• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Scena główna Ulica Pokątna v
1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
1.09.1972 | Bard Beedle i Osiris Lupin | Czy pan coś o tym wie?

1.09.1972 | Bard Beedle i Osiris Lupin | Czy pan coś o tym wie?
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
19.08.2025, 18:15  ✶  
Rowan był młodym dziennikarzem, nie mającym jeszcze doświadczenia, ale za to mającym naprawdę dużo zapału do swojej pracy. Gdy tylko usłyszał, że ma napisać artykuł dotyczący aktualnej sytuacji w Wielkiej Brytanii, natychmiast się do tego zapalił i - niemal podskakując - zebrał wszystkie niezbędne rzeczy, by za chwilę wybiec z redakcji i ruszyć w teren w poszukiwaniu smakowitych kąsków. Kąskami tymi byli oczywiście ludzie, którzy mogli mu udzielić informacji dotyczących nastrojów panujących wśród czarodziejów.
Szukał na Pokątnej (mając zamiar później - ze sporym niepokojem - zapuścić na Nokturn), wypatrując w tłumie kogoś interesującego. Zaczepiał przypadkowych przechodniów, zadając im zawsze to samo pytanie na początek:
- Dzień dobry, nazywam się Rowan Atkins i jestem dziennikarzem Żonglera - odezwał się, tym razem zaczepiając Lupina, ale jeszcze go nie rozpoznając w ferworze zbierania wywiadów - Co pan myśli o aktualnej sytuacji w kraju?
Pytanie proste, dające duże pole do manewru dla odpowiadającego, a jednocześnie równie duże dla pytającego. Punkt wyjścia.

@osiris Lupin
Śpiewający właściciel pubu.
El amante vive las relaciones con pasión, con entrega absoluta, con romanticismo.
Ma brązowe włosy, oczy zmieniające kolor - przez zieleń, niebieski i szarość, zawsze ze złotym połyskiem, jest raczej niewysoki (172 cm wzrostu). Dużo gestykuluje, jak to Latynos. Gdy się denerwuje przeklina po hiszpańsku i w ogóle chętnie porozumiewa się w swoim drugim rodzimym języku, zwłaszcza w obecności osób, przy których się czuje swobodnie. Nawet gdy mówi po angielsku słychać u niego ten specyficzny akcent, pełen zaciągania. Jego ruchy są swobodne, niemal taneczne, a nawet gdy chodzi porusza biodrami niczym kociak.

Osiris Lupin
20.08.2025, 18:29  ✶  

Ozzy bywał na Pokątnej dość często, choć być może nie aż tak często, jak na samej Alei Horyzontalnej, gdzie prowadził pub. Pokątna jednak miała swoje uroki i miejsca, które naprawdę przydawały się czarodziejom, więc nawet Lupin wpadał tam od czasu do czasu. Tym razem pojawił się na tej - najpopularniejszej chyba - czarodziejskiej ulicy w Londynie ze względu na konieczność zrobienia zakupów w Magicznej Menażerii; jego sówka zdążyła już pochłonąć większość swoich przepysznych smaczków, a poza tym chciał jej kupić też jakąś zabawkę, którą mogłaby sobie skubać - żeby choć na chwilę przestać skubać jego włosy, ubrania i meble. Wracał właśnie ze wszystkimi potrzebnymi rzeczami, idąc ulicą, gdy zaczepił go jakiś chłopak, w którym Osiris od razu rozpoznał dziennikarza.

- Aktualnej sytuacji...? - powtórzył za chłopakiem, zatrzymując się grzecznie. Nie chciał uciekać, bo też nie miał za bardzo nic do ukrycia, a potrafił gryźć się w język na tyle, żeby nie odpowiedzieć niczego, co mogłoby być niemile widziane wśród niektórych czarodziejów, zwłaszcza tych czystych rodów. - To zależy o co pan pyta - uśmiechnął się grzecznie. - Bo jeśli na przykład chodzi panu o panującą modę albo  napływających do Anglii imigrantów, to nie wiem czy będę adekwatną osobą do udzielenia odpowiedzi. - zaśmiał się krótko. - O co pan pyta, tak konkretnie?

@dacre black
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
20.08.2025, 20:32  ✶  
- Nnno, tak, tak... - młody dziennikarz wyraźnie się zmieszał i opuścił wzrok. Sprawiał wrażenie, jakby zaraz miał zacząć szurać nóżką w zakłopotaniu, kiedy przyciskał do piersi swoje papiery - Rzeczywiście, to jest bardzo ogólne pytanie, jednakowoż chodziło mi, wie pan, o coś innego - popatrzył na Osirisa i zamrugał kilka razy - O, a ja pana znam! To znaczy...
Znowu się zmieszał, odchrząknął i rzeczywiście zaszurał nóżką. Uznał, że jego zachowanie było w tym momencie całkowicie nieprofesjonalne.
- Najmocniej pana przepraszam za moje zachowanie - powiedział, prostując się na całą swoją imponującą wysokość stu sześćdziesięciu sześciu centymetrów i przybrał poważniejszy ton - Pan Osiris Lupin, prawda? Prowadzi pan pub na Horyzontalnej. Bardzo mi miło. Panie Lupin, chodziło mi nie o imigrantów, choć to...
Ugryzł się w język, orientując się, że przecież ten człowiek również jest imigrantem, a nie chciał go urazić. Może więc lepiej nie pytać go o takie sprawy, rzeczywiście.
- Nie, to nie jest temat, który mnie interesuje, panie Lupin. Chodzi mi bardziej o coraz gęstszą atmosferę, o rosnące napięcie i o panujące ostatnio nastroje. Co pan sądzi o tym?

@Osiris Lupin
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Bard Beedle (344), Osiris Lupin (214)

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa