• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
10.05.2024, 09:35  ✶  
Możesz. Serduszko
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
17.05.2024, 18:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.05.2024, 19:10 przez Anthony Shafiq.)  
Pytanie dot. eventu Doppelganger.

1. Jeśli nie ma Cię na liście osób, które dostały korespondencje od Thorana, a zostałeś wciągnięty fabularnie do gry przez Geraldine, to żeby dostać odznakę trzeba się gdzieś na jakąś listę jednak wpisać?

2. Studium przypadku: Ger prosi Morpheusa o pomoc przy runach, które spisała z Thoranowych pleców. Morpheus idzie razem z Anthonym do biblioteki Parkinsonów w której poszukuje książek w temacie. Czy to się liczy dla Anthony'ego jako sesja wokół tematu doppelgangera, skoro rozmawiać będą tylko o runach i książkach, a raczej nie będą omawiać faktu nieistniejącego brata bliźniaka Yaxley, który wygląda jak ich kolega ze szkoły?

edit:
Ad 2. Kolega ze szkoły - chodzi o Altaira Blacka, ojca Samuela, który wyglądał kiedyś tak jak Sam obecnie i chodził z Morpheusem i Anthonym do Hogza.

+3. Czy jeśli nie ma kości na szukanie o runach i zaklinaniu, trzeba będzie tyrpać mg przy udanych rzutach na np. wiedzę o świecie albo percepcje (znalezienie właściwej ksiązki)
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.05.2024, 19:37  ✶  
1. Póki sesja jest pisana wokół tematyki eventu (zły, mroczny brat bliźniak Geraldine), to zaliczę to, pod warunkiem zgłoszenia się wcześniej. To nie musi być sesja związana z zadaniem ode mnie, możecie też wymyśleć coś sobie sami albo zaangażować się bezpośrednio w zadanie kogoś innego.

2. Mogę ci to naciągnąć w imię tego, że liczy się zabawa, ale biorąc udział w wydarzeniu Geraldine Yaxley o Doppelgangerze słabo nie napisać żadnej sesji wokół Geraldine Yaxley, Doppelgangera ani żadnej jego ofiary - jeżeli postać ma szansę zaangażować się w to głębiej, to mocno do tego namawiam, bo o to w tym przecież chodzi. Jeżeli chcesz tylko nie masz pomysłu - daj mi znać.

3. Nie musicie rzucać na nic. Pisząc zadanie uwzględniłam całą wiedzę jaką postać Morpheusa może zdobyć za samo posiadanie przewagi.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
17.05.2024, 23:20  ✶  
No to co do llamas i losowania. Neil 29 lipca jest w dolinie godryka, a to znaczy, że jest na wyjeździe do rodziny kilkudniowym na pewno, bo mu się nie opłaca jechać do rodziny na 1-2 dni. No więc średnio, żeby nagle 1 sierpnia był na Llamas. Sesje niby napisałam 4 i miałam wiza letniego, więc łącznie mam chyba 5 losów. Głupio ich nie wykorzystać, bo bez nich moje sesje były zwykłymi sesjami, które poza relką nie dają mi nic więcej.
No, ale idk. Nie uśmiecha mi się iść na llamas, szczególnie, że to grupówka, a za takimi sesjami nie przepadam bo gubię wątek po pierwszej kolejce i zazwyczaj ciągną się miesiącami. No i to nie problem, żeby te losy poszły do śmieci, bo nie pójdę na event.
Więc idk, jakby było rozwiązanie, żeby jednak losy wykorzystać to cool, jak nie to trudno.
[Obrazek: xPxSq46.png]
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.05.2024, 23:46  ✶  
Neilu, twoja postać potrafi się teleportować i może korzystać z kominka, więc odwiedzenie kiermaszu jest całkowicie możliwe mimo przebywania w Dolinie. Wydarzenie jest opisane jako reklamowane plakatami, więc postać mogła wiedzieć o nim wcześniej albo zapytać się kogoś w Dolinie dlaczego na ulicach są takie pustki i uzyskać odpowiedź, że wszyscy udali się do Londynu na zabawę. Możesz też zabrać tam postacie niezależne, z którymi Neil przebywa i użyć ich jako argumentu zmuszając postać do wyjścia wbrew przyzwyczajeniom (na przykład ciocia bardzo chciała jechać, bo podobno będą tam mieli coś, co zawsze chciała mieć...).

Z wątków z okazji sabatów możesz wyjść w każdym momencie. Napisanie tam dwóch postów w których postać od razu wchodzi i wychodzi jest okej. Poza wydarzeniem nie przewiduję ich wykorzystania.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
17.05.2024, 23:57  ✶  
No mój się nie teleportuje, a rodzina nie interesuje się jakoś super magią. XD Ale coś się wymyśli z tym wejściem i wyjściem.
Bo dalej żeby to było zaliczone, muszę napisać co najmniej 1500 słów?
I w sumie będzie jeden ogólny wątek, czy każdy będzie sobie samemu zakładać?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
18.05.2024, 00:19  ✶  
Żeby zużyć losy nie musisz pisać 1500 słów. Pełna sesja jest minimalnym wymogiem żeby dostać odznakę za sabat.

Będzie jeden główny wątek.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
18.05.2024, 00:23  ✶  
Oo okok, czaję.
I chyba ostatnie pytanie mam. Skoro losowanie jest fabularne, to postać musi podejść i się na nie w fabule zapisać? Czy jest domyślnie zapisana jak się napisze posta o czymkolwiek?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
18.05.2024, 00:27  ✶  
Będziesz miał fabularnie ustawione straganiki z losowaniem. Podchodzisz, zużywasz losy, idziesz do domu. Najpewniej pojawią się dodatkowe opcje, ale nie opiszę ci ich bo dopiero dopinam wydarzenie (poczytasz o tym jak temat Lammas już się pojawi). Opierając się na twoich wcześniejszych wypowiedziach dodatkowe opcje (czyli przedmioty dostępne poza straganami) nie zainteresują cię ponieważ będą wymagały większego fabularnego zaangażowania i interakcji z mistrzem gry.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
18.05.2024, 08:12  ✶  
Okok. Cool, dziemks.

[Obrazek: C88Az9j.png]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 23 24 25 26 27 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku