Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - The Edge - 15.01.2024

(15.01.2024, 23:30 )Neil Enfer napisał(a): Czytam o klubie fanatyków wątków niespodzianek.
Wymogiem jest wpisanie triggerów w wątku gracza. Chodzi po prostu o to, że tam gdzie jest wątek z kp + rozliczenia + oś czasu + spis posiadanych lokacji, to tam trzeba zrobić nowego posta z triggerami?? Czy mówiąc o triggerach mamy na myśli część w KP ,,wskazówki dla mistrza gry"? Bo w profilu postaci w ogóle nie ma pola na triggery, prawda?

Triggery możesz wypisać tutaj: klik i zalinkować ten temat na profilu. Serduszko

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morpheus Longbottom - 16.01.2024

Chciałabym dopytać się, jak wygląda awans w Departamencie Tajemnic?
W ciągu tych osiemdziesięciu postów (xD) okazało się, że postać ma ambicje większe niż założyłam. Chciałabym dążyć do awansu na Szefa Komnaty Przepowiedni, zakładam, że po 16 latach pracy, postać będzie widziała, co zrobić, aby taki awans uzyskać. Tylko że ja nie wiem technicznie, co byłoby zgodne z lore, jakie dążenia mogłyby mnie do tego doprowadzić. Z góry dziękuję za odpowiedź :pray:

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Ambrosia McKinnon - 17.01.2024

Ja przychodzę teraz z pytaniem o Kościany Zamtuz McKinnonów bo nam się wizje z bratem nie zgadzają. Gdzie on się w sumie znajduje; na Nokturnie czy na Ciemnych Ścieżkach?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 17.01.2024

Cytat:Chciałabym dopytać się, jak wygląda awans w Departamencie Tajemnic?
W ciągu tych osiemdziesięciu postów (xD) okazało się, że postać ma ambicje większe niż założyłam. Chciałabym dążyć do awansu na Szefa Komnaty Przepowiedni, zakładam, że po 16 latach pracy, postać będzie widziała, co zrobić, aby taki awans uzyskać. Tylko że ja nie wiem technicznie, co byłoby zgodne z lore, jakie dążenia mogłyby mnie do tego doprowadzić. Z góry dziękuję za odpowiedź :pray:
Wątpię, abyśmy kiedykolwiek znaleźli jakiś opis tego w lore potterowskim, więc:
a) jeżeli umiesz wymyślić sobie ten storyline sama i jesteś pewna siebie, to go po prostu pisz i przedstaw w rozliczeniu kwartalnym, wpiszemy ci awans (albo damy jakieś poprawki)
b) jeżeli umiesz wymyślić sobie ten storyline, ale nie jesteś pewna siebie, to możesz przedstawić swój koncept mistrzom gry w konsultacjach i my ci napiszemy czy spoko
c) napisz w konsultacjach „proszę o jakieś zadania, bo nie umiem” i my ci coś wymyślimy, co cię popchnie do awansu
Najbardziej przyjazne temu jak działa forum byłoby jakbyś sobie rozliczała sesje prackowe tu o i pisała je pod to.

Cytat:Ja przychodzę teraz z pytaniem o Kościany Zamtuz McKinnonów bo nam się wizje z bratem nie zgadzają. Gdzie on się w sumie znajduje; na Nokturnie czy na Ciemnych Ścieżkach?
Znajduje się na Ścieżkach.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Leon Bletchley - 19.01.2024

Czy jak stworzyłem postać na kwartał letni to Pęknięcia rozgrywam jako retrospekcję czy jako letni wątek?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Ambrosia McKinnon - 25.01.2024

Nie wiem czy ktoś jeszcze ma taką potrzebę, ale tak sobie myślę czasem, czy nie dałoby się np żeby relki w profilu wyświetlały się alfabetycznie? Niby sobie można kliknąć ctrl+f i wyszukać, ale to tyle pracy

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 27.01.2024

Czy jak stworzyłem postać na kwartał letni to Pęknięcia rozgrywam jako retrospekcję czy jako letni wątek?
Event Słońce i Księżyc, którego częścią są Pęknięcia, przewidziany jest na kwartał wiosenny. Skoro Twoja postać powstała w kwartale letnim, to wiosna jest dla niej retrospekcją, a w retrospekcji eventów nie gramy (chyba, że napisane jest inaczej, ale w tym przypadku nie jest). Kości Pęknięć nie używamy w retrospekcji. Jeśli koniecznie chcesz to zagrać, to poszukaj gracza i postaci, dla której kwartał wiosenny nie będzie retrospekcją i która Pęknięć jeszcze nie grała.

Czy nie dałoby się np żeby relki w profilu wyświetlały się alfabetycznie?
Być może da się to zrobić, ale nie wiem czy ktoś jeszcze ma taką potrzebę. Pomyślimy o tym.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Imogen Rookwood - 27.01.2024

(27.01.2024, 00:17 )Morrigan napisał(a): Czy nie dałoby się np żeby relki w profilu wyświetlały się alfabetycznie?
Być może da się to zrobić, ale nie wiem czy ktoś jeszcze ma taką potrzebę. Pomyślimy o tym.

Ja się pod tym podpisuję Serduszko Może nie alfabetycznie, ale jakby się dało własnoręcznie ustawić ich kolejność w profilu...? Bo trochę głupio, że najważniejsze relki mam na końcu, chciałabym móc je jakoś wyróżnić. TYRU WIERZĘ W CIEBIE :wah:

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 27.01.2024

Skierowaliście swoje modły do dobrej osoby, bo Tyru zrobił to w jeden dzień. Możecie teraz chwycić relkę myszką, przeciągnąć ją na wybraną pozycję i kliknąć zapisz kolejność. (U mnie działa, ale jak coś jednak nie będzie działało to proszę to zgłosić.)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Philip Nott - 28.01.2024

Cytat:Jej przebieg jest powolny, polega na stopniowym osłabieniu połączeń nerwowych, a pierwsze objawy pojawiają się zazwyczaj pomiędzy 15 a 40 rokiem życia.

Czy w takim razie pierwsze objawy petryfikacyjnych zaników nerwowych mogą wystąpić znacznie później niż ta górna granica liczona w latach życia?