• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Astorii Avery

Kruk Astorii Avery
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
12.10.2025, 01:14  ✶  
Astoria Avery
Midnight
Wierny kompan i niezastąpiony posłaniec. Midnight jest niezwykle bystry, a jego czarne pióra lśnią jak obsydian w świetle słońca. Ma wyjątkowe wyczucie kierunku, jeszcze nigdy nie zgubił drogi, niezależnie od pogody. Choć z natury nieufny wobec obcych, wobec Astorii jest lojalny i oddany. Uwielbia orzechy, kawałki suszonego mięsa oraz błyszczące drobiazgi, które często gromadzi w swoim gnieździe jako "nagrody" za dobrze wykonaną pracę.
[+]Wzór listu
Kod:
[koperta][align=right]data[/align]

Adresat,

treść.

[podpis="Nadawca"][/koperta]
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
15.10.2025, 20:19  ✶  
7.09.1972

Mówiłem, że to wszystko Twoje urojenia.

R.

Do liściku dołączony był obszerny raport, pochodzący z Niemiec. Finneas Bieler został zatrzymany przez tamtejsze organy ścigana za sprzedawanie fałszywych dzieł sztuki i magicznych artefaktów - przeciwko niemu toczyło się aż osiem różnych spraw.

Oprócz tego sowa przyniosła szklaną różę. Wykonana została z cieniutkiego szkła, które dzięki załamaniom w swojej konstrukcji przepięknie odbijało światło, gdy padały na nią promienie słoneczne. Do różyczki dołączony był bilecik ze starannym, równym pismem: Prawdziwa kobieta nie jest ani zła, ani dobra: jest k o b i e t ą
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
13.11.2025, 22:34  ✶  
Flamma przyniosła krótki liścik, skreślony starannym, równym pismem. Jak na porządnego ptaka przystało, nie zaczepiała Astorii, jedyne co to skrzeknęła na nią bardzo urażonym głosem, tak jakby uraziła jej właściciela.

24.09.1972

Panno Avery,

nie potrzebuję więcej rozmów, by zrozumieć że nie jest panna zainteresowana moim towarzystwem. Cieszy mnie jednak, że dopisuje pannie zdrowie. Proszę na siebie uważać, ponoć kaszel lubi wracać w najmniej oczekiwanych momentach.

Rodolphus Lestrange
Arystokratyczny Dupek
Kłamstwo jest najprostszą formą samoobrony.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Bezrobotny (na razie)
187cm wzrostu. Blondyn. Szczupły. Nosi się w markowych drogich ubraniach. Najczęściej uszytych przez Rosssierów

Renigald Malfoy
19.11.2025, 00:05  ✶  
Odpowiedź przyszła na ten list.

Londyn 9 września 1972r.

Astorio,

Jestem cały i żyję. Martwić się nie musisz. Wróciłem bezpiecznie do resztek swojego mieszkania.
Tymczasowo zatrzymuję się u rodziców.

Jak wygląda sytuacja u Ciebie? Jak zdrowie? Bo ostatnio jak Cię widziałem, wyglądałaś tragicznie.

Renigald

@Astoria Avery
Arystokratyczny Dupek
Kłamstwo jest najprostszą formą samoobrony.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Bezrobotny (na razie)
187cm wzrostu. Blondyn. Szczupły. Nosi się w markowych drogich ubraniach. Najczęściej uszytych przez Rosssierów

Renigald Malfoy
28.11.2025, 23:08  ✶  
Odpowiedź przyszła na ten list.

Londyn 9 września 1972r.

Astorio,

Zdążyłem chyba przywyknąć do Twoich nagłych zmian zdania. Wy kobiety tak chyba genetycznie macie.

Przyjmuję zaproszenie na obiad. Zjawię się o wskazanej godzinie.

Renigald

@Astoria Avery
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
06.12.2025, 03:25  ✶  
18.09.1972

Moja Droga,
dlaczego tytuł tej książki brzmi jak wstęp do czarodziejskiego niewolnictwa? Ale dobrze, ja też myślałem trochę o zaprezentowanym przez ciebie problemie i też postanowiłem zafundować ci lekturę.

Ściskam,
Levi

do listu zostałą dołączona książka:
Perfekcyjna Pani Domu; jak prać, sprzątać i gotować, autorstwa Atheny Turner

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka