06.08.2026, 16:06 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.08.2026, 19:23 przez Bran Krwiopijca.)
Bran Krwiopijca
Czarodziejska legenda
Żyw czy martwy tu zagości,
będzie mąka z jego kości
będzie mąka z jego kości
Średniowieczny olbrzym żyjący w zamczysku na szczycie łodygi zaczarowanej fasoli. Lubował się w przerabianiu kości swoich ofiar na mączkę, z której wypiekano dla niego chleb. Smakołyk popijał krwią angielskich mężczyzn. Właściciel wielu cennych artefaktów, między innymi kury znoszącej złote jajka czy magicznej harfy.
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.
It's loud enough in my head.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Antropolożka/Uzdrowicielka
Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.
28.08.2026, 22:34 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.08.2026, 23:33 przez Prudence Fenwick.)
Hej, wydaje mi się, że warto byłoby poinformować osoby z Biura Koronera o tym, że zmieniły się zasady ich pracy, jest nas kilka na forum, a ja trafiłam na te informację przypadkiem, chodzi mi o tego posta, podejrzewam, że reszta mogła tego nie zauważyć
może poinformować je fabularnie?
może poinformować je fabularnie?Confusion in her eyes that says it all
She's lost control
fireheart
some women are lost in the fire
some women are built from it
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
aurorka, twórczyni eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, ciemnobrązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy. Bije od niej lodowate zimno, w dotyku jest jak bryła lodu.
28.08.2026, 23:29 ✶
Hejka 
Czy ja dobrze rozumiem, że my wszyscy od miesięcy wiedzieliśmy, ze Harper dostała jakąś głowę w paczce na Beltane? Myślałam, że taka informacja była w ogóle ściśle tajna i że to jakaś wielka tajemnica, która nie wyszła na brygadzistów i aurorów, nie przypominam sobie żadnych plotek na ten temat, ani informacji… Tak samo jak nie wiemy, dlaczego Stanley w ogóle jest poszukiwany (bo na jego liście gończym jest napisane jedyne, że jest poszukiwany w sprawie Beltane), a wydaje mi się, że postaci mogłyby zacząć łączyć wątki?

Czy ja dobrze rozumiem, że my wszyscy od miesięcy wiedzieliśmy, ze Harper dostała jakąś głowę w paczce na Beltane? Myślałam, że taka informacja była w ogóle ściśle tajna i że to jakaś wielka tajemnica, która nie wyszła na brygadzistów i aurorów, nie przypominam sobie żadnych plotek na ten temat, ani informacji… Tak samo jak nie wiemy, dlaczego Stanley w ogóle jest poszukiwany (bo na jego liście gończym jest napisane jedyne, że jest poszukiwany w sprawie Beltane), a wydaje mi się, że postaci mogłyby zacząć łączyć wątki?
Czarodziejska legenda
będzie mąka z jego kości
będzie mąka z jego kości
Średniowieczny olbrzym żyjący w zamczysku na szczycie łodygi zaczarowanej fasoli. Lubował się w przerabianiu kości swoich ofiar na mączkę, z której wypiekano dla niego chleb. Smakołyk popijał krwią angielskich mężczyzn. Właściciel wielu cennych artefaktów, między innymi kury znoszącej złote jajka czy magicznej harfy.
28.08.2026, 23:32 ✶
@Prudence Fenwick
Fair point, dla pewności dodałam w wątku taga całemu Departamentowi.
Mogę wam podać informację w jakiś jeszcze sposób, ale raczej nie zawrę w takiej notatce czy ogłoszeniu żadnych dodatkowych faktów, poza tymi, o których dowiadujecie w zalinkowanym przez ciebie poście. Nie widziałam sensu w wysyłaniu wam listów datowanych na maj, ale jeśli ci będą do czegoś przydatne, mogą nadejść.
Fair point, dla pewności dodałam w wątku taga całemu Departamentowi.
Mogę wam podać informację w jakiś jeszcze sposób, ale raczej nie zawrę w takiej notatce czy ogłoszeniu żadnych dodatkowych faktów, poza tymi, o których dowiadujecie w zalinkowanym przez ciebie poście. Nie widziałam sensu w wysyłaniu wam listów datowanych na maj, ale jeśli ci będą do czegoś przydatne, mogą nadejść.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.
28.08.2026, 23:34 ✶
Siema, ja przychodzę z następującą kwestią; niektórzy z nas mają trochę pełne kalendarze, a do tego część z czasu wyznaczonego w temacie na granie kontynuacji jeźdźca, nachodzi na ten słodki tydzień, który jest przygotowaniami do samego Samhain. Jasne, mamy jeszcze czas w listopadzie, ale wydaje mi się że będzie co wtedy grać, biorąc pod uwagę aftermath eventowe. Czy można ten okres czasowy jakoś poszerzyć?
Czarodziejska legenda
będzie mąka z jego kości
będzie mąka z jego kości
29.08.2026, 01:03 ✶
@Atreus Bulstrode
Zakres dat wskazany w zasadach podałam jako daty, w których sugeruję umieścić sesje z realizowaniem tych startowych zadań od Mistrza Gry. Zajrzałam bezwstydnie do twojego kalendarza i widziałam, że udało ci się już nawet coś na sesję zaklepać w tym przedziale, więc zakładam, że będzie ok?
Jeśli chodzi o wątki, które pootwieracie sobie, żeby rozwijać te śledztwa, to jasne, można będzie czas bez problemu rozszerzyć. Na razie się wstrzymuję z rzucaniem deadline’u fabularnego, bo nikt z nas nie wie, co będzie po Samhain, to i mi trudno oszacować jakiś konkret. Natomiast na pewno jeśli będzie potrzeba, to dni się doda.
widzę pytanie viki, ale wrócę do niego rano, bo wymaga extra konsultacji
Zakres dat wskazany w zasadach podałam jako daty, w których sugeruję umieścić sesje z realizowaniem tych startowych zadań od Mistrza Gry. Zajrzałam bezwstydnie do twojego kalendarza i widziałam, że udało ci się już nawet coś na sesję zaklepać w tym przedziale, więc zakładam, że będzie ok?
Jeśli chodzi o wątki, które pootwieracie sobie, żeby rozwijać te śledztwa, to jasne, można będzie czas bez problemu rozszerzyć. Na razie się wstrzymuję z rzucaniem deadline’u fabularnego, bo nikt z nas nie wie, co będzie po Samhain, to i mi trudno oszacować jakiś konkret. Natomiast na pewno jeśli będzie potrzeba, to dni się doda.
widzę pytanie viki, ale wrócę do niego rano, bo wymaga extra konsultacji
Czarodziejska legenda
będzie mąka z jego kości
będzie mąka z jego kości
29.08.2026, 17:38 ✶
@Victoria Lestrange
Gdy pisałam to wydarzenie, wyszłam z założenia, że tak, wiedza o jakiejś głowie na biurku Harper była do zdobycia. Są postaci, które rozwijały w przeszłości wokół głowy wątki z Mistrzem Gry. Ich sesje i listy były prowadzone tak, jakby postaci wiedziały domyślnie o istnieniu głowy. W praktyce nigdzie nie zostało opisane, skąd właściwie poszczególne osoby oryginalnie usłyszały o tym incydencie, więc trudno ocenić, kto jeszcze powinien wiedzieć lub nie.
Jak dla mnie, możecie wszyscy, przystępując do zadań, wiedzieć, że była jakaś głowa u Harper, ale nie wiecie czyja i o co w ogóle z nią chodzi. Jeśli ktoś wie z przeszłych sesji coś ponad to, dobrze dla niego. Reszta dowie się teraz — cały sens wydarzenia jest właśnie taki, żeby to wyszło szerzej i zostało ostatecznie rozwiązane.
Domyślam się, że pytasz, bo gdyby Vika wiedziała o istnieniu głowy przez te miesiące, jakoś byś się do niej odnosiła w wątkach. Wydaje mi się, że w takim razie najlepiej się umówić, że to nie była wiedza powszechna. Ci, którzy pisali wątki na założeniu, że o głowie wiedzą — ok, zostawiają to sobie tak. Dla tych, którzy nie wiedzieli, dopiszę w wątku wydarzenia coś dodatkowego, żeby niewiedzący dowiedzieli się w październiku i nie musieli za dużo naciągać.
Jeśli chodzi o Stanleya, to głowa pojawiła się w biurze 30 kwietnia, czyli dzień przed Beltane, a na Beltane wydarzyło się tyle, że moim zdaniem niekoniecznie list gończy kategorycznie na tę głowę wskazuje (natomiast tak, dla wiedzących o jej istnieniu mogło być i takie podejrzenie pomiędzy innymi podejrzeniami).
Gdy pisałam to wydarzenie, wyszłam z założenia, że tak, wiedza o jakiejś głowie na biurku Harper była do zdobycia. Są postaci, które rozwijały w przeszłości wokół głowy wątki z Mistrzem Gry. Ich sesje i listy były prowadzone tak, jakby postaci wiedziały domyślnie o istnieniu głowy. W praktyce nigdzie nie zostało opisane, skąd właściwie poszczególne osoby oryginalnie usłyszały o tym incydencie, więc trudno ocenić, kto jeszcze powinien wiedzieć lub nie.
Jak dla mnie, możecie wszyscy, przystępując do zadań, wiedzieć, że była jakaś głowa u Harper, ale nie wiecie czyja i o co w ogóle z nią chodzi. Jeśli ktoś wie z przeszłych sesji coś ponad to, dobrze dla niego. Reszta dowie się teraz — cały sens wydarzenia jest właśnie taki, żeby to wyszło szerzej i zostało ostatecznie rozwiązane.
Domyślam się, że pytasz, bo gdyby Vika wiedziała o istnieniu głowy przez te miesiące, jakoś byś się do niej odnosiła w wątkach. Wydaje mi się, że w takim razie najlepiej się umówić, że to nie była wiedza powszechna. Ci, którzy pisali wątki na założeniu, że o głowie wiedzą — ok, zostawiają to sobie tak. Dla tych, którzy nie wiedzieli, dopiszę w wątku wydarzenia coś dodatkowego, żeby niewiedzący dowiedzieli się w październiku i nie musieli za dużo naciągać.
Jeśli chodzi o Stanleya, to głowa pojawiła się w biurze 30 kwietnia, czyli dzień przed Beltane, a na Beltane wydarzyło się tyle, że moim zdaniem niekoniecznie list gończy kategorycznie na tę głowę wskazuje (natomiast tak, dla wiedzących o jej istnieniu mogło być i takie podejrzenie pomiędzy innymi podejrzeniami).
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.
Czarodziejska legenda
będzie mąka z jego kości
będzie mąka z jego kości
14.09.2026, 20:58 ✶
@Millie Moody
W wątku wydarzenia wytypowałam na zadania zakres dat, który zaczyna się od 18/10. Nie dopasujecie nic w tym przedziale?
W wątku wydarzenia wytypowałam na zadania zakres dat, który zaczyna się od 18/10. Nie dopasujecie nic w tym przedziale?
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.
14.09.2026, 21:03 ✶
(14.09.2026, 20:58 )Bran Krwiopijca napisał(a): @Millie Moody
My bad. To wybieramy 22.10