• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Ethan Potter

Ethan Potter
Lord Voldemort
There is no good and evil. There is only power, and those too weak to seek it.
krew
genetyka
zawód
Swąd czarnej magii aż gryzie w gardło. Obecność tego czarnoksiężnika wzbudza niepokój nawet w najsilniejszych czarodziejach.

Czarny Pan
23.10.2022, 14:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.10.2022, 15:38 przez Circe.)  

Ethan Carter Potter

Urodzenie: 20.05.1944 | Byk | Numerologiczna Siódemka
Stan cywilny: Żonaty (Separacja)
Krew: Czysta
Pochodzenie: "Pochodzę z Londynu. Tam się wychowałem, tam dostałem wychowanie i też tam miałem swoje szkolenie związane z lecznictwem. Moimi rodzicami są Carter Potter, który zajmuje się przemysłem kosmetycznym, a moją matką jest Hedwig Potter (zd. Fawley), która zajmuje się salonem piękności. Mam kuzynostwo, ale nie mam najbliższej rodziny i staram się w miarę utrzymywać z nimi kontakt. Oczywiście nie wiedzą po której stronie tak naprawdę stoję."
Kształtowanie: ◉◉○○○
Rozproszenie: ◉◉○○○
Transmutacja: ◉◉◉◉○
Zauroczenie: ◉○○○○
Nekromancja: ◉◉◉○○
Translokacja: ◉○○○○
Percepcja: ◉◉◉○○
Aktywność fizyczna: ◉○○○○
Charyzma: ◉○○○○
Rzemiosło: ◉◉○○○
Wiedza przyrodnicza: ◉◉○○○
Wiedza o świecie: ◉◉○○○
Poziom spaczenia: III - "Nie mam problemów z tym, aby wyrządzić komuś krzywdę. Jest to dla mnie tak łatwe jak wyobrażenie sobie jak naprawiam komu twarz. Ot, nie patrzę na swoje potencjalne ofiary jak na ludzi, poddaję im procesowi dehumanizacji - przez to lepiej mi jest wykonywać powierzone mi zadania. W związku ze znajomością ludzkiego ciała i jak reaguje na bodźce - jestem dobrym katem, który potrafi dosłownie uderzyć w czuły punkt. Czy przez to czuję się źle? Ani trochę, wstaję rano tak samo jakby rzeczy nieakceptowalne w społeczeństwie się nie wydarzyły, piję kawę, przeglądam Proroka... A potem robię swoje."
Różdżka: 13,5 cala | Orzech włoski | Pióro z ogona gromoptaka | Sztywna
Zwierzę totemiczne: Kruk.
Aura: Żółta z odcieniami czerwieni
O zdolnościach: "Nie jestem osobą, która zawsze będzie znała na wszystko odpowiedź, jednak staram się na bieżąco uzupełniać swoją wiedzę jak to na dumnego absolwenta domu Roweny przystało. Od początku można było zauważyć we mnie talent do transmutacji, a zarazem upór związany ze zgłębianiem medycyny, a potem chirurgii. Nie byłem nigdy pasjonatem czarnej magii, jednak sytuacje w moim życiu i doświadczenie na Oddziale Urazów Pozaklęciowych sprawiły, że zgłębiłem tę "czarną materię" i okazała się dla mnie przydatna. Nigdy jednak nie byłem przesadnie utalentowanym w urokach, nigdy też nie wyszło mi dobrze zaklęcie czyszczące pamięć, dlatego musiałem porzucić plany zostania amnezjatorem. Przyjemność z bycia animagiem wykorzystuję na przeszpiegi i czasem odprężenia się po ciężkim dniu."

Przewaga Rodowa | Jeszcze piękniejsi | --: Potterowie potrafią transmutować trwale twarze, dokonując czarodziejskich operacji plastycznych i nadając innym nowe tożsamości.
Przewaga | Leczenie | III: "Mam doświadczenie związane z anatomią ludzką i tym, że od praktycznie osiemnastego roku życia jestem związany ze Św. Mungiem. Poznawałem już tajniki lecznictwa oraz skutków czarnej magii na żywym przykładzie, aby później połączyć to z moją nową specjalizacją w magochirurgii. Dzięki temu jestem dobrze obeznany w lecznictwie.
Przewaga | Tworzenie Eliksirów | II: "Tworzenie eliksirów jest tylko kontynuacją tego czego musiałem się uczyć w szkole, aby móc zostać magomedykiem. Moją faktyczną specjalizacją są maści i eliksiry."
Przewaga | Znajomość Półświatka | I: "Znajomość półświatka to z kolei druga część mojego świata. Pomagam ludziom Czarnego Pana, wiem gdzie załatwić na cito potrzebne mi do zabiegów plastycznych rzeczy, a ostatecznie - ludzi do brudnej roboty, gdzie niestety ja nie mogę się pokazać"
Przewaga | Kłamstwo | I: "Balansuję pomiędzy dwoma światami - oddanego sługi Lorda Voldemorta i zarazem dobrego magochirurga - muszę w końcu dobrze kłamać, aby osiągnąć swój sukces."
Zdolność Magiczna | Teleportacja | II: "Nauczyłem się tej zdolności na standardowych szkoleniach w Hogwarcie. Nie zdziwiłem się, że ten kto mnie jej nauczył był kolejnym Carrowem."
Zdolność Magiczna | Animagia (Gołąb miejski) | III: "Nauczyłem się tej zdolności z czystej ciekawości związanej z transmutacją. Na początku ciężko mi było sobie poradzić z eliksirami, a potem z opanowaniem zdolności, jednak po szóstym roku swojej nauki w Hogwarcie udało mi się zostać... gołębiem. Nigdy nie przewidywałem, że będzie mi ta zdolność potrzebna, więc nie kwapiłem się z rejestracją. A teraz? Okazuje mi się bardzo przydatna, gdy muszę dokonać przeszpiegów dla organizacji.

Zawada | Głodomór | II: "Od momentu mojego stania się animagiem, miewam problemy związane z metabolizmem, gdy muszę czasem częściej przebywać w swojej totemicznej formie. Dlatego po dłuższym używaniu tej umiejętności musiałem zmienić nawyki żywieniowe i po prostu jeść zdecydowanie więcej."
Zawada | Brudny Sekret | II: "Dlaczego mam lekką manie na temat swojego wyglądu? Wytęż słuch, bo nie będę powtarzał tego drugi raz. Zostałem nakryty przez swoją żonę na tym, że zdradzam ją z inną. Ale nie przeszkadzało mi to dopóty nie zrozumiałem jakie będą tego konsekwencje, a raczej ich nie przewidziałem. W wyniku tego zostałem przez moją kochaniutką żonę oblany eliksirem żrącym, który wypalił mi twarz. Na szczęście operacja plastyczna uratowała moje życie, a ja muszę kryć się z sekretem zdrady przed innymi. Wciąż jednak żyjąca ze mną w separacji żona nęka mnie, że wyda dowody na moją zdradę, jeśli samemu nie przyznam się do tego, czerpiąc przyjemność z wiedzy o moim słabym punkcie jakim jest dobra opinia."
Zawada | Mizantrop (szowinista) | I: "Rolą kobiety od zawsze było to, że ma słuchać się swojego męża i wiedzieć dlaczego panuje na świecie taki porządek, jeśli nie potrafi sama się w nim odnaleźć. Jak widać moja żona o tym nie wiedziała, więc odpowiedź na to dlaczego była przeze mnie niechciana nasuwa się sama."
Zawada | Szalona ex | I: "Moja żona nie spełniała się za dobrze w swojej roli, dlatego postąpiłem tak jak to było słuszne. Od tamtej pory, choć żyjemy w separacji, pieczołowicie stara mi się przy każdej nadarzonej okazji spotkania przypomnieć dlaczego moja twarz musiała przejść gruntowną metamorfozę>"
Zawada | Lojalność organizacji | II: "Śmierciożercy stali się moją drugą rodziną, którą straciłem po tym, gdy moja prawdziwa dowiedziała się o tym co zrobiłem. Ich nie interesuje jaka jest moja przeszłość, dopóki teraźniejszość i przyszłość poświęcę słusznej sprawie. Oddaje swoje zdolności i możliwości w ich ręce, aby pewnego dnia sprawić, że świat nadal będzie należał do nas"
Zawada | Wpływowy wróg | III: "Moim wpływowym wrogiem został były ordynator jednego z oddziałów w szpitalu, którego żona okazała się moją kochanką. Od momentu, gdy wyszło to na jaw... przejawiam problemy z jego obecnością kiedy tylko widzę go na salonach lub innych imprezach... Muszę zdecydowanie uważać."
Zawada | Wyuzdany | I: "Co mogę poradzić na to, że mam słabość do uniesień związanych z ludzkim pragnieniem? Żony i tak nie mam, a Słodka Trzpiotka "znajomego Śmierciożercy" kusi by skorzystać z jej usług przy wizycie."
Edukacja: "Od początku swojego życia wiedziałem, że będę należał do domu Roweny. Nie byłem głupio odważny w przeciwieństwie do Gryfonów, ale też tak mocno przebiegły jak Ślizgoni. A Hufflepuff to głównie byli mięczaki. Moja inteligencja nie równała się mojej aparycji, to drugie ulegało. Wyśmiewany za swój wygląd skupiłem się na wiedzy, która otworzyła mi wiele dróg rozwoju zawodowego. Byłem naprawdę utalentowany w transmutacji, bo zawsze sięgałem po to co najtrudniejsze - byleby pokazać swoją wyższość. Nie mogłem też zawieść oczekiwań rodziców, więc i starałem się resztę magicznych "sprawunków" trzymać na zadowalającym ich poziomie. Droga do świata chirurgii miała tylko jedną przeszkodę - nie istniał."
Doświadczenie: "Najpierw zaczynałem pracę w rodzinnym biznesie Potterów, pomagałem promować Ulizanną i inne kosmetyki, ale było to jedynie na początku. Potem skończyłem akademię w szpitalu Świętego Munga. Więcej nauczyłem się dzięki szpitalnym praktykom na Oddziale Urazów Pozaklęciowych i Leczeniu Klątw, a także kontaktom z czarodziejami, którzy także zaczęli rozwijać powojenną magochirurgię plastyczną. Nigdy jednak nie sądziłem, że będę sam jej potrzebował i będę też jedną z ofiar. Dodatkowo kontynuuję naukę pionerskich metod chirurgii estetycznej na prywatnej praktyce lekarskiej."
Aktualne miejsce pracy: "Obecnie realizuję się zarówno jako magochirurg pracujący w Św. Mungu, na boku prowadzę własną działalność w powoli rozwijającej się prywatnej praktyce magochirurgii plastycznej. Coś, co sprawiło, że jestem teraz bardziej rozchwytywany, a moje miejsce powoli odwiedzają coraz bardziej wybitne gwiazdy i ludzie z "niedoskonałościami". Jednak... kiedy nikt nie widzi i o to bardzo dobrze dbam - pomagam ludziom zataić ich tożsamość, tworząc dzięki magii kompletnie nowe wcielenia. Oczywiście są to już droższe usługi."
Rozpoznawalność: IV - "Jestem przeciętnym czarodziejem, którego można zauważyć na ulicy. Nie staram się rzucać w oczy, nie staram się też być gwiazdą. W szkole miałem kolegów, miałem swoich oprawców, miałem też osoby na których mi mogło zależeć. Potem skończyłem szkołę, poznałem nowych znajomych i wrogów. Pracując w Św. Mungu jestem znany z imienia i widzenia na oddziale, a jeśli ktoś u Śmierciożerców wspomni moje imię i co mogę dla kogoś zrobić - będzie wiedział gdzie mnie szukać. Jestem też jednym z pionieriów w magochirurgii plastycznej, dlatego też przeciętni ludzie rozpoznają mnie na ulicy lub w innych powszechnych miejscach."

Wskazówki dla Mistrza Gry

Bardzo chciałbym, żeby postać Ethana miała problemy związane z rodziną - to jest wynikały czasem poważne rozmowy nad tym czym się zajmuję, a w momencie, gdy uzyska Mroczny Znak - być może nawet podejrzenia. Dlatego chciałbym teraz mieć kolorek Naśladowców. Rolę jaką widzę u siebie w ich szeregach to bycie fałszerzem tożsamości i pomoc w bardziej ukrytych akcjach, gdyż Ethan nie wygląda raczej na archetyp wojownika, a łotrzyka.

Chciałby utworzyć Brytyjskie Towarzystwo Magomedycyny, które zajmowałoby się zszerzaniem wszelakich dziedzin w jednym miejscu i debatować nad odkryciami w świecie magomedycyny.

Dodatkowo uważam wątek żony i przyjaciela za dość mocno rozwijający, gdyż dzięki temu istnieje szansa ewentualnego zażegnania tych problemów wraz z rozwojem kariery Śmierciożercy.

Chcę też, aby Ethan mógł wraz z fabułą rozwijać swój własny biznes związany z operacjami plastycznymi i prywatnymi usługami, dlatego jakiekolwiek biznesowe sesje i następstwa byłyby mile widziane Serduszko
Lord Voldemort
krew
genetyka
zawód
Swąd czarnej magii aż gryzie w gardło. Obecność tego czarnoksiężnika wzbudza niepokój nawet w najsilniejszych czarodziejach.

Czarny Pan
27.10.2022, 15:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.12.2022, 21:39 przez Holizm.)  

skrytka bankowa

Łącznie zdobytychDo wykorzystania
PD PD
Bonusy
brak
Przedmioty
brak
Rozliczenia
ŹródłoZmiany w PD
27.10.22 - Utworzenie Karty Postaci1000
21.10.22 - Początkowe wydatki-1000
Lord Voldemort
krew
genetyka
zawód

Czarny Pan
27.10.2022, 15:39  ✶  

zebrane odznaki

Twoja postać nie zdobyła jeszcze żadnych odznak. Odznaki możesz zbierać realizując scenariusze, zdobywając mechaniczne osiągnięcia i biorąc udział w wydarzeniach ogłaszanych w dziale szpalta. Sporadycznie mistrzowie gry obdarowują graczy odznakami specjalnymi. Sposóby na ich zdobycie owiane są jednak tajemnicą.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Ethan Potter
27.10.2022, 15:40  ✶  

Oto profil twojej postaci

Możesz swobodnie edytować go i umieszczać w nim dodatkowe informacje o postaci, fabularne i mechaniczne notatki i wszystko inne, co tylko przyjdzie ci do głowy. Mamy też dla ciebie propozycję: uzupełnij pytania z poniższej ramki i zgłoś się za to po osiągnięcie.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę...
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...
♦ Amortencja pachnie mi...
♦ Moje ulubione zaklęcie to...
♦ Mój patronus przyjmuje formę...
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie...
♦ Czarna magia? Cóż...
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam...
♦ Stoję po stronie...
♦ Moje serce należy do...
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa