![]() |
|
Bran Krwiopijca - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Bran Krwiopijca (/showthread.php?tid=6260) Strony:
1
2
|
Bran Krwiopijca - Bran Krwiopijca - 06.08.2026 KonsultacjeRE: Bran Krwiopijca - Prudence Fenwick - 28.08.2026 Hej, wydaje mi się, że warto byłoby poinformować osoby z Biura Koronera o tym, że zmieniły się zasady ich pracy, jest nas kilka na forum, a ja trafiłam na te informację przypadkiem, chodzi mi o tego posta, podejrzewam, że reszta mogła tego nie zauważyć może poinformować je fabularnie?
RE: Bran Krwiopijca - Victoria Lestrange - 28.08.2026 Hejka ![]() Czy ja dobrze rozumiem, że my wszyscy od miesięcy wiedzieliśmy, ze Harper dostała jakąś głowę w paczce na Beltane? Myślałam, że taka informacja była w ogóle ściśle tajna i że to jakaś wielka tajemnica, która nie wyszła na brygadzistów i aurorów, nie przypominam sobie żadnych plotek na ten temat, ani informacji… Tak samo jak nie wiemy, dlaczego Stanley w ogóle jest poszukiwany (bo na jego liście gończym jest napisane jedyne, że jest poszukiwany w sprawie Beltane), a wydaje mi się, że postaci mogłyby zacząć łączyć wątki? RE: Bran Krwiopijca - Bran Krwiopijca - 28.08.2026 @Prudence Fenwick Fair point, dla pewności dodałam w wątku taga całemu Departamentowi. Mogę wam podać informację w jakiś jeszcze sposób, ale raczej nie zawrę w takiej notatce czy ogłoszeniu żadnych dodatkowych faktów, poza tymi, o których dowiadujecie w zalinkowanym przez ciebie poście. Nie widziałam sensu w wysyłaniu wam listów datowanych na maj, ale jeśli ci będą do czegoś przydatne, mogą nadejść. RE: Bran Krwiopijca - Atreus Bulstrode - 28.08.2026 Siema, ja przychodzę z następującą kwestią; niektórzy z nas mają trochę pełne kalendarze, a do tego część z czasu wyznaczonego w temacie na granie kontynuacji jeźdźca, nachodzi na ten słodki tydzień, który jest przygotowaniami do samego Samhain. Jasne, mamy jeszcze czas w listopadzie, ale wydaje mi się że będzie co wtedy grać, biorąc pod uwagę aftermath eventowe. Czy można ten okres czasowy jakoś poszerzyć? RE: Bran Krwiopijca - Bran Krwiopijca - 29.08.2026 @Atreus Bulstrode Zakres dat wskazany w zasadach podałam jako daty, w których sugeruję umieścić sesje z realizowaniem tych startowych zadań od Mistrza Gry. Zajrzałam bezwstydnie do twojego kalendarza i widziałam, że udało ci się już nawet coś na sesję zaklepać w tym przedziale, więc zakładam, że będzie ok? Jeśli chodzi o wątki, które pootwieracie sobie, żeby rozwijać te śledztwa, to jasne, można będzie czas bez problemu rozszerzyć. Na razie się wstrzymuję z rzucaniem deadline’u fabularnego, bo nikt z nas nie wie, co będzie po Samhain, to i mi trudno oszacować jakiś konkret. Natomiast na pewno jeśli będzie potrzeba, to dni się doda. widzę pytanie viki, ale wrócę do niego rano, bo wymaga extra konsultacji RE: Bran Krwiopijca - Bran Krwiopijca - 29.08.2026 @Victoria Lestrange Gdy pisałam to wydarzenie, wyszłam z założenia, że tak, wiedza o jakiejś głowie na biurku Harper była do zdobycia. Są postaci, które rozwijały w przeszłości wokół głowy wątki z Mistrzem Gry. Ich sesje i listy były prowadzone tak, jakby postaci wiedziały domyślnie o istnieniu głowy. W praktyce nigdzie nie zostało opisane, skąd właściwie poszczególne osoby oryginalnie usłyszały o tym incydencie, więc trudno ocenić, kto jeszcze powinien wiedzieć lub nie. Jak dla mnie, możecie wszyscy, przystępując do zadań, wiedzieć, że była jakaś głowa u Harper, ale nie wiecie czyja i o co w ogóle z nią chodzi. Jeśli ktoś wie z przeszłych sesji coś ponad to, dobrze dla niego. Reszta dowie się teraz — cały sens wydarzenia jest właśnie taki, żeby to wyszło szerzej i zostało ostatecznie rozwiązane. Domyślam się, że pytasz, bo gdyby Vika wiedziała o istnieniu głowy przez te miesiące, jakoś byś się do niej odnosiła w wątkach. Wydaje mi się, że w takim razie najlepiej się umówić, że to nie była wiedza powszechna. Ci, którzy pisali wątki na założeniu, że o głowie wiedzą — ok, zostawiają to sobie tak. Dla tych, którzy nie wiedzieli, dopiszę w wątku wydarzenia coś dodatkowego, żeby niewiedzący dowiedzieli się w październiku i nie musieli za dużo naciągać. Jeśli chodzi o Stanleya, to głowa pojawiła się w biurze 30 kwietnia, czyli dzień przed Beltane, a na Beltane wydarzyło się tyle, że moim zdaniem niekoniecznie list gończy kategorycznie na tę głowę wskazuje (natomiast tak, dla wiedzących o jej istnieniu mogło być i takie podejrzenie pomiędzy innymi podejrzeniami). RE: Bran Krwiopijca - Millie Moody - 14.09.2026 Razem z Heather prosimy o przypisanie tej sesji daty 13.10
RE: Bran Krwiopijca - Bran Krwiopijca - 14.09.2026 @Millie Moody W wątku wydarzenia wytypowałam na zadania zakres dat, który zaczyna się od 18/10. Nie dopasujecie nic w tym przedziale? RE: Bran Krwiopijca - Millie Moody - 14.09.2026 (14.09.2026, 20:58 )Bran Krwiopijca napisał(a): @Millie Moody My bad. To wybieramy 22.10 |