Secrets of London
Poszukiwania bliższych i dalszych członków rodziny - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Kroniki (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=109)
+---- Dział: Poszukiwania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+---- Wątek: Poszukiwania bliższych i dalszych członków rodziny (/showthread.php?tid=394)

Poszukiwania bliższych i dalszych członków rodziny - Eutierria - 02.11.2022

Relacje rodzinne

Temat dedykowany umieszczaniu wszelkiego rodzaju relacji rodzinnych. Możesz umieścić tutaj zarówno poszukiwania najbliższego sercu brata, jak i ogólnie poszukiwania osób, które chciałyby dzielić z tobą jedno nazwisko. Aby to zrobić uzupełnij poniższy kod lub z pomocą dodatkowych kodów stwórz swój oryginalny wygląd poszukiwania, pamiętając o zamieszczeniu w nim informacji o ich aktualności. Moderator usuwa ogłoszenia z datą nieaktualną od ponad trzech miesięcy, wcześniej przypominając o jej aktualizacji.

Proponowany kod

Kod:
[Poszukiwania][h1]duży napis[/h1]
[h2]malutki napis[/h2]

Ut commodo porta tincidunt. Vivamus sodales et velit non lacinia. Pellentesque rhoncus ante sit amet ultricies euismod.

[h2]aktualne na 23.09[/h2][/Poszukiwania]

Kod:
[Poszukiwania z obrazkiem="link do obrazka"][h1]duży napis[/h1]
[h2]malutki napis[/h2]

Ut commodo porta tincidunt. Vivamus sodales et velit non lacinia. Pellentesque rhoncus ante sit amet ultricies euismod.

[h2]aktualne na 23.09[/h2][/Poszukiwania z obrazkiem]

RE: Poszukiwania bliższych i dalszych członków rodziny - Garrick Ollivander - 28.02.2026

córka Garricka Ollivandera

różdżkarka, snycerka, czarodziejka półkrwi

Jeżeli ktoś rozważał stworzenie rzemieślniczki zajmującej się tworzeniem przedmiotów drewnianych lub ogólnie kogoś w rodzinie Ollivander, zachęcam do stworzenia postaci mojej córki.

Garrick jest postacią drugoplanową i taką pozostanie - nie zamierzam rozwijać go na pierwszym planie i brać udziału w wydarzeniach (no chyba, że obyczajowych~!), ale będę dla ciebie tłem. Będę wysyłała ci listy, wspierała cię w tworzeniu wyrobów rzemieślniczych (w świecie rzeczywistym jako osoba prowadząca Garricka całkiem dobrze się na tym znam, mam dyplom zawodowy, więc zawsze coś podpowiem), czasem moglibyśmy coś pograć, albo iść na sabat i upić się winem mszalnym. Garrick to osoba dobra, ciepła i kochająca. Na pewno zrobił wszystko, żeby córka miała dobre życie. Postać istniała kiedyś na forum, ale napisała garstkę postów i z niego zniknęła. Teraz moja aktywność fabularna ogranicza się do wysyłania listów do ukochanego ucznia i sporadycznego wyciągania sąsiadów na sesję z Mistrzem Ollivanderem, więc nie zaoferuję ci wielkiej rodziny pełnej graczy, ale wiem też, że niektórym to bardzo pasuje, więc jeżeli ta wiadomość do ciebie przemówiła, to być może czekam właśnie na ciebie? Serduszko

Wena mi przypływa i odpływa, ale jestem przyklejona do tego forum na stałe, więc stanowię niezły punkt zaczepienia. Jestem osobą z epizodami depresyjnymi i zdarza mi się zawalić - czasami trzeba mnie szturchnąć, ale zawsze działam z miłością i serdecznością do moich współgraczy. Pomogę w stworzeniu postaci od zera, ale też (jeżeli tylko tego potrzebujesz) dam ci dużą wolność kreatywną. Granie osobami starszymi mającymi opiekuńczą rolę w relacji sprawia mi przyjemność, więc obiecuję być najlepszym starym jakiego możesz sobie wyobrazić. Mój discord: bezimienna.

aktualne na 28.02

RE: Poszukiwania bliższych i dalszych członków rodziny - Dægberht Flint - 28.02.2026

była żona żeglarza, matka jego córki

do dzisiaj nie wiem, czy byłem dla ciebie przykrywką, czy naprawdę mnie kochałaś

Masz na imię Viviane, jesteś czystej krwi czarodziejką, która nie ukończyła Hogwartu przez to, że zaszła ze mną w ciążę. Rodzice przymusili mnie do wzięcia z tobą ślubu, a ja zgodziłem się na to z czysto egoistycznych pobudek. Przez większość naszego małżeństwa nie było mnie w Londynie - czasami celowo przedłużałem swoje rejsy, żeby tylko nie siedzieć w domu przy maleńkim dziecku, które mnie przerażało. Nigdy nie potrafiłem stworzyć z Abigail więzi.

Akceptowałaś wszystkie moje wybryki. Wiedziałaś, że nigdy cię nie zdradziłem, ale wiedziałaś też, że niechętnie spędzam czas w rodzinnym domu. Pozwalałaś mi na to wszystko. Pozwoliłaś mi też od ciebie odejść. I odszedłem, chociaż przysięgałem ci wieczność przy Księżycu, a jego bogini słuchała każdego mojego słowa.

Dzisiaj jesteś jedną z najpopularniejszych plakacistek londyńskiej bohemy artystycznej i plotkuje się o tobie wiele rzeczy niegodziwych. Odkąd wróciłem do Anglii z powodu zaogniającego się konfliktu, rozmawiamy ze sobą regularnie i wymieniamy się opieką nad naszą córką. Mam wrażenie, że nasza relacja staje się intensywniejsza i głębsza. Kim dla siebie będziemy...?

~ ✶ ~

Poza opisanymi tutaj rzeczami postać jest do wykreowania wedle własnego pomysłu od zera. Nigdy nie istniała na forum, jest jedynie kimś wspominanym przeze mnie w narracji, komu możesz nadać życie. Widzę ją jako osobę troskliwą i sympatyczną (nie wiem, jak inaczej mieliby się dogadać!), ale generalnie poza opisanymi tutaj rzeczami (które już zdążyłam wykorzystać na fabule) jestem otwarta na pomysły odnośnie Vivi i potencjalnych fabuł z Flintym.

Mam na panu żeglarzu dużo przyjacielskich relacji z różnymi postaciami (są widoczne i opisane na profilu, wystarczy kliknąć). Tworzę więc już na wstępie dosyć konkretną sieć powiązań fabularnych, z których oczywiście Vivi też może czerpać. Serduszko Dægberht to osoba dobra i (wbrew pozorom...) ogarnięta - będzie rozumiał, że to on był w tej relacji problemem, nie spłoszy się go trafnymi uwagami i pokrzyczeniem.

Gram tu aktywnie od trzech lat. Jestem osobą z epizodami depresyjnymi i zdarza mi się zawalić - czasami trzeba mnie szturchnąć, ale zawsze działam z miłością i serdecznością do moich współgraczy. Zapraszam do kontaktu. Mój discord: bezimienna.

aktualne na 28.02

RE: Poszukiwania bliższych i dalszych członków rodziny - The Edge - 30.03.2026

szukamy artystów ekstraordynaryjnych

There's only two types of people in the world: the ones that entertain, and the ones that observe. — Britney Spears

Na forum od jego powstania istnieje przedziwna rodzina, o której krąży wiele niepochlebnych plotek. To cyrk Fantasmagoria. Jego członkowie nazywają się braćmi i siostrami – to ludzie sztuki, głośnych występów i kontrowersji. Nasz niechcący podporządkować się nudnym konwenansom klub ludzi wyjątkowych zwiał we wrześniu z Londynu po straszliwej Spalonej Nocy, ale na przekór chamom, prostakom i podrobom czarnomagicznym nie daliśmy stłamsić naszej cudownej energii ani przygasić coraz mocniejszego blasku. Wciąż istniejemy, toczymy się powoli do przodu planując co tym razem odwalić na tegoroczne Samhain i komu powinniśmy przegryźć kable. Razem z bitchem bożym Jimem szukamy nowych Bellów, którzy zechcą zasilić nasze szeregi, a w szczególności (choć nie tylko) takich, którzy by z nami popisali sesje o tworzeniu cyrkowych występów, treningach, tańcu i ogniu.

Szukamy: tancerzy, akrobatów, ludzi z gumy, połykaczy mieczy, treserów lwów, iluzjonistów, wróżbitów robiących sztuczki z kart, malarzy, rzeźbiarzy, konstruktorów, komików, fryzjerów, makijażystów, tatuażystów, krawców, kaletników, scenografów, twórców maści wszelakiej. Jednocześnie szukamy: młodszych siostrzyczek, o które musimy dbać, starszych sióstr bijących nas za popełnianie błędów gówniarzy chociaż mamy lat trzydzieści, opiekuńczych braci i tych, którzy będą chcieli z nami rozrabiać i przynosić wstyd rodzinie. Mówiąc krótko: ludzi różnych. Ale zawsze takich, którzy będą nas kochać i my będziemy kochać ich, bo Bellowie trzymają się razem i nikt nie będzie obrażał naszej siostry bez widma podłożenia mu pod firmę ładunków wybuchowych.

Przyjmiemy różne koncepcje, pomożemy wykreować postacie od zera. Zapraszamy graczy starych, nowych, powracających, a także przytulimy postacie cierpiące, queerowe i potrzebujące pięć wiader wyrozumiałości. Nasze główne wymagania to chęć wspólnego pisania w tempie dowolnym, a oferujemy to co widać na powiązanych profilach.

aktualne na 30.03.26

RE: Poszukiwania bliższych i dalszych członków rodziny - Delyra Dolohov - 12.04.2026

ŻONA, MATKA, KOCHANKA POSZUKIWANA

tak, to wszystko w jednej postaci

Twoje marzenia o rudowłosej, niezależnej piękności, która zwiedza świat ze swoją kochanką, a jej mąż pilnuje domu zaraz może się spełnić. W pakiecie niebinarny syn, córka prawniczka (aktualnie poszukiwana) i wiele innych, wspaniałych benefitów. Na początku coś o samej Beatrice. Według wielkich obliczeń najlepiej, gdyby urodzona w roku 1933. W wieku 19 lat wyszła za mąż i urodziła pierwszą córkę, a rok później syna.

Beatrice Crouch neé Shafiq jest matką Oleandra Croucha i jego siostry (która de facto też jest poszukiwana). Kobieta jest stanowcza i zdecydowanie dominuje jako rodzic. Pasjami Bei są podróże i historia - opublikowała wiele książek o historii magii. Kobieta zwiedziła wiele krajów globu, więc przewaga Shafiqów mile widziana. W domu posiada jaszczury o gatunku monitory. Z Oleandrem ma dobre stosunki, mocno go rozpieściła, ale też dużo go wspiera. Z Severine niestety zawiodła rodzicielsko, bo dziewczyna się do niej nie odzywa.

Beatrice jest również potrzebna do odegrania toxic yuri z czasów Hogwartu. Bea i Delyra były sobie bliskie, Delyra nawet przez pewnien czas idealizowała Beę. Uczucie młodej Lestrange przerodziło się w coś więcej, Beatrice to zaakceptowała i przez jakiś czas się spotykały. Niestety, Bea wyszła za mąż i relacja się rozpadła. Zdecydowanie chciałabym, by do siebie po tych kilkunastu latach wróciły z tym całym angst, złością na siebie. Obydwie kobiety mają zupełnie inne wyobrażenia kobiety wyzwolonej, ale obie się za nie uważają. Ponadto Delyra radziła Bei, nawet dała jej zioła na poronienie pierwszej córki, która była ogniwem do pośpiesznego ślubu z Crouchem.

NASZYMI JEDYNYMI WYMAGANIAMI JEST ROCZNIK '33 (AKTUALNIE 40 LAT), PIERWSZE DZIECKO W WIEKU 19 LAT, DRUGIE W WIEKU 20, AKCEPTACJA CHAOSU, WZIĘCIE RUDEJ AKTORKI JAKO WIZERUNEK (NA ZDJĘCIACH JEST TO BRIDGET REGAN), RESZTA DO UZGODNIENIA.

syn genderfluid gej muzyk & toxic yuri trucicielka (lordfather & devilish.woman na dsc)

aktualne