpowiedź. Postaram się nie dokładać do chronicznej bezsenności. Skoro B&B jest siedzibą rodową Burke to ten element mogę zignorować: http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=140&pid=1209#pid1209 ? Odnośnie rzucania na spalonej to postaram się ogarnąć rzut i nie wtrącać się w trwające misje. Trochę okrzepnę na forum i w świecie przedstawionym zanim zacznę wpływać na fabułę. Dziękuję za zrozumienie. Pozdrawiam RE: Eutierria - Eutierria - 31.05.2025 Hej, dołączyłeś na forum na tyle późno, że zadania dla Zakonu zwyczajnie cię ominęły (były na to trzy rzeczywiste miesiące). Jeden dzień to trochę krótko na sprawdzenie tego i poumawianie się. Jeżeli zdążyłeś się umówić na coś z innymi zakonnikami to możecie dać mi znać na PW i przemyślę sprawę. Jeżeli nie - na pewno pojawi się niedługo coś nowego dla Zakonu i będziesz mógł wziąć w tym udział. RE: Eutierria - Eutierria - 31.05.2025 Zgodnie z zasadami możesz nawet poprosić o jego usunięcie i uzupełnić temat od nowa, według własnego pomysłu. Ten gracz nie gra już od dawna, zniknął krótko po napisaniu podlinkowanego posta i nie wrócił, jego opis nie miał żadnego wpływu na fabułę. Mistrz gry dobierając siedziby rodowe podjął decyzję z mojego poprzedniego posta - siedzibą rodu Burke jest sklep. RE: Eutierria - Alexander Mulciber - 31.05.2025 Wyrzuciłam sukces w tym zadaniu na szpiegowanko dla Śmierciuchów. Chodzę i oglądam sobie ludzi na Horyzontalnej Tutaj! Czy mam opisać że widzę coś konkretnego? Czy mogę po prostu opisać coś ogólnego i potem zaczekać na info na podsumowaniu eventu? RE: Eutierria - Eutierria - 31.05.2025 Opcja numer 2. Dostaniecie listę nazwisk w podsumowaniu.
|