• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kleopatra - sowa Guinevere

Kleopatra - sowa Guinevere
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, opaloną skórę i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe, proste i grube. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie jest z Anglii.

Guinevere McGonagall
04.09.2023, 01:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.10.2025, 12:05 przez Guinevere McGonagall.)  
Sowa Guinevere
Kleopatra
pójdźka zwyczajna

Nieduża i leciutka, przez swoje umaszczenie wygląda jakby miała złe zamiary względem każdego, kto się do niej zbliży, ale nic bardziej mylnego – bo to naprawdę przyjazne stworzenie. Guinevere zakupiła ją w Egipcie po skończeniu szkoły i od tamtej pory są nierozłączne. Kiedy odwiedzała swoją rodzinę w Anglii, sowa wybierała się w te podróże razem z nią, i teraz też jest na miejscu, w Wielkiej Brytanii.

[zdjęcie]

Czasami wiadomości od Ginevry nie są dostarczone przez sówkę, a przez sokoła. Zorientowani wiedzą, że to panna McGonagall osobiście je wtedy przynosi.

Kod:
[koperta]
[align=right]xx.xx.1972[/align]

XYZ,
[a]lorem ipsum[/a]

[podpis="Ginevra"][/koperta]
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
14.09.2023, 13:26  ✶  
24.06.1972

Droga Guinevere,

dziękuję za pamięć i przedstawienie oferty. Bardzo zaciekawiłaś mnie ostatnio tematem (sprytna zagrywka reklamowa, przyznaję!), więc i przedstawione metody brzmią interesująco. Pozostawię jednak formę wróżenia w twoich profesjonalnych dłoniach, mam nadzieję, że w ramach wizyty przybliżysz mi temat. Do tego czasu zastanowię się, czego chciałbym się dowiedzieć.

Nie musisz się martwić, jestem abstynentem z konieczności. Uwagi zostały jednak przyjęte. Odpowiadałby termin 05.07? Przyszedłbym z rana, jeśli jest taka możliwość, po drodze mojej konieczności wizyty w Londynie.

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Lukrecja
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
02.10.2023, 15:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.10.2023, 15:16 przez Laurent Prewett.)  
21.05.1972

Droga Guinevere,

jest bardzo wiele spraw, które nas dzieli i mało czasu, który można rozdysponować na spotkania i swawolne rozmowy. Nie martwi mnie to nadmiernie, choć żałuję, że nie mogę cię oprowadzić po salonach angielskich włości. Nic straconego!

Czasem okazja jednak sama się tworzy, aż żal jej nie wykorzystać. Słyszałaś może, co dzieje się w Dolinie Godryka? O mugolach doświadczających eutierii? Organizowane będzie tam przyjęcie, w trakcie którego można z nimi swobodnie porozmawiać. Może miałabyś przy okazji tego wyjątkowego wydarzenia zapoznać się z Doliną Godryka i przy okazji odświeżyć starą znajomość? Spotkanie to będzie miało miejsce wieczorem 30 maja.

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
Lukrecja

Laurent Prewett
02.10.2023, 18:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.10.2023, 18:50 przez Laurent Prewett.)  
23.05.1972

Droga Guinevere,

tak pomyślałem, że może Cię to zaciekawić i zainteresować. Sam jestem bardzo zaintrygowany - zdradzę ci, że miałem okazję badać te okolice... ale odrobina strasznych historii może będzie adekwatna do opowiedzenia przy ognisku?

Dolina Godryka mieści się obok magicznego lasu Kniei Godryka i jest zamieszkiwana przez prawdziwą śmietankę towarzyską czarodziejskiego świata. Można tam znaleźć wiele starych posiadłości największych czystokrwistych rodów. Jak więc widzisz - jest to miejsce z długą i bogatą historią. Na pewno miałabyś co tam robić, wiele historii zapewne nadal czeka na odkrycie pośród tamtejszych ruin. Szacuje się, że miejsce to zostało wzniesione około IX wieku - to tutaj przyszedł na świat jeden z najsłynniejszych czarodziei naszej historii - Godryk Gryffindor. Jest tutaj wiele niesamowitych i magicznych miejsc. To tutaj też miało miejsce Beltane, o którym zapewne słyszałaś. To właśnie po nim dzieją się te cuda z magią, której doświadczają nawet mugole. Albo tylko mugole.

Mam nadzieję, że zabierzesz dobry nastrój i może notatnik, by spisać wszystko, co ciekawe? Mile widziane jest przyniesienie (poza tym) czegoś do jedzenia czy picia.

Spotkamy się na miejscu? [Tutaj został podany bardziej szczegółowy namiar na sieć fiuu w okolicy]

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
Lukrecja

Laurent Prewett
03.10.2023, 08:54  ✶  
23.05.1972

Droga Guinevere,

z przyjemnością opowiem ci o wszystkim. A przynajmniej wszystkim, co związane z moim kręgiem zainteresowań bo obawiam się, że specjalistą historii nie jestem. Tak, Godryk Gryffindor był jednym z założycieli Hogwartu. Nie ma jednak nad czym ubolewać, szkoła, w której się uczyłaś, wydaje się mieć o wiele szersze pole widzenia od Hogwartu. Przynajmniej z tego, co mi opowiadałaś i miałem okazję porównać. Dziękuję również za troskę - nie było mnie na święcie Beltane, nic mi się więc nie stało. Jedynie staram się teraz poskromić jego pokłosie.

Przynieś to, na co będziesz miała ochotę. Potrawa egipska brzmi intrygująco.

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
Lukrecja

Laurent Prewett
06.10.2023, 16:04  ✶  
29.07.1972, New Forest

Droga Guinevere,

obiecałem napisać, kiedy Twoje wróżby zaczną mieć moc. Przyszła do mnie już druga i nadal siedzę niedowierzając temu, w co przecież i tak wierzyłem. Mój umysł plącze się pomiędzy akceptacją a fascynacją - zapewniam, że udało Ci się bardzo trafnie przewidzieć to, co się przytrafi. Zawód rzeczywiście spotkał mnie na rejsie, a jeszcze tego dnia odwiedził mnie ktoś z przeszłości, kogo nigdy nie spodziewałbym się spotkać. Szkoda tylko, że miało to tak gorzki smak. Jest to trochę dziwne, że czekam, co będzie dalej. A może nie? Może to naturalne? Byłoby, gdyby same pozytywy napełniały przyszłość, tymczasem wyczekuję jej z ciekawością mimo tego, że wiem, że nie wszystko będzie dobre. Interesującym jest to, że o wiele łatwiej się pogodzić z takimi prezentami od Losu, kiedy już ich wyczekujesz. Lub przynajmniej pogodziłeś się z ich nadejściem.

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
Lukrecja

Laurent Prewett
13.10.2023, 17:31  ✶  
21.07.1972, New Forest

Droga Guinevere,

dziękuję, choć chciałbym powiedzieć więcej na ten temat. Chciałbym nawet powiedzieć wszystko, jeśli tylko bym mógł, ale nie uważam się za odpowiednią osobę, a podawanie informacji, które nie są potwierdzone, mogą spowodować tylko więcej szkód. Nie jest mi śpieszno i nigdy nie było do publikacji. Znam osoby, które o wiele chętniej by się podpisywały pod wszelkimi materiałami. Byłoby natomiast o wiele lepiej, gdyby ten artykuł zawierał więcej prawdy, a mniej przekłamania i przeinaczenia. Choć na temat widm to prawda. Mam nadzieję, że jakkolwiek to pomoże.

Masz rację. Nigdy nie padły takie słowa z moich ust. Słowo "terror" zostało użyte, ale nie jako określenie śmierciożerców. Jako określenie sytuacji, jaka miała miejsce na Beltane. Mimo tego, że chciałbym się podpisywać pod tak odważnymi słowami, to aż tak odważny nie jestem. Niestety.

Dziękuję Ci za odczekanie z tym listem. Masz rację, wczoraj moja poczta pękała w szwach. Dzisiaj jest tylko trochę lepiej, ale przede wszystkim Ja się uspokoiłem. Odpisałem wczoraj ledwo na kilka listów do najbliższej rodziny czy przyjaciół. Pozostaje mi wynająć prawnika i pozwać pana Bagshota, który tak zgrabnie poprzekręcał słowa, na szczęście byłem wtedy z przyjacielem, który potwierdzi moją wersję tego artykułu. Chętnie skorzystam z zaproszenia. Przyjdę jutro, może pojutrze? Dziś wybieram się Walii.

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
15.10.2023, 15:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.10.2023, 15:23 przez Avelina Paxton.)  
17.05.1972

Droga Ginevro,

Wybacz mi, że tak późno odpisuję na twój list. Tego dnia, w którym dostałam go miałam bardzo nieprzyjemne spotkanie z pewną osobą. Na głowie miała mnóstwo innych spraw i ciągle brakowało mi czasu na odpisanie. Tak, nadal jestem pracoholikiem i nadal pracuję w tym samym miejscu. Nic się u mnie nie zmieniło przez te lata. Nie licząc tego, że na Beltane dostałam klątwą, z którą boryka się pół magicznego Londynu i dopiero niedawno udało mi się jej pozbyć.

Cieszę się, że do mnie napisałaś. Chętnie się z tobą umówię na spotkanie jeśli będziesz miała ochotę. Może być nawet wypad do baru, aby się odprężyć. Posłuchałabym o czymś innym niż dotychczas. Jestem ciekawa, co tam odkryliście. I tak, rejestrowanie się trochę zajmuje. Zresztą jak każda papierkowa robota w urzędach.

Nie wiem jak będzie u mnie z czasem, ale nie zrażaj się jeśli długo nie będę odpisywać. Jeszcze raz przepraszam i naprawdę cieszę się, że do mnie napisałaś.

Avelina

Odpowiedź na: ten list
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
16.10.2023, 21:13  ✶  
04.06.1972

Droga Ginevro,

Zwlekałam z napisaniem do ciebie, bo musiała ułożyć sobie wszystko w głowie. Mam nadzieję, że się nie zakopałaś na tych wykopach. Oczywiście żartuję! Na pewno tam o was dbają. Jak będę potrzebować pomocy z klątwami to na pewno o tobie pomyślę w pierwszej kolejności.

Nie mogę się już doczekać, aby się z tobą ponownie spotkać. Dzisiaj uczyłam mojego znajomego przyjaciela transmutacji. Jest w tym trochę kiepski, bo nie przykładał się do nauki w szkole, ale wymyślił sobie, że chce zostać animagiem i teraz chce nadrobić zaległości. Zapytał o kogoś znajomego, kto potrafi tę umiejętność i w pierwszej kolejności miałam pustkę w głowie, ale potem przypomniałam sobie o tym, że przecież też ty jesteś. Mogłabym mu napisać o tobie?

Co robisz szóstego? Może byśmy się umówiły na jakiegoś drinka? Albo ósmego? Albo jakiegokolwiek innego, wolnego dnia? Piątego wychodzę wieczorem, więc wtedy jestem niedostępna.

Uściski,
Avelina

Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side

Avelina Paxton
16.10.2023, 22:39  ✶  
04.06.1972

Tam gdzie ostatnio! I wszystko u mnie już dobrze, porozmawiamy jak się zobaczymy.

Uściski,
Avelina

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa