Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 02.02.2024

1. Czy przy zmianie rzeczy w coś żywego żywe stworzenie ma potrzeby jak jedzenie, picie itp?
Nie. Taki szczur po prostu wróci do pierwotnej formy.

2. Czy jak poduszkę zmienię w psa i nakarmię tego psa zwykłym ciastkiem. To jak transmutacja przestanie działać będę miała przed sobą tylko poduszkę czy będę miałą poduszkę, a dookoła niej okruszki zjedzonego ciastka?
Może być tak, jak sobie założysz. Ta materia nie powinna zniknąć, ale mogła stać się w jakiś sposób częścią przedmiotu, który został przemieniony.

Czy to można zająć jeden prompt na jedną postać? Czy można jedną postacią więcej i iloma się chce multikami, tylko pd i odznaka mogą przypaść tylko na wybraną postać?
1. Jeden gracz - maksymalnie dwa scenariusze randek, które grasz i za które dostaniesz odznakę.
2. To czy jedną postacią zrobisz dwa scenariusze, czy po jednym na dwóch nie ma dla mnie znaczenia.
3. Jak się „gościnnie” pojawisz w czyjejś sesji, to się nie liczy.
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam pytanie <harold>.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Perseus Black - 18.02.2024

Jeśli chcę wrócić wyszarzoną postacią jako drugoplanową, to i tak muszę się nią rozliczyć za poprzedni kwartał jak pierwszoplanową?

Edit: bo mam wrażenie, że to dziwnie napisałam XD Chodzi mi o przywrócenie szarej pierwszoplanowej jako drugoplanową :dorime:

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 18.02.2024

Najlepiej jak się rozliczysz, bo potem chcecie przywrócić postać z drugiego planu na pierwszy (tak to się stało już dwa razy) i trzeba do tego rozliczenia wracać kiedy już się nikomu nie chce tego robić bo termin był na wrzesień 2023. Zrób sobie to rozliczenie i sesję na powrót najpierw, a potem wyślij mi kartę na drugi plan na PW.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Persephona Degenhardt - 20.02.2024

Czy główki Borginow z przewagi rodowej też słyszą oprócz patrzenia?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Laurent Prewett - 20.02.2024

Jest taka fajna suma przypadków, że się zmienia płeć.
Czy stworzenie z tego momentu eliksiru wielosokowego pozwoli się znowu zamienić? c:

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Alastor Moody - 20.02.2024

Perse, tylko widzisz.

Laurent, nie. Ale (!) kiedyś widziałam jak się jaracie tą sumą i dodałam do spisu eliksirów eliksir tymczasowej zmiany płci. Mechaniki eliksirów jeszcze nie ma, ale no, póki jej nie ma to i tak możesz się tym bawić.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Erik Longbottom - 20.02.2024

Jak zostać fabularnie czyjąś bratnią duszą (anam cara)? Jak to działa, na czym to polega itd.? Senkju, za odpowiedź ^^

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Alastor Moody - 20.02.2024

Anam Cara to twoja bratnia dusza, najprawdziwsza z najprawdziwszych, to ktoś komu możesz bezgranicznie ufać, komu możesz zwierzyć się ze wszystkiego i zostać wysłuchanym. Ta osoba cię oczywiście za to nie wyśmieje, nie zdradzi cię i tak dalej. Czyli to po prostu twój duchowy najlepszy przyjaciel. Oczywiście nie musi (ale może) to być relacja romantyczna - tutaj chodzi o uzupełnienie się i wzajemne wspieranie - łączy was taka magiczna, duchowa więź, jakiej nie da się przerwać do czyjejś śmierci.

Jeżeli chodzi o to czy trzeba wykonać tutaj jakiś rytuał czy coś w tym stylu - nie. Po prostu spotykasz się ze swoją bratnią duszą i pojawia się wzajemne zrozumienie. Wasze postacie nie muszą w ogóle ogarniać tej koncepcji.

Napisz wokół tego tematu jedną sesję z postacią innego gracza, a połączymy was tą więzią zgodnie z opisem odznaki.

Tylko dobierzcie się rozsądnie, nie da się tego zmienić!!

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Erik Longbottom - 20.02.2024

Czy wiąże się z tym jakieś połączenie mentalne w stylu rytuału Beltane, gdzie wyczuwało się potrzebę wspólnej bliskości, niebezpieczeństwo itd.?

I dla zrozumienia tej głębi - jeżeli jest coś, czego nie możesz zdradzić swojemu przyjacielowi (na przykład to że jesteś śmierciożercą, albo jakiś twój największy lęk) to nie jest on twoim anam cara.

Odp na pytanie wyżej - na ten moment nie (ale odznaka jest dodana po to, żeby w przyszłości móc budować wokół tego jakieś nowe koncepcje - jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to zapraszam, mamy w przygotowaniu kilka pierdół typu różdżka z rdzenia z włosem anam cara, albo specjalna nić dla widzących nici, ale poza tym nic).