• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Caiusa

Kruk Caiusa
jebać gobliny soł macz

he is – an a b y s s

krew
genetyka
zawód
Zielono-niebieskie bystre tęczówki spoglądają na otaczający go świat z rezerwą, chociaż gdzieś głęboko można dostrzec błysk, który towarzyszył im nieustannie jeszcze kilka lat temu. Przeważnie porusza się o lasce – bez niej kuleje – ciągnie protezę za sobą, bo ta na zawsze pozostanie obca. Jest wysoki (191 centymetrów wzrostu) oraz postawny, a szerokie barki dalej przypominają te należące do doświadczonego w boju pałkarza. Mówi spokojnie; nigdy nie podniesie na swego rozmówce głosu. Jego ubiór jest do bólu praktyczny i zwyczajny, a palce, oprócz sygnetu rodowego nie przyozdabia biżuteria. Pachnie pergaminem, dymem żarzącego się w pracowni ognia i miętą.

Caius Burke
25.07.2025, 18:48  ✶  
Caius Burke
Czarny, dość sporej wielkości kruk, nigdy nie nadano mu imienia. Pojawia się u boku swego właściciela gdy ten gwizdnie palcami; czasem próbuje usiąść na barku Caiusa, co wzbudza w czarodzieju niesamowitą irytację. Po dostarczeniu listu lub paczki do odbiorcy, domaga się pieszczot i smakołyków.

Ah, there he is.
That motherfucker.
What a tool.
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka w lecznicy dusz
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
06.08.2025, 18:42  ✶  
Odpowiedź na ten list, nadana godzinę po jego otrzymaniu.

Caiusie,

jesteśmy wszyscy cali, nasz dom niekoniecznie. Z tegoż powodu mieszkam teraz w Londynie, adres znajduje się na odwrocie koperty. Jestem potrzebna w Mungu - pod adresem pojaw się najwcześniej po godzinie szesnastej, nie jestem w stanie pomóc Ci przed zmianą - sam pewnie widziałeś kolejki do klinik. Jeżeli powód Twojej choroby jest wynikiem klątwy, być może pomoże Ci Victoria, ale nie obiecam tego, że będzie w domu.

Całkiem urocze, że na starość zbiera Cię na sentymenty. Mnie niekoniecznie. Chyba żeby wezbrało mnie na łzy, muszę zobaczyć Twoją twarz i zdecydować co czuję. To nie jest łatwy tydzień.

P. Lestrange

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa