Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 24.02.2024

Czyli w sumie bez sensu kupować eliksir, jak nie daje on i tak wolności w czasie pełni. XD Bo tak czy siak albo jestem w piwnicy zatwierdzonej przez ministerstwo, albo mam umowę podpisaną z ministerstwem, że mi zapewniają pokój.

Czyli poza pełnią mogę się przemienić w wilkołaka i kwestią wyniku rzutu kością zgodnie z aktywnością fizyczną jest to czy kogoś zabiję czy nie?

I pytanie, czy dwa wilkołaki mogą być ze sobą w czasie pełni? W filmie Hermiona wyje do księżyca i Lupin wydaje się być całkiem zadowolony, że ma ziomka swojego. Czy np zależy od charakteru i czy wilkołaki znają się też dobrze jako ludzie?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 24.02.2024

Czyli w sumie bez sensu kupować eliksir, jak nie daje on i tak wolności w czasie pełni. XD Bo tak czy siak albo jestem w piwnicy zatwierdzonej przez ministerstwo, albo mam umowę podpisaną z ministerstwem, że mi zapewniają pokój.
Jeżeli uważasz, że jest bez sensu, no to go oczywiście nie kupuj.

Czyli poza pełnią mogę się przemienić w wilkołaka i kwestią wyniku rzutu kością zgodnie z aktywnością fizyczną jest to czy kogoś zabiję czy nie?
Zabiję to chyba za dużo powiedziane...? No możesz kogoś zaatakować w formie wilkołaka. Tylko pamiętaj, że nałożysz na niego klątwę.

I pytanie, czy dwa wilkołaki mogą być ze sobą w czasie pełni? W filmie Hermiona wyje do księżyca i Lupin wydaje się być całkiem zadowolony, że ma ziomka swojego. Czy np zależy od charakteru i czy wilkołaki znają się też dobrze jako ludzie?
Mogą być ze sobą w czasie pełni i nie zaatakują się. Nie zaatakują też przemienionego animaga. Wilkołaki przemienione nie posiadają jednak ludzkiej świadomości, więc to czy łączy cię z kimś jakaś zażyłość nie ma znaczenia.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Dante Barkley - 25.02.2024

1. Czy wilkołak musi wykupić na start przewagę wymuszonej przemiany czy może to zrobić później, w czasie gry? Albo czy może jej nie kupować w ogóle.
2. Jeżeli nieprzemieniony wilkołak pogryzie człowieka, to jakkolwiek na niego wpłynie?
3. Czy liczba przewag i zawad musi być równa czy wartość punktowa zawad może być większa?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 25.02.2024

1. Czy wilkołak musi wykupić na start przewagę wymuszonej przemiany czy może to zrobić później, w czasie gry? Albo czy może jej nie kupować w ogóle.
Musi mieć ją na start.

2. Jeżeli nieprzemieniony wilkołak pogryzie człowieka, to jakkolwiek na niego wpłynie?
Będzie zajebiście niezręcznie, ale o ile nie przegryzłeś mu tętnicy udowej, to raczej będzie git. A tak na serio - to działa tylko jak jesteś przemieniony.

3. Czy liczba przewag i zawad musi być równa czy wartość punktowa zawad może być większa?
Przewagi i zawady mają się równoważyć. Nie możesz mieć czegoś więcej lub mniej. Zawsze muszą mieć tyle samo wag.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Victoria Lestrange - 26.02.2024

Hejka!

Nawiązując do odpowiedzi kilka wiadomości wyżej - czym w takim razie różni się anam cara od bratniej duszy? Czym jest sama bratnia dusza? Bo do tej pory myślałam, że to jedno i to samo prawdę mówiąc xD

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Czarny Pan - 26.02.2024

Słusznie ci się tak wydaje, bo Anam Cara to jest inna (taka stara, celtycka, spirytystyczna) nazwa na bratnią duszę - najprawdopodobniej jeżeli przed pojawieniem się tej odznaki posiadałaś w profilu ustawioną relację „bratnia dusza”, to jest to potencjalnie osoba, z którą możesz odebrać tę odznakę. Jeżeli zastanawia cię czemu w takim razie z wprowadzeniem tej odznaki, nie usunęłam tej relacji z opcji - ponieważ ludzie tę bratnią duszę interpretowali różnie, a tutaj masz narzucony koncept z jedną osobą, który możesz zrealizować lub nie. Jeżeli ktoś woli ominąć wybieranie duchowego najlepszego przyjaciela szerokim łukiem, to może to zrobić, uzupełnić te relacje po swojemu (czyli interpretując „bratnią duszę” tak jak chce) i tyle.

Zapomniałam, że to konto jest wspólne, więc dopiszę: tak, to Eutierria.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Felician Hollow - 26.02.2024

Okej, pytanie podstawowe: czy jeśli jedno z rodziców było czystej krwi, a drugie czystej krwi charłakiem, to technicznie jestem czystej krwi czy półkrwi?
Wiem, że taka osoba nie byłaby brana pod uwagę jako członek rodu (docelowo dążę w historii do wydziedziczenia jeszcze przed rozpoczęciem gry), ale czy mimo wszystko mogłaby być przez nich tolerowana jako krewny do czasu, aż nie zrobi czegoś niewłaściwego (np. kolejny brudny związek)?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 26.02.2024

(24.02.2024, 22:32 )Eutierria napisał(a): Co z wilkołakiem, któremu nie uda się zamknąć gdzieś na czas? Jakie są konsekwencje kiedy kogoś ugryzie? A jakie są konsekwencje jak lata po prostu luzem, ale nikomu nic nie zrobi?
Na pewno jakieś są, ale dopiero się obudziłam. Przejrzę zaraz czy mamy opisane gdzieś jakie są dokładnie konsekwencje i ci dam znać.

Dobry, zatem chyba ponawiam pytanie. Nie było chyba na nie odpowiedzi w końcu, jak dobrze widzę. Taniec pojebaniec

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 27.02.2024

Okej, pytanie podstawowe: czy jeśli jedno z rodziców było czystej krwi, a drugie czystej krwi charłakiem, to technicznie jestem czystej krwi czy półkrwi?
Półkrwi.

Wiem, że taka osoba nie byłaby brana pod uwagę jako członek rodu (docelowo dążę w historii do wydziedziczenia jeszcze przed rozpoczęciem gry), ale czy mimo wszystko mogłaby być przez nich tolerowana jako krewny do czasu, aż nie zrobi czegoś niewłaściwego (np. kolejny brudny związek)?
Zależy od rodziny. Są rodziny, które lubią mugoli i na pewno by takiego członka rodziny cenili (np. Longbottom), a są rodziny, które za każdą niewłaściwość zdecydowałyby się na wypalenie cię z rodowego drzewka za samo oddychanie. Jeżeli rodzina, w którą celujesz, ma już jakichś członków to najlepiej ustal detale z nimi, a jeżeli nie - ta decyzja należy do ciebie (ale musi współgrać z opisem narzuconym przez mistrza gry).

Dobry, zatem chyba ponawiam pytanie. Nie było chyba na nie odpowiedzi w końcu, jak dobrze widzę.
Nie opisaliśmy tego. W takim razie w tym miejscu ustalam, że za złamanie tego prawa wilkołakowi grozi pobyt w areszcie, a później sprawa w Wizengamocie, który najpewniej zadecyduje o jego izolacji w więzieniu (mając na uwadze takie przypadki jak kanoniczny Greyback no to najwyższym spodziewanym przeze mnie wymiarem kary byłoby dożywocie).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Brenna Longbottom - 02.03.2024

W sumie nie wiedziałam, gdzie to wrzucić, więc daję sugestię tutaj - może warto przemyśleć to ukrycie zalogowanych w ciągu ostatnich 24 dla osób niezalogowanych? Jeśli jako nowa graczka zobaczyłabym taką pustkę, to bym sobie poszła pewna, że gra zdycha i nie sprawdzałabym nawet, czy posty wlatują. Mrugnięcie