• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Rozmowy z Alkiem

Rozmowy z Alkiem
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
02.06.2026, 11:30  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2026, 11:49 przez Brenna Longbottom.)  
Pewnie, dam znać, gdy tylko to będzie możliwe. Fale pewnie nie sięgną aż do LH. Niezbyt Ci się dziwię, złe duchy, ostatnie wieści, a ja będę bardzo zdziwiona, jeżeli śmierciożercy nie spróbują dołączyć do zabawy albo coś nie wypełznie wreszcie z polany. Próbujemy z Jonathanem ogarnąć gwoździe i szaty, podobno mogą pomóc, jak coś z zaświatów próbuje cię zeżreć, może spróbuję pogadać z Thomasem o ochronnych runach. Prosiłam o gwoździe też dla Was, zobaczy się, ile zdążą zrobić rzemieślnicy.

Wraz z listem przyszła kanapka, pewnie dołączona przez Brennę do wiadomości w jakimś odruchu bezwarunkowym.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
cupcake
Let's groove tonight
Share the spice of life
sława
VII
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
celebryta, cukiernik, kucharz
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
03.06.2026, 03:48  ✶  
25.10

Alek, miałem plan organizować stragan w Little Hangleton albo na Pokatnej – to jeszcze jest w fazie ustaleń. Mam nadzieję, ze nic poważnego nie stanie się w Dolinie, a także że wszystko pójdzie dobrze w Little Hangleton. Jeśli się tam rozstawimy to mam nadzieję, że do mnie zajrzysz!!
– Bertie
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
03.06.2026, 10:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2026, 10:57 przez Millie Moody.)  
kurwa

myślałam o tym żeby też być w dolinie bo wiesz widzę limbo a tam może cos jebnąć z limbo wiec no chce się przydać
mogę poprosić tommy'ego żeby jebnął mi jakąś runą na dupie po której mnie łatwiej znajdziesz niż ostatnio?
chyba że uważasz że to kiepski pomysł to mogę osłaniać ci plecy w wisielcowie
gdyby nie wojna mogłabym mieć swój straganik wiesz? myślę ze ludzie w tym pojebanym miasteczku by lubili moje akwarele

twoja M.

@Alastor Moody 23.10 wieczorem
constant extreme
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód

Millie Moody
03.06.2026, 10:59  ✶  
on jasne! w samo południe jak rewolwerowcy heheh zero trupów tego bertiemu życzymy z całego serca chyba że śmierć na słodycz nie powinnam się spóźnić ale jak się spóźnie to masz pozwoleństwo na postawienie mi karnego wińska czy co tam będzie do wznoszenia toastów

@Alastor Moody odpowiedź, I guess przed 21.10 xD
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
08.06.2026, 13:20  ✶  
25.10

Alek

tak na wszelki wypadek. Nie wiem, czy żelazo faktycznie odstrasza w Samhain duchy, ale biorąc pod uwagę reputację Little Hangleton, nie zaszkodzi mieć parę w kieszeni.

Do notatki dołączono pudełko gwoździ, zamówionych u Tristana.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
cupcake
Let's groove tonight
Share the spice of life
sława
VII
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
celebryta, cukiernik, kucharz
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
10.09.2026, 05:23  ✶  
24.10

Zbliża się Samhain, więc postanowiłem zadbać i zrobić specjalnie dla ciebie lampion dyniowy. Pamiętaj ustawić go w jakimś dobrym miejscu.
– Bertie

// do notatki został załączony lampion

@Alastor Moody
constant extreme
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód

Millie Moody
10.09.2026, 21:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2026, 21:48 przez Millie Moody.)  
25.10

W godzinach porannych Miles niczym wróżka zębuszka (choć szczęśliwie Alek nie stracił żadnych zębów i niech tak pozostanie!) zajrzała do brata aby mu pozostawić po sobie warzywny ślad. Zgrabny lampionik miał chronić to tymczasowe mieszkanie Alastora przed straszliwą klątwą krzesłową oraz ewentualnymi odwiedzinami niematerialnych truposzy podczas sabatu, ale przede wszystkim miał przypominać mu, że małe i wredne siostrzysko ma się całkiem dobrze i pamięta o swoim (jak zawsze) dużym bracie.

Lampion poza zwyczajową symboliką Samhain świeciłby się po zapaleniu lub wypełnieniu magicznym światłem ta pieprzona trauma ognia gdzieniegdzie uroczymi rybkami, jak obietnica dożycia dotrwania do kolejnych wakacji.

Do prezentu dołączony była wydarta kartka ze szkicownika:

Na obraz jeszcze musisz trochę poczekać, teraz jestem szaloną Edwiną Nożycoręką i robię w dyniach.
kocham Cię
widzimy się niedługo
nie jedz tego

Twoja M

@Alastor Moody
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, alchemik
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
23.09.2026, 21:17  ✶  
28.10.1972

Alek, 31 rano zamierzamy z Brenną zostawić w Strażnicy świecie i kadzidła, niezbędne do rytuału Czystych Myśli. Pomyślałam, że może się nam przydać, jako zabezpieczenie. Jeśli będziesz miał czas przed dyżurem, to zajrzyj tam.
Dora

@Alastor Moody

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
constant extreme
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód

Millie Moody
25.09.2026, 21:51  ✶  
dostawa do rąk własnych na ostatnią chwilę

Może Milles już z nim nie mieszkała, ale pojawiała się co jakiś czas jak dobry duszek, zostawiając różne pakuneczki, albo swoje bazgroły. Tym razem zajrzała w nocy z 30 na 31 (prawie jak Wigilia!), żeby zostawić Alastorowi mabonową kasztanową pelerynę, którą kisiła u siebie w pokoju w Księżycowym Stawie i notorycznie zapominała ją mu dać kiedy się widzieli. Piękny ciepły materiał nosił ślady sugerujące sąsiedztwo kurzu i błękitnej farby olejnej, najważniejsze jednak, że działanie pozostawało to samo.

Możesz schować ją pod pelerynę munduru. Ogień nie będzie na Ciebie działał, tak jak robi to teraz – namawiała, a potem śmiała się sama z siebie, że zapomniała zerwać bilecik:

Wszystkiego najlepszego z okazji Mabon!

Z kieszeni peleryny wyciągnęła też dla niego thomasową runę, która jak głosila notka w Strażnicy miała jakoś pomóc, a na pewno nie zaszkodzić i kartę ze swojej talii - szóstkę kielichów. Znała swojego brata na tyle, żeby wiedzieć, że ten pewnie pierwszy rzucić się w sam środek paszczy niebezpieczeńśtwa gdy zacznie być gorąco. Przedmioty był cichym zaklinaniem przez nią rzeczywistości, żeby jednak z tej paszczy do niej wrócił w jednym kawałku.

@Alastor Moody
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa