• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Fiodor - Sowa Aliénor

Fiodor - Sowa Aliénor
Zimowa Markiza
Elle ne marchait pas, elle glissait — comme une promesse murmurée dans la brume
Szlachetna sylwetka, jakby wyrzeźbiona dłutem kapryśnego mistrza marmuru — zmysłowo zimna, pełna rezerwy. Włosy, w barwie księżycowego srebra, spięte niedbale z gracją, odsłaniają łabędzią szyję i linie obojczyków niczym ramy dla portretu z minionej epoki. Jej krok, choć cichy, niesie chłód salonowego dystansu, a twarz, blada i szlachetnie powściągliwa, przędziona została z błękitu i cienia. Niska wzrostem, lecz pełna obecności, ubiera ciało w wyrafinowane tkaniny, podkreślając usta ciemnym welonem pomady. Całość wieńczy uśmiech — wyuczony, niepokojący, z nutą staroświeckiej elegii, której nie sposób zapomnieć.

Aliénor Dolohov
29.05.2025, 17:16  ✶  

Fiodor

[Obrazek: main_1500.jpg]

Ślepa jestem, oślepiona majem.
Nic nie wiem prócz, że pachną bzy.
I ustami tylko poznaję,
żeś ty nie ty...

la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
01.06.2025, 02:03  ✶  
03 / 09 / 72

Moja Piękna,

piszę do Ciebie z promu – podróżuję z pięknego Calais do Dover, skąd udam się już bezpośrednio do Doliny Godryka. Oficjalnie zakończyłam epizod życia, jakim były kursy hipnoterapeutyczne w Paryżu. Chociaż Francja zawsze była bliska mojemu sercu, już teraz czuję, że przy rodzinie będę czuła się lepiej.

Co to było za fantastyczne lato! Niech stanie się zapowiedzią fantastycznej jesieni.

Mam dla Ciebie kilka prezentów. Przekażę, jak tylko się zobaczymy~

Ściskam,
Kwiatuszek

@Aliénor Dolohov

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
01.06.2025, 02:07  ✶  
09 / 09 / 72

Wszystko spłonęło.

Nie żartuję, cały mój dom rodzinny spłonął. Ogień nie zabrał moich rodziców, ale zabrał tak wiele wspomnień, że rozważę kupno myślodsiewni. Zapewne zastanawiasz się, jakim cudem udaje mi się zachować taki estetyczny charakter pisma. Nawet przez sekundę nie zadrżała mi ręka. Otóż, wpierw spisałam dwadzieścia pięć wyjców, które wysłałam do ludzi, którym chciałam coś wykrzyczeć. Aktualnie niczym kokon przeobrażam się w motyla – nic mnie nie powstrzyma.

Informuję Cię o dwóch istotnych sprawach:

Po pierwsze – mieszkam teraz w Londynie.

Po drugie – nawet nie próbuj odwiedzać biura odpowiedzialnego za działanie Sieci Fiuu. Chochlik mi pisnął, że mają skrzynki zawalone przez jakąś wariatkę...

Ściskam,
Kwiatuszek

@Aliénor Dolohov

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa