• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Trzpiotka - sowa Lyssy

Trzpiotka - sowa Lyssy
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista
Ciemne włosy i niebieskie oczy. Wysoki, na oko 180 cm wzrostu. Młody, z gładko ogoloną twarzą i wiecznie znudzonym wyrazem twarzy. Uśmiech iście cwaniacki, sugerujący złośliwość.

Aidan Parkinson
27.02.2026, 14:26  ✶  
20.09.1972,

Głupio wyszło. Sorry.

A

Do liściku dołączony był ogromny bukiet róż oraz książka "Mój znajomy jest idiotą - poradnik jak radzić sobie z debilami", napisana przez jakiegoś nieznanego pisarza. Do książki dołączono karteczkę: "Jak przeczytasz to może jeszcze będziesz chciała się spotkać, żeby wypróbować te pro tipy?"
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
03.03.2026, 19:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2026, 19:27 przez Peregrinus Trelawney.)  
Odpowiadam na ten list, który nie miał daty, więc i ja nie daję.

Najjaśniejsza gwiazda na niebie to Syriusz. Zważywszy jednak na porę roku, wydaje mi się bardziej prawdopodobne, że widziałaś Wegę. Syriusza najlepiej widać będzie dopiero za parę miesięcy, bliżej końca grudnia.
Jeśli jednak zapytają Cię poza Prawami Czasu o londyńskie niebo, warto odpowiedzieć: Vakel Dolohov ;)
Peregrin

źródło?
objawiono mi to we śnie
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
06.08.2026, 22:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.08.2026, 23:14 przez Astoria Avery.)  
list przyniósł kruk Astorii; była również dołączona niewielka paczuszka słodyczy

15.10.1972

Ma chère cousine,

dawno nie miałyśmy sposobności współpracować, ale po Twojej nowej wystawie widzę, że Twój talent dojrzewa z każdym kolejnym pociągnięciem pędzla.

Piszę więc do Ciebie z konkretną propozycją. Otóż przygotowuję niewielki stragan ze świętymi obrazkami na Samhain.

Czy podjęłabyś się namalowania dla mnie kilku ikon świętych, utrzymanych w klasycznej stylistyce? Pozostawiam Ci pełną swobodę w wyborze postaci oraz kompozycji, ufając Twojemu wyczuciu bardziej niż własnym wskazówkom. Naturalnie zadbam o odpowiednie wynagrodzenie - nie chciałabym, abyś potraktowała to jako rodzinną przysługę.

Wierzę, że znalazłyby godne miejsce pośród ekspozycji i z pewnością zwróciłyby uwagę odwiedzających. Będę Ci niezmiernie wdzięczna, jeśli zdołasz ukończyć je przed 25 października.

Mam nadzieję, że los wkrótce pozwoli nam spotkać się nie tylko przy okazji obowiązków, lecz także w spokojniejszych okolicznościach.

Je vous prie d'agréer, ma chère cousine, l'expression de mes sentiments les plus distingués.
Astoria

learn the rules
then
break some

Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
07.08.2026, 00:10  ✶  
odpowiedź na ten list wraz z księgą

15.10.1972

Chère Lyss,

Nie masz za co mi dziękować. Pochwały wypowiadam rzadko, a jeszcze rzadziej bez przekonania. Gdybym nie uważała Cię za utalentowaną malarkę, nie powierzyłabym Ci tej pracy.

Do listu dołączam egzemplarz "Ikonografii Świętych Wysp Brytyjskich. Księga atrybutów i przedstawień". Jest to jedno z opracowań, z których sama korzystam, gdy przygotowuję wystawy o tematyce sakralnej. Myślę, że znajdziesz tam wszystko, co mogłoby Ci się przydać. Nie oczekuję jednak ścisłego trzymania się każdej ilustracji czy opisu - sztuka żyje właśnie dlatego, że każdy twórca pozostawia w niej cząstkę własnej wrażliwości.

Jeżeli miałabym wyrazić jedno życzenie, poprosiłabym przede wszystkim o przedstawienia Matki. Od dłuższego czasu dostrzegam, że to właśnie ku Niej zwracają się myśli wielu czarodziejów. Pozostałe ikony pozostawiam Twojemu wyczuciu.

Jeśli w najbliższym czasie znajdziesz chwilę, mogłybyśmy się spotkac, a przy okazji chętnie podzielę się z Tobą kilkoma technicznymi uwagami. Mogłyby się okazać przydatne przy Twoich kolejnych wystawach. Wtedy też szerzej wyjaśniłabym Ci przyczyny mojego zaangażowania w Samhain.

Je t'embrasse,
Astoria

learn the rules
then
break some

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki