• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Korespondencja Samuela

Korespondencja Samuela
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
31.05.2026, 03:53  ✶  
23.10.1972

Drogi Samie,
To ja, dziewczyna od ogrodu. I ozdób.
Co u ciebie, wszystko dobrze? Czy rzeczy które ci przyniosłam były smaczne? Będę miała dla ciebie jeszcze trochę takich smakołyków i chętnie bym ci je przyniosła za parę dni. Oprócz tego jednak, miałabym do ciebie prośbę. No więc, czy dałoby radę zrobić takie puzderko, w którym można by przetrzymywać popiół z rytualnych ognisk? Niedługo Samhain więc będzie okazja żeby je nazbierać.

Dbaj o siebie i trzymaj się cieplutko,
Dora

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, skórę koloru kawy z mlekiem i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie pochodzi z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
01.06.2026, 11:36  ✶  
20.10.1972

Kochany Samie,

to nie będzie najmilsza wiadomość, ale chciałam Cię poinformować, że w nocy 18 października zmarł nasz pradziadek, Robert McGonagall Sr. Wiem, że nie miałeś okazji za bardzo go poznać, ale gdybyś mimo wszystko chciał się pożegnać, to pogrzeb odbędzie się 27 października o 12.00 w Pangbourne na miejscowym cmentarzu. Później będzie stypa w Ostoi, na którą również jesteś zaproszony. Będzie też reszta naszej rodziny, więc to też okazja, żeby się poznać… Nieczęsto spotykamy się w takim gronie.

PS. To po pradziadku swoje imię dostał twój dziadek – Robert Jr.

Całuję,
Ginny
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, skórę koloru kawy z mlekiem i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie pochodzi z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
01.06.2026, 12:04  ✶  
24.10.1972

Kochany Samie,

pamiętam, jak opowiadałeś mi, że robisz w drewnie różne figurki. I tak sobie pomyślałam… Potrafiłbyś stworzyć pojemnik na proch? Wydaje mi się, że trochę prochu z rytualnego ogniska z Samhain mogłoby mi się przydać w przyszłości do wróżenia. Spróbowałbyś?

Przy okazji – jak się czujesz, kochanie?

Buziaki,
Ginny
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
01.06.2026, 13:57  ✶  
23.10.72

Sam,

piszę do Ciebie z dwiema prośbami.
Po pierwsze: czy słyszałeś o pojemnikach na rytualny proch? Ponoć mogą się przydać osobom z Trzecim Okiem. Gdybyś mógł taki dla mnie wykonać, byłabym niezmiernie wdzięczna. Podejrzewam, że Morpehus skontaktuje się też z Tobą na własną rękę, ale jego też polecam Twojej uwadze.
Po drugie: zbliża się Samhain. Boję się, że Dolina tego dnia nie będzie bezpieczna. Czy zechciałbyś spędzić ten dzień gdzieś indziej? Jeżeli nie czujesz się gotów na wizytę na sabacie w Little Hangleton, chętnie znajdę inne miejsce. Bardzo nie chciałabym, aby coś Ci się stało.
Postaram się pojawić w tym tygodniu w Dolinie i pomóc Ci przy pracach.
Całuję,

Brenna

Do listu dołączono pudełko z ciastkami i ciepły szalik.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
08.06.2026, 14:41  ✶  

25.10

Sammy,

dziękuję: jest cudowne. Ty też jesteś cudowny. Dziękuję podwójnie za zrobienie takiego dla wujka.
Podskoczę do Ciebie jutro po patrolu w DG i porozmawiamy o papierach. Czy chcesz, żebym zabrała Cię tam jutro najpierw rozejrzeć się przed sabatem, żebyś mógł poznać to miejsce?

Brenn

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa