![]() |
Secrets of the Quill 2025 - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Szpalta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=14) +---- Dział: Pozafabularne (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=86) +---- Wątek: Secrets of the Quill 2025 (/showthread.php?tid=5167) |
Secrets of the Quill 2025 - Eutierria - 25.09.2025 Miesiąc tuszu, sztuki i strachówNadchodzi miesiąc strachu i tuszu, w którym zapraszam was do oddania się artystycznym uniesieniom. Osobom zainteresowanym, które nie wiedzą czym jest Inktober oraz Whumptober przygotowałam małe wprowadzenie do tych wydarzeń, a osoby zaznajomione zapraszam do lektury zasad i zachęcam do wzięcia udziału.
Za oknem coraz ciemniej, na zewnątrz wypełzają upiory - zostańcie w domu, chwyćcie pędzle w dłoń i zilustrujmy nasz świat. Zasady uczestnictwa w Secrets of the Quill 2024Warunkiem uczestnictwa jest ukończenie łącznie pięciu prac w dowolnej technice, które:
♦ NagrodyOsobom, które w pełni ukończyły wyzwanie przyznana zostanie odznaka Secrets of the Quill (lub jej kolejny stopień) oraz 30 punktów doświadczenia na wybrane konto. Osobom, które wyzwanie zaczęły, ale go nie dokończyły, zostaną przyznane punkty pocieszenia. ♦ W jaki sposób dodawać prace?Należy wrzucić je do tego tematu w dowolnej formie. Może to być tekst (jeżeli ktoś napisał opowiadanie), może to być link do grafiki, może to być również link do pracy umieszczonej na waszych social mediach. Praca musi zostać umieszczona w odpowiednim terminie (więcej o tym niżej). Wasza odpowiedź musi zawierać nagłówek - prompt, który był inspiracją do stworzenia pracy. Prompty i kalendarzUczestnicząc w wydarzeniu możemy wybrać jeden z trzech zestawów promptów. W każdym tygodniu możemy wybrać prompt z innego zestawu. Dlaczego aż tyle? Tworząc SoQ byłam pewna, że niektórzy z naszych użytkowników biorą udział w jednym z dwóch wydarzeń, które stanowiły główną inspirację - nie chciałam odciągać od nich waszej i mojej energii, tylko połączyć je w jedno. Poza tym wyszłam z założenia, że im więcej promptów tym lepiej - całe wydarzenie jest przecież pretekstem do regularnej pracy i rozwoju, mnogość inspiracji uznałam więc za rzecz mile widzianą. W tym roku pocięłam grafiki z promptami tak, żeby ułatwić wszystkim życie. Oryginalne znajdują się na stronach wydarzeń (są podlinkowane wyżej). ♦ Pierwsza praca - od 29.09 do 5.10Prompt Secrets of the Quill: Mabon
![]() ♦ Druga praca - od 6.10 do 12.10Prompt Secrets of the Quill: Grzybobranie
![]() ♦ Trzecia praca - od 13.10 do 19.10Prompt Secrets of the Quill: Płonie Londyn, płonie!
![]() ♦ Czwarta praca - od 20.10 do 26.10Prompt Secrets of the Quill: Grzaniec
![]() ♦ Piąta praca - od 27.10 do 2.11Prompt Secrets of the Quill: Nawiedzony
![]() ♦ Terminy zapasowe - od 3.11 do 9.11 i od 10.11 do 16.11Przez następne dwa tygodnie można uzupełnić braki, wrzucając pracę dotyczącą promptu z tygodnia, który z dowolnych przyczyn ominęliśmy. ♦ Zapasowe promptyJeżeli nic do was nie przemówiło, możecie skorzystać z zapasowych promptów z Whumptobera. Do wykorzystania w dowolnym tygodniu. Podziel się czymś więcejJeżeli bierzesz udział w październikowych eventach, podziel się wszystkim co tworzyć (niekoniecznie związanym z forum!) w wątku twórców na forumowym discordzie. Zachęcamy też do wrzucania WiPów i szkiców prac na Secrets of the Quill. ![]() Tabelka progressu...Moderator dodaje tutaj imiona uczestników, żeby było łatwiej rozdawać odznaki. Sprawdź, czy cię nie pominięto~
RE: Secrets of the Quill 2025 - Lorien Mulciber - 29.09.2025 Tydzień 1. "I look in people's windows, transfixed by rose golden glows." Isolation | Candlelight | Found Family "Więc robiła to co zawsze – snuła się tak długo aż dotarła do galerii obrazów. Zwykle nie wchodziła do środka – nie chciała zaburzać snu przodków. To było niesprawiedliwe – oni mogli już śnić. Pokolenia Mulciberów zamknięte w swoich ramach. To był prawdziwy cmentarz – jedyny jaki miał znaczenie dla ich rodziny. Drzewo genealogiczne rodziny, która lubiła określać się mianem władców snu." - Lorien Mulciber ![]() full size | bez efektów (bo lubię jak wyszły portrety) adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Lorien Mulciber ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Robert Albert Crouch - 29.09.2025 [...] minął znak wjazdowy "Witamy w Dunwich". Było to, jakby przeszedł przez jakąś barierę. Ogarnął go niewyjaśniony niepokój i coś sprzecznego. Jednocześnie chciał opuścić to miejsce i zapragnął wniknąć w jego głębię, zjednoczyć się z nim. Henry Lockhart, Brynja Nordgesim, Ceolsige Burke Prompt: Murky; tydzień 1 ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Robert Albert Crouch ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Helloise - 30.09.2025 tydzien 1 || prompt: i look in peoples windows... w odslonie nocny spacer po dolinie czołowej stalkerki o której to praktyce pisałam gdzies tu: Cytat:Ostatnimi czasy różnorakie nowiny docierały do niej coraz częściej i coraz szybciej. Odkąd nie mogła spędzać czasu w Kniei, wychodziła wędrować po samej Dolinie Godryka, zapuszczała się w stronę ludzkich siedzib, ich plotek i sekretów. Czasem okazywało się to przydatne. nie ma we mnie jak zawsze na tyle samozaparcia żeby cokolwiek dokończyć wiec polowa jakby pomalowana polowa maźnięta bo no po prostu bóg tak chciał ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Helloise ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Lorraine Malfoy - 01.10.2025 Pierwsza praca - od 29.09 do 5.10 Prompt: FOUND FAMILY Warkoczyki zaplecione (także i we włosach Baldwina). Bajka opowiedziana (a nawet trzy bajki). Bezgłowa lalka, Maria Antonina, utulona do snu. A Frida dalej nie śpi. Bo Frida koniecznie chce spać w trumnie, w której śpi mama. No dobrze, wzdycha Baldwin, Lorraine i tak nie ma na noc w domu, śpij tam sobie dzisiaj. A potem, chcąc umościć wygodnie małą ghoulkę, zaczyna układać na nowo poduchy, którymi wyłożyła swoje "łóżko" Lorraine... Nie spodziewając się, że pod największą z poduszek znajdzie zdjęcie. adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Lorraine Malfoy ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Gabriel Montbel - 03.10.2025 Pierwsza praca - od 29.09 do 5.10 Prompt nr 5: Quivering | Dream Journal | Phobia Umilkł na moment. Bezchmurne nocne niebo zaczęło zaciągać się długim cieniem, gasząc blask gwiazd jedna po drugiej. Zawahał się, czy mówić dalej, ale przecież nie miał nic już do stracenia, zostało tak niewiele piasku w jego klepsydrze. Zatopiony w czarnym skrzydle, zatopiony w myślach, we wspomnieniu o tyle dobrym, że pozbawionym współczesnego skażenia. – Kiedy… ja… czasem wracałem do tego momentu, kiedy tańczyliśmy razem pawanę. Oni. Oni trzymali mnie długo, żeby mieć pewność, że nikt z ludzi nie będzie pamiętał. I wszystko zlewało się w jedno, w szarość murów, w smród szczurzego futra, w chłód wilgotnego kamienia mojego grobowca. Ale gdy było bardzo, bardzo źle, to myślałem o naszej melodii. O tym, że dobrze się stało, że otworzyłaś tamte drzwi. I myślałem o tej pawanie, o spokojnej melodii, o niewymuszonym kroku razem. Pomagało mi to zasnąć. Pomagało mi to nie oszaleć do reszty. ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Gabriel Montbel ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Rodolphus Lestrange - 03.10.2025 Pierwsza praca - od 29.09 do 5.10 Prompt nr 5: Please, don't cry - Lamb to the slaughter | Ceremony | Beg for forgiveness ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Rodolphus Lestrange ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Thomas Figg - 03.10.2025 Pierwsza praca - od 29.09 do 5.10 Prompt nr 5: Please, don't cry - Lamb to the slaughter | Ceremony | Beg for forgiveness ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Thomas Figg ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Alastor Moody - 05.10.2025 Tydzeń #1
My panic's at the ceiling, but I'm face down on the carpet. p h o b i a ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. ![]() RE: Secrets of the Quill 2025 - Morpheus Longbottom - 05.10.2025 Tydzień 1 Prompt Secrets of the Quill: Mabon oraz Crown. Nie jest to dramatyczne, ale aranżacja na okno z okazji jesieni jest <3 ![]() adnotacja moderatora
Tydzień 1 zaliczony. @Morpheus Longbottom ![]() |