• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Scena poboczna Dolina Godryka Knieja Godryka v
1 2 Dalej »
[19.08 | Wrzosowska] Kto pierwszy, ten lepszy

[19.08 | Wrzosowska] Kto pierwszy, ten lepszy
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
12.08.2024, 16:10  ✶  
Radość Samuela przyćmił tylko trochę fakt, że Nora upadła, bo po jej słowach i reakcji widać było, że wszystko jest w porządku. Gdy Mabel puściła się biegiem do matki, mężczyzna ponownie przyjął formę niedźwiedzia, tylko po to by podbiec szybciej, niż gdyby to robił jako człowiek. Krew McGonagalla wrzała w jego żyłach, a animagia była tak naturalna jak oddychanie - wybór formy do zadania zaś intuicyjny.

Nie czekając na zgodę czy niezgodę, wziął Norę na ręce, jakby była zranioną łanią i ruszył w kierunku "obozowiska" gdzie pozostawili prowiant.

– Nie przejmuj się Niko, następnym razem ogarnę siodło i dla Norki, dzisiaj chyba odpuścimy sobie już rewanż, jestem piekielnie głodny, a Ty mój drogi bracie umrzesz z zazdrości jak posmakujesz łakoci mojej ukochanej damy. Jest najlepsza w swoim fachu, nigdy nie jadłem lepszych pączków, słodsze są od nich tylko pocałunki. – To mówiąc pocmokał kobietę po głowie, po policzkach i czole, aby upewnić się, że już nie pamięta o bólu.

– Mabel byłaś doskonałym jeźdźcą, ale zanim kiedykolwiek wzlecisz na hipogryfie, trzeba zyskać szacunek tego zwierzęcia oraz wzniecić w sobie szacunek i respekt do niego. Jak się przejdziemy do Vlada, zobaczysz co to znaczy praca przy zwierzęciu większych gabarytów niż Karl. Pokora jest kluczem mała. – Potarmosił jej jasne włosy, gdy odstawił Norę i zabrał się za koc, aby mieli gdzie siedzieć.

Popołudnie minęło im przyjemnie, pośród anegdotek o zwierzętach i plotek z cukierniczej kuchni. Jedli i śmiali się wspólnie pośród wrzosów, z dala od zagrożenia, które kryło się pośród drzew obleganej przez widma Kniei.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Nora Figg (1783), Samuel McGonagall (2621), Nikolai Petrov (1902), Mabel Figg (1842)

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa