• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Scena główna Ulica Pokątna Dziurawy Kocioł 1972, Lato | 22 lipca | Pan i pani piekarz po zjebaniu się ze sceny

1972, Lato | 22 lipca | Pan i pani piekarz po zjebaniu się ze sceny
Crow
If you catch me trying to find my way into your heart, scratch me out, baby. As fast as you can. My pretty mouth will frame the phrases that will disprove your faith in man.
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
06.12.2023, 23:07  ✶  
- Ja też nie wiem, ale jakie to ma znaczenie, Lizzie? Jestem za ładny, żeby przejmować się opinią nudnych ludzi - parsknął. Widać było, że mówiąc o nudnych ludziach, nie mówił konkretnie o niej, ale o ogóle jakiejś grupy, której zwyczajnie nie trawił. No i spajało się to z jego wyglądem - miał ładną buzię, ale nie wykorzystywał tego w przewidywalny sposób - on swoim wyglądem prowokował. Teraz w koszuli brata nie raziło to w oczy tak bardzo, ale ten szereg tatuaży, łańcuszek na szyi, przebite uszy, długie włosy - nikt by go za urzędnika nie wziął.

- Zaproszenie przyjęte. I hm, a jak myślę? Ktoś tu chyba ma brudne domysły, ślicznotko. - Powiedział, uśmiechając się do niej nieco bezczelnie, ale ten uśmiech uspokoił się nagle i nie brnął w to dalej, nie próbował w żaden sposób testować jej granic. Takie zabawy słowem były śmieszne i podniecające tylko wtedy, kiedy obie strony bawiły się w nich równie dobrze, dał jej więc subtelny sygnał, że na tym to zakończył, ale nie znaczyło to wcale, że by tego flirtu z dna walizki nie odgrzebał, gdyby tylko Lizzie rzuciła czymś ze swojej strony. - Taak, totalnie tak. - Odpowiedział. Udawał, że go to bawi, ale no właśnie - smokologami wolał nazywać swoich partnerów. Gdyby Figg była odrobinę bardziej otwarta na takie doznania, to może i tego wieczoru przekonałaby się, dlaczego i jak wielki był tatuaż smoka zdobiący jego brzuch i uda.

Złapał ją za ręką, po czym pociągnął ją w stronę pubu w nieco nonszalancki sposób.

- Musiałem na szybko wymyślić ci jakiegoś losowego wroga, a nie brzmisz jakbyś miała nazwisko ze Skorowidzu... - A później przypomniał sobie, że odkąd opuścił Londyn, polityka stała się strasznie napięta. - Mi to zwisa. - Doprecyzował. No jasne, że mu to zwisało, przecież sam był mugolakiem, był najważniejszym celem do wyeliminowania w tej durnej wojnie. Tylko czy taką panią piekareczkę to w ogóle obchodziło? - Chodź.

I zniknęli razem za drzwiami, nie mając pojęcia, czy uda im się z organizatorami Randki w Ciemno jakkolwiek dogadać.

Koniec sesji

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: The Edge (2552), Nora Figg (2688)

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa