![]() |
|
Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka (/showthread.php?tid=4860) |
Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Ceolsige Burke - 31.05.2025 ![]() Ceolsige Burke Firefly Młodziutka płomykówka, którą dostałam od ojca kiedy zostawiał mi interes. Ma swoje lokum na poddaszu kamienicy ale ma paskudny zwyczaj chować się różnych miejscach i wyskakiwać szybko gdy ktoś ją odkryje. Pełna energii, lubi latać zygzakami mocno trzepocząc skrzydłami. Można odnieść wrażenie, że próbuje się bawić w chowanego lub berka. RE: Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Dearg Dur - 27.09.2025 10.09
Moja droga Ceolsige, jeszcze raz dziękuję Ci z całego serca za Twoją pomoc w zorganizowaniu mojej przeprowadzki do Dunwich. Ciocia przyjęła mnie pod swój dach, jakbym była jej własną córką. Dziś pierwszy raz miałam w dłoniach igłę i nici, cerowałyśmy sieci. Ponoć normalnie robi się to zimą, ale ciocia mówi, że morze jest bardzo gniewne. Nie mogłam jej opowiedzieć o Voldemorcie i o tym jak jego ataki chwieją równowagą, ale byłam dzielna i skupiłam się na sieci. Oczko do oczka, kilka dni i nabędę wprawę. Brakuje mi magii i Londynu, ale tu przynajmniej nie straszy spalony dom i mam co jeść. Pisz proszę do mnie, będę wypatrywać listów. Tylko błagam, przez mugolską pocztę, ciocia boi się ptaków. Umiesz używać mugolskiej poczty? Twoja Poppy 17.09
Ceolsige, dużo ceruję i trochę bolą mnie palce. Ze zmęczenia czasem mi drętwieją, ale wtedy przynajmniej nie czuję kiedy się kłuję. Ciocia śmieje się, że każdy tak zaczynał. Morze jest złe i krzyczy na nas. Bez sieci nie będzie ryb. Tu wszystko kręci się wokół ryb. Nauczyłam się podczas roboty piosenki. Soon may the Wellerman come to bring us sugar and tea and rum, One day, when the tonguin' is done we'll take our leave and go. Jak Jeff i Maya? Czy Kendrick się znalazł? Tęsknię za Nokturnem. Pisz proszę. Poppy 24.09
Ceolsige, wiedziałaś, że Twoje imię oznacza statek? Zwycięski statek? Ciocia mi powiedziała. Ciocia powiedziała, że chłód pomaga na ból, ale mi sztywnieją ręce. Poszarpanych sieci jest coraz więcej. Ludzie się niepokoją. Nocą śpiewamy. Wellerman come to bring us sugar and tea. Czasem pamiętam, żeby ją pić. Herbatę. Ale jest już wtedy zimna. Morze jest niespokojne. P
sieci sieci sieci co chcemy w nie złapać nie wiem on przyjdzie i my pójdziemy z nim czekam nie chcę już tu [niezrozumiałe, rozmazane popiołem o lekko czerwonym zabarwieniu] mogę tylko śpiewać i tkać, tak bardzo zimno twoje włosy jak nici byłyby z nich piękne
siecisiecisiecisiecieiscieiscieiscieiscieisiecisieiicisieicisicisieci i i sieci Ostatni list, podziurawiony w kilkunastu miejscach igłą, dostarczony został 5 października rano przez wyliniałą, bardzo zmęczoną mewę. zadanie od mistrza gry Przed wyruszeniem w drogę miałaś szansę w jakiś sposób się przygotować. W pierwszym poście tematu przygody określ jedną aktywność, którą zdążyłaś zrobiłaś jeszcze w Londynie (pozyskanie rzeczy, informacji, sojusznika itp.), a która mogłaby dać wam przewagę w Śledztwie.
RE: Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Anthony Shafiq - 02.12.2025 —1/10/72—Londyn, 1.10.72
Czcigodna pani Ceolsige Burke, z przyjemnością wspominam naszą przechadzkę i rozmowę, którą odbyliśmy w okolicach kowenu. Pani wieniec był doprawdy zachwycający, ni jak się miał jednak do kwiecistości pani mowy i bystrości myśli. Jak mniemam, otrzymała Pani zaproszenie na Bal Maskowy, który podług mojej wiedzy odbywa się już w przyszłym tygodniu w Maida Vale. Czy zechciałaby Pani uczynić mi ten honor i przejść się na to wydarzenia razem? Oczywiście, nie śmiałbym cieszyć się Pani towarzystwem w sposób niepodzielny, przyjemnością jednak byłoby dla mnie ustalenie za pośrednictwem mojego asystenta strojów. Niestety, tuż przed wydarzeniem zmuszony jestem udać się do Hiszpanii, niemniej jednak wraz z panem Lazarusem Lovegoodem, moglibyście się państwo udać do zaprzyjaźnionego francuskiego salonu, w którym podjęlibyście wszystkie decyzje estetyczne. Kwestiami formalnymi proszę się nie martwić, podobnie jak i budżetem całego przedsięwzięcia, a przyjąć to jako moją wdzięczność za przyjęcie zaproszenia i okazję do miłej odskoczni wobec ciężaru, który przynoszą nam kolejne dni w tej nieciekawej wszak rzeczywistości. Z niecierpliwością wypatruję odpowiedzi Anthony J. Shafiq
RE: Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Urd Nordgesim - 05.12.2025 4.10
Jestem w mieście. Wybierasz się na bal ptaszyno? Będę Cię wypatrywać. Załóż to na siebie, bo powoli zapominam, jak oszałamiająco potrafisz pachnieć.
Do wiadomości dołączony był flakon perfum, których Ceolsige używała dziesięć lat temu oraz koronkowy motyl.
![]() RE: Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Basilius Prewett - 05.12.2025 22.09.72
Ceolsige,Wszystkiego najlepszego z okazji Mabon. Basilius Do listu dołączono zapakowaną w jesienny papier paczkę. W środku znajdowała się paczka korzennej kawy i cynamonowe ciasteczka. RE: Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Brynja Nordgesim - 07.03.2026 Pod koniec października sowa Brynji przyniosła niewielki podarek, trzymając go ostrożnie w dziobie. Była to cienka bransoletka spleciona z jasnej lnianej nici, w którą wpleciono kilkanaście drobnych muszelek o mlecznych i różowawych odcieniach. RE: Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka - Dearg Dur - 07.03.2026 |