• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
Kruk Croucha

Kruk Croucha
Tłumacz
These scars don’t lie,
I’m living in an empty time
Falling through space,
I’m living in an empty place.
krew
genetyka
zawód
Ubrany na czarno. Z bliznami na twarzy. Puste spojrzenie. 180cm.

Martin Crouch
21.10.2022, 13:43  ✶  
Martin nie lubi sów. Uważa, że są głupie. Tak więc mamy kruka dla emosa.

[Obrazek: 56f2f320111dc121841d7fbff9bd870fc4a84d3b.jpg]
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
06.01.2023, 19:18  ✶  
[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążony w żałobie mąż

Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
Wścibska dziennikarka
Granica między fantazją, a rzeczywistością była u mnie zawsze beznadziejnie zamazana.
I
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Daisy to ładna dziewczyna o rozmarzonych, zielonych oczach. Kiedy na kogoś patrzy, tej osobie może się wydawać, że nagle stała się całym światem dla młodziutkiej dziennikarki. Na tle innych czarownic wyróżnia się gęstymi, kręcącymi się rudo-brązowymi włosami. Chętnie nosi je zaplecione w kucyk. Nie jest ani przesadnie wysoka (mierzy ok. 165 cm wzrostu), ani krzepko zbudowana. Choć lubi ładnie wyglądać, ceni sobie wygodę. Zazwyczaj można ją spotkać albo z aparatem fotograficznym u szyi, albo z notatnikiem i piórem w ręku. Pojawia się na większości istotnych, publicznych uroczystości w Ministerstwie Magii.

Daisy Lockhart
10.01.2023, 02:38  ✶  
List został przyniesiony przez niewielką sowę pocztową. Został zapakowany w kopertę z pieczęcią z inicjałami: D.L. Poza zapisaną zamaszystym charakterem pisma wiadomością, w środku znalazłeś również swoje zdjęcie z balu u Longbottomów.
20 marca 1972
Szanowny Panie Crouch!
Przy wywoływaniu zdjęć z balu, natknęłam się na to, które zrobiłam również Panu. Wbrew moim własnym słowom, zdaje się, że wyszedł Pan na nim naprawdę dobrze.
D. Lockhart
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
21.02.2023, 15:54  ✶  
[Obrazek: 3bkqX8h.png]

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
26.03.2023, 21:54  ✶  

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Wścibska dziennikarka
Granica między fantazją, a rzeczywistością była u mnie zawsze beznadziejnie zamazana.
I
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Daisy to ładna dziewczyna o rozmarzonych, zielonych oczach. Kiedy na kogoś patrzy, tej osobie może się wydawać, że nagle stała się całym światem dla młodziutkiej dziennikarki. Na tle innych czarownic wyróżnia się gęstymi, kręcącymi się rudo-brązowymi włosami. Chętnie nosi je zaplecione w kucyk. Nie jest ani przesadnie wysoka (mierzy ok. 165 cm wzrostu), ani krzepko zbudowana. Choć lubi ładnie wyglądać, ceni sobie wygodę. Zazwyczaj można ją spotkać albo z aparatem fotograficznym u szyi, albo z notatnikiem i piórem w ręku. Pojawia się na większości istotnych, publicznych uroczystości w Ministerstwie Magii.

Daisy Lockhart
29.06.2023, 22:25  ✶  
List przyniosła ci niewielka pocztowa sówka. Został starannie zapakowany w kopertę z pieczęcią z inicjałami: D.L. Podobnie wyglądającą wiadomość kiedyś już dostałeś od jednej, młodej dziennikarki. W środku znalazłeś trzy zdjęcia: twój portret, portret Daisy (wykonany przez Ciebie, jak informowało zamaszyste pismo z tyłu) oraz fotografię na której byliście obydwoje. Ona się szczerzyła i machała ręką układając palce w znak victorii, ty pozostawałeś raczej nieruchomy.
5 maja 1972
Szanowny Martinie!
Zdaję sobie sprawę, że okoliczności nie są najlepsze, ale wywołałam zdjęcia z Beltane i tak sobie pomyślałam, że może zechciałbyś je zobaczyć? Ostatecznie zanim doszło do tragedii, wieczór był całkiem przyjemny.
Nadal uważam, że jesteś doskonałym modelem. Dołączam swoje zdjęcie, ale tylko po to byś zobaczył, że gdybyś tylko poćwiczył to mógłbyś być również naprawdę dobrym fotografem. To Ty je zrobiłeś.
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze i zdążyłeś uciec przed atakiem Śmierciożerców.
D. Lockhart
Wścibska dziennikarka
I
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Daisy Lockhart
09.07.2023, 16:41  ✶  
Wiadomość przysłano zaledwie kilka godzin, po tym, jak wysłałeś własną. Wyglądała dokładnie tak samo, jak każda poprzednia wiadomość od Daisy: kopertę opieczętowano woskiem, a list jak zwykle był napisany strzelistym, pełnym ozdobników pismem.
5 maja 1972 r.
Szanowny Martinie!
Uważam, że pomysł z nauką fotografii jest genialny! Z wielką chęcią pomogę Ci przy wyborze pierwszego aparatu fotograficznego. Gdybyś również potrzebował, mogę podzielić się z Tobą kilkoma sztuczkami, które sprawiają, że zdjęcia wyglądają lepiej.
Napisz mi kiedy miałbyś czas na spotkanie. Mnie pasowałby np. 8 maja. Aleja Horyzontalna? Jest tam niedaleko całkiem przyjemna kawiarnia. Albo może Pokątna? W pobliżu jest sklep z aparatami.
Cieszę się, że zdołałeś odejść z polany przed atakiem. Martwiłam się, że mogłeś trafić na atakujących. Chętnie dowiem się, o ile to nie tajemnica, co też Cię spotkało tamtej nocy.
Daisy
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa