22.07.2026, 09:44 ✶
7 września
Szanowna Panno Ollivander,
odpowiadam.
— Jakiej długości i ciężaru oczekiwałby Pan od takiego przedmiotu? Bardziej pałkarskiej czy bliższej klasycznej różdżce?
Pałkarskie wymiary, co by wyniosło około 18 cali. Mogę dostarczyć pałkę na wzór, jeśli pani pałą nie dysponuje. Ciężar większy niż mniejszy.
— Czy przedmiot miałby rzeczywiście służyć do uderzeń?
Tak, jak najbardziej. W pierwszej kolejności. Możliwość czarowania będzie dodatkiem do uderzania, nie w drugą stronę.
— Ma Pan preferencje co do drewna? (Twarde, sprężyste, cięższe, lżejsze?)
Drewno raczej z twardszej strony.
— I wreszcie: czy posiada Pan już własną różdżkę i chciałby ją zastąpić, czy mówimy o osobnym egzemplarzu do zastosowań… bardziej wyspecjalizowanych?
Posiadam wyśmienitą różdżkę zakupioną u Panienki ojca. Pałka jedynie uzupełni arsenał jako przedmiot do zastosowań wyspecjalizowanych.
— Ma Pan preferencje co do dodatkowych zdobień?
Wstępnie bez zdobień.
Serdecznie dziękuję za zainteresowanie projektem.
odpowiadam.
— Jakiej długości i ciężaru oczekiwałby Pan od takiego przedmiotu? Bardziej pałkarskiej czy bliższej klasycznej różdżce?
Pałkarskie wymiary, co by wyniosło około 18 cali. Mogę dostarczyć pałkę na wzór, jeśli pani pałą nie dysponuje. Ciężar większy niż mniejszy.
— Czy przedmiot miałby rzeczywiście służyć do uderzeń?
Tak, jak najbardziej. W pierwszej kolejności. Możliwość czarowania będzie dodatkiem do uderzania, nie w drugą stronę.
— Ma Pan preferencje co do drewna? (Twarde, sprężyste, cięższe, lżejsze?)
Drewno raczej z twardszej strony.
— I wreszcie: czy posiada Pan już własną różdżkę i chciałby ją zastąpić, czy mówimy o osobnym egzemplarzu do zastosowań… bardziej wyspecjalizowanych?
Posiadam wyśmienitą różdżkę zakupioną u Panienki ojca. Pałka jedynie uzupełni arsenał jako przedmiot do zastosowań wyspecjalizowanych.
— Ma Pan preferencje co do dodatkowych zdobień?
Wstępnie bez zdobień.
Serdecznie dziękuję za zainteresowanie projektem.
Woody Tarpaulin
piw0 to moje paliwo