• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Kruk Caiusa

Kruk Caiusa
kasjusz burek
he is – an a b y s s

sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
złotnik/syn swego ojca
Zielono-niebieskie bystre tęczówki spoglądają na otaczający go świat z rezerwą, chociaż gdzieś głęboko można dostrzec błysk, który towarzyszył im nieustannie jeszcze kilka lat temu. Przeważnie porusza się o lasce – bez niej kuleje – ciągnie protezę za sobą, bo ta na zawsze pozostanie obca. Jest wysoki (191 centymetrów wzrostu) oraz postawny, a szerokie barki dalej przypominają te należące do doświadczonego w boju pałkarza. Mówi spokojnie; nigdy nie podniesie na swego rozmówce głosu. Jego ubiór jest do bólu praktyczny i zwyczajny, a palce, oprócz sygnetu rodowego nie przyozdabia biżuteria. Pachnie pergaminem, dymem żarzącego się w pracowni ognia i miętą.

Caius Burke
25.07.2025, 18:48  ✶  
Caius Burke
Czarny, dość sporej wielkości kruk, nigdy nie nadano mu imienia. Pojawia się u boku swego właściciela gdy ten gwizdnie palcami; czasem próbuje usiąść na barku Caiusa, co wzbudza w czarodzieju niesamowitą irytację. Po dostarczeniu listu lub paczki do odbiorcy, domaga się pieszczot i smakołyków.

Ah, there he is.
That motherfucker.
What a tool.
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
06.08.2025, 18:42  ✶  
Odpowiedź na ten list, nadana godzinę po jego otrzymaniu.

Caiusie,

jesteśmy wszyscy cali, nasz dom niekoniecznie. Z tegoż powodu mieszkam teraz w Londynie, adres znajduje się na odwrocie koperty. Jestem potrzebna w Mungu - pod adresem pojaw się najwcześniej po godzinie szesnastej, nie jestem w stanie pomóc Ci przed zmianą - sam pewnie widziałeś kolejki do klinik. Jeżeli powód Twojej choroby jest wynikiem klątwy, być może pomoże Ci Victoria, ale nie obiecam tego, że będzie w domu.

Całkiem urocze, że na starość zbiera Cię na sentymenty. Mnie niekoniecznie. Chyba żeby wezbrało mnie na łzy, muszę zobaczyć Twoją twarz i zdecydować co czuję. To nie jest łatwy tydzień.

P. Lestrange

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
11.08.2026, 02:33  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.08.2026, 02:34 przez Lyssa Dolohov.)  
13.10.1972

Drogi Caiusie,
uświadomiłam sobie bardzo ważną rzecz, to jest że brakowało cię podczas balu, który organizowany był parę dni temu w Maida Vale. Nawet jeśli się tam pojawiłeś, to śpieszę z doprecyzowaniem, że brakowało cię do dotrzymania mi towarzystwa. Z tego więc powodu postanowiłam, że to chyba całkiem rozsądne, żeby się spotkać i porozmawiać w jakimś przyjemnym miejscu. Wybranie gdzie, pozostawię twojej woli.

Pozdrawiam,
Lyssa

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki