• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,091
03.06.2024, 16:46  ✶  
No to teraz mi wychodzi, że Dolina jest na samym końcu West Country, jak samochód jadący względnie szybko ma tę trasę przejechać w więcej niż 4h.
I te godziny podróży błędnego wydają się być kompletnie dziwne w takim razie. W filmie ten autobus przecież leciał ostro. Chyba, że tu wchodzi założenie, że w 1972 roku rycerz dopiero się rozwijał i w filmach jest już wersja ulepszona i dużo szybsza.
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,092
03.06.2024, 19:12  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2024, 19:17 przez The Edge.)  
Czy osadzenie Doliny Godryka w dokładnym miejscu na mapie jest dla ciebie czymś niezbędnym do dalszej rozgrywki?

Wykorzystaliśmy kanoniczny autobus, żeby stworzyć dodatkowy środek transportu (między innymi dla postaci z zawadami dotyczącymi teleportacji, które jakoś muszą przedostawać się z miejsca na miejsce). Został on opisany tak, żeby jego istnienie miało sens w grze, opisy z książek i interpretacja filmowa miały dla nas mniejsze znaczenie niż np. atrakcyjność czasowa innych środków transportu i myśl, że wszystko musi mieć swoje zastosowanie, uzupełniać się wzajemnie.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,093
03.06.2024, 19:42  ✶  
Poniekąd. Ważne dla mnie npc chciałam, żeby mieszkały z godzinę od Doliny. Próbowałam znaleźć sobie na mapie wieś, jaka byłaby w okolicy Doliny, żeby później nie było, że coś źle zrobiłam bo wieś jaką wybrałam jest w ogóle za daleko czy coś. Plus planuję tam więcej pisać i nie wiem czy zła nazwa byłaby problemem i punktem do czepienia się o coś. Bo postać moja też podróżuje zwykłym samochodem, więc próbuję ogarnąć ile właściwie jeździ i co ciekawego może mieć na trasie. Zazwyczaj myślałam, że jedzie około 3h z Londynu do Doliny, ale jednak się okazuje, że jedzie dużo więcej.
Więc nie to, że niezbędna, co nie chce mieć bałaganu, że w sumie to postać mieszka gdzieś tam i jedzie tam w sumie nie wiem ile i to jest od Doliny oddalone od 1 do 5 godzin drogi, se zgaduj ile.
No idk, po prostu rzucam może sugestię, że mała mapka by była cool, bo Brytania jest długa i szeroka.

No a później mnie ten autobus zdziwił, że on był obrazowany jako dużo szybszy niż pociąg, a jednak jedzie dużo dłużej.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
#1,094
03.06.2024, 20:21  ✶  
Czy odznaka Kółczko wzajemnej adoracji jest do odebrania z tylko jedną postacią z którą rozegra sie 20 sesji czy można ją odebrać dla każdej gdzie pykło się te 20?
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
#1,095
04.06.2024, 02:52  ✶  
Cytat:Teleportacja ma swoje ograniczenia: im dłuższy dystans do przebycia, tym większe ryzyko rozszczepienia. Ograniczeniem jest również zasięg, na który można się teleportować (mniej-więcej wielkości Anglii, a więc nie da się teleportować z Londynu do Belfastu czy Rzymu)

Czy wyższe poziomy translokacji (mówię o 4-5 kropki) wpływa jakoś na "zasięg" teleportacji, czy pozostaje on bez zmian?
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,096
04.06.2024, 13:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.06.2024, 13:41 przez The Edge.)  
Neilu, z dniem dzisiejszym zadecydowaliśmy, że Dolina Godryka mieści się w Devon, a Little Hangleton w Yorkshire.

Atreusie, możesz ją odebrać tylko raz.

Thomasie, zasięg teleportacji pozostaje bez zmian.

Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,097
04.06.2024, 22:27  ✶  
Llamas normalnie może się liczyć do odznaki ,,W poszukiwaniu straconego czasu"?
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód

The Edge
#1,098
04.06.2024, 22:28  ✶  
Tak.

Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,099
05.06.2024, 12:52  ✶  
Głupie pytanie które pewnie było, ale coś mi się obiło o uszy, że koniec lata planowany jest na koniec wakacji i się tak zastanawiam czy coś więcej wiadomo. Bo nwm czy się spinać z sesjami czy nie i takie tam (wiem, że rozpoczęte w lecie sesje będzie można kontynuować na jesieni).
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,100
05.06.2024, 13:16  ✶  
Termin pojawienia się nowego kwartału nie został nigdzie podany przez administrację forum. Jeżeli będziemy już czegoś pewne to wrzucimy to w ogłoszenie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 108 109 110 111 112 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa