Secrets of London
Kruk Caiusa - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kruk Caiusa (/showthread.php?tid=5005)

Kruk Caiusa - Caius Burke - 25.07.2025

Caius Burke
Czarny, dość sporej wielkości kruk, nigdy nie nadano mu imienia. Pojawia się u boku swego właściciela gdy ten gwizdnie palcami; czasem próbuje usiąść na barku Caiusa, co wzbudza w czarodzieju niesamowitą irytację. Po dostarczeniu listu lub paczki do odbiorcy, domaga się pieszczot i smakołyków.

RE: Kruk Caiusa - Primrose Lestrange - 06.08.2025

Odpowiedź na ten list, nadana godzinę po jego otrzymaniu.

Caiusie,

jesteśmy wszyscy cali, nasz dom niekoniecznie. Z tegoż powodu mieszkam teraz w Londynie, adres znajduje się na odwrocie koperty. Jestem potrzebna w Mungu - pod adresem pojaw się najwcześniej po godzinie szesnastej, nie jestem w stanie pomóc Ci przed zmianą - sam pewnie widziałeś kolejki do klinik. Jeżeli powód Twojej choroby jest wynikiem klątwy, być może pomoże Ci Victoria, ale nie obiecam tego, że będzie w domu.

Całkiem urocze, że na starość zbiera Cię na sentymenty. Mnie niekoniecznie. Chyba żeby wezbrało mnie na łzy, muszę zobaczyć Twoją twarz i zdecydować co czuję. To nie jest łatwy tydzień.

P. Lestrange

RE: Kruk Caiusa - Lyssa Dolohov - 11.08.2026

13.10.1972

Drogi Caiusie,
uświadomiłam sobie bardzo ważną rzecz, to jest że brakowało cię podczas balu, który organizowany był parę dni temu w Maida Vale. Nawet jeśli się tam pojawiłeś, to śpieszę z doprecyzowaniem, że brakowało cię do dotrzymania mi towarzystwa. Z tego więc powodu postanowiłam, że to chyba całkiem rozsądne, żeby się spotkać i porozmawiać w jakimś przyjemnym miejscu. Wybranie gdzie, pozostawię twojej woli.

Pozdrawiam,
Lyssa

RE: Kruk Caiusa - Laurence Lestrange - 12.09.2026

Londyn, 25 października 1972

Szanowny Panie Burke,

Słyszałem o osiągnięciach rozwojowych Pańskiego sklepu. Powiedziano mi także, że specjalizuje się pan nie tylko w promocji i wytwórstwie biżuterii, ale i posiada umiejętności godne kowalskiego rzemieślnika. W obliczu nadchodzącego Samhain, chciałbym u Pana zamówić zestaw żelaznych gwoździ. Cena nie gra roli.

Z pozdrowieniami,
Laurence Lestrange

RE: Kruk Caiusa - Lydia Black - 13.09.2026

Mały różowy ptaszek przyniósł zamówienie 25 października 1972 r.
Panie Burke,
Czy zechciałby Pan wykonać dla mnie kilka żelaznych gwoździ? Potrzebuję ich na sabat.

Proszę również nie krępować się z ceną. Oczywiście zapłacę należycie za Pańską pracę, materiały i poświęcony czas. Nie zamierzam targować się o rzeczy, które mogą pewnego dnia okazać się warte znacznie więcej.

Jak zwykle ufam Pańskim dłoniom i rzemieślniczemu osądowi.

Niech Matka ma Pana w opiece.

Z wyrazami szacunku,
Lydia Black

RE: Kruk Caiusa - Richard Mulciber - 23.09.2026

Londyn 25 października 1972r.

Caiusie,

Mam nadzieję, że nie piszę za późno i będziesz wstanie mi pomóc. Szukam sposobu na pozbycie się dziwnej klątwy z kamienicy. Dowiedziałem się, że ponoć pomocne w tym mogą być jakieś żelazne gwoździe. Czy byłbyś wstanie przygotować taki jeden zestaw dla mnie? Jeżeli oczywiście specjalizujesz się również w ich wykonywaniu. Jeżeli nie, podaj mi namiary na kogoś, kto się tym zajmuje.

Richard Mulciber

RE: Kruk Caiusa - Zachary Burke - 23.09.2026

25.10.1972

Caius,
Zrób nam, mnie w sumie, ale no nam też bo w domu chce też to pierdolnąć; gwoździe i lampion. Gwoździami potraktujemy dom rodziców, a lampion ustawie sobie bo mnie to krzesło niemiłosiernie już wkurwia.

Zach