• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kleopatra - sowa Guinevere

Kleopatra - sowa Guinevere
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
30.10.2024, 13:35  ✶  
13.08.1972

Ginny,

Ostatnio dużo się działo, niekoniecznie dobrych rzeczy, to prawda.

Myślę, że w przeciągu kilku najbliższych dni tam ruszymy. Wstępnie chyba osiemnastego sierpnia, czy taka data by Ci pasowała? Mam nadzieję, że tak, bo też się stęskniłem i nie mogę doczekać się spotkania.

Ściskam,
Thomas
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
18.01.2025, 15:07  ✶  
Drodzy Przyjaciele, którzy pomogliście nam w trudnej chwili, oto list skierowany do każdego z Was. Istnieje w tych czasach wiele spraw, nad jakimi pochylać się trzeba i nasze serca ze wdzięczności się topią, żeście się postanowili pochylić akurat nad naszą w tej niełatwej dla nas chwili. Nasi koci towarzysze są już bezpieczni, a to wszystko dzięki Wam i waszym sercom ciepłym. Czyż nie jest tak, że w czynieniu dobra tkwi jakaś niezwykła magia, która rozjaśnia dni nawet w najciemniejszych porach?

Chcielibyśmy Wam za to podziękować, drodzy Przyjaciele, o ile tylko na to pozwolicie. Jeśli znajdziecie w dniach najbliższych dzień na spotkanie się z nami w Dolinie, chcielibyśmy zorganizować drobne przyjęcie. Zrozumiemy jeżeli spotkanie w licznym gronie nie należy do czegoś, co mieści się w Waszej strefie komfortu - prosimy wtedy o informację o odmowie, żebyśmy mogły wysłać wam listownie drobne upominki.

Dolina wam tego nie zapomni.

Z wdzięcznością,
Mieszkańcy ulicy Wiśniowej

@Guinevere McGonagall

there is mystery unfolding
prongs
I solemnly swear that I am up to no good!
Dobrze ubrany, żywiołowy dzieciak mierzący 169 centymetrów wzrostu. Wysportowany, w dobrej kondycji fizycznej. Jeżeli widzisz go poza Hogwartem w trakcie wakacji, dzwoń po magimilicję, bo to wagarowicz!

James Potter
21.03.2025, 22:58  ✶  
Wysłane trzeciego września.

Ciociu Ginny,

błagam, nie mów tego nikomu ale odkąd wróciłem do Hogwartu nie mogę przestań myśleć o pewnej dziewczyniei i ona chyba o mnie też. Wiem że wciąż wróżysz z kart więc o ile w twoim sercu jest trochę przestrzeni dla młodzieńczego zauroczenia zajrzyj w karty i powiedz mi co nas czeka. Próbuje ogarnąć randewu. Nie wiem ile sowa leci tak daleko, więc będę myślał o Lily tej dziewczynie intensywnie przez dwa następne dni i bardzo sie zawiode jeżeli po drodze zeżre ją w sensie sowę mantykora.

James
prongs
I solemnly swear that I am up to no good!
Dobrze ubrany, żywiołowy dzieciak mierzący 169 centymetrów wzrostu. Wysportowany, w dobrej kondycji fizycznej. Jeżeli widzisz go poza Hogwartem w trakcie wakacji, dzwoń po magimilicję, bo to wagarowicz!

James Potter
22.03.2025, 23:30  ✶  
Wysłane dziewiątego września.

Ciociu,

dotarły do nas wiadomości z Londynu , jeszcze nie ma gazet, mamy tylko lusterka i kominki. Wszyscy jesteśmy z wami, ale jesteśmy tacy bezradni. I jesteśmy wściekli. Proszę daj znać mi i wszystkim czy nic ci się nie stało.

James
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
26.03.2025, 14:32  ✶  
28.08

Kartka papieru z jednej strony zapisana była różnymi wyliczeniami i pospiesznymi, nieco rozmazanymi szkicami różdżki. Z drugiej strony już legitnym atramentem wyskrobana została wiadomość. Nie uchodziło uwadze kilka kleksów, czasami rozmazany tusz utrudniał doczytanie i tak koślawych liter.

Kuzynko!

rozmawiałem z Brenną i będę składał więcej papierów żeby wiadomo było, że też umiem być ptakiem myślałem dużo o tym jak daleko byłem od rodziny ale nie chcę już być i wiedz proszę że jestem z tego bardzo dumny że umiemy być bliżej z naturą niż ktokolwiek inny

bardzo żałuję bo moja córka chyba nie odziedziczyła po mnie krwi właśnie musisz koniecznie poznać Mabel! Mam córkę! czy dasz znać innym aby zapisali ją w drzewie? dziecko Figgów więc będzie pachnieć Ci miło kotami może razem spędzimy trochę czasu we troje? Kiedy będziesz w Londynie? Pokochasz ją

niedługo kończę warsztat w dolinie a moje studia nad różdżkarstwem nabierają rozpędu miałem nawet pierwszego klienta różdżki to nie meble ale dają dużo dużo dużo dużo więcej satysfakcji i radości gdy już jakaś wyjdzie a materiał w rękach nie trzaśnie

tęsknie
lover, not a fighter
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
25.05.2025, 19:17  ✶  
15.09.1972

15.09.1972

Guinevere,

Jeszcze raz chciałbym Ci serdecznie podziękować za pomoc, jakiej mi udzieliłaś w Spaloną Noc. Prawdopodobnie uratowałaś mi życie. Przyjmij ten skromny podarunek jako wyraz mojej wdzięczności.

Hannibal Selwyn

Wiadomość była dołączona do kosza kwiatów. W kopercie oprócz listu znajdował się voucher dla dwóch osób na dowolny spektakl w The Globe.

[Obrazek: DSC_2695-Photoroom.jpg]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa