• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Patrick Harlan Steward

Patrick Harlan Steward
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
08.02.2024, 23:04  ✶  
B. zniknęła. W MM dotknęła świstoklika razem z Bulstrodem i przepadli, nie można się z nimi skontaktować, nie wiadomo, gdzie są ani co się stało. Może to pieprzona anomalia, może celowe działanie, może świstoklik z dupy wzięty i się popsuł.
Próbuję się czegoś dowiedzieć, ale wygląda, jakby przepadli jak kamień w wodę.
M

List wysłano 27/28.07.1972, ewidentnie był pisany w wielkim pośpiechu.

Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
13.02.2024, 00:37  ✶  
Pączek przyleciał do Patricka bardzo szybko, na białej kartce, mógł zobaczyć niewielką plamę krwi.
05.07.72

Patricku,

Skąd o tym wiesz? To chyba nie był tylko sen, tutaj jest krew.
Poradzę sobie.

Norka
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
14.04.2024, 22:01  ✶  
Patricku,

Sebastian wspomniał mi, że coś stało się w Stonehange podczas sabatu Lithy - i pomijające całe zamieszanie z arcykapłanką, co do którego nie znam szczegółów, to sam fakt, że odprawiano tam rytuał, przywodzi mi na myśl pewne spojrzenie odnośnie Limbo ze sprawą sprzed kilku miesięcy. W wolnej chwili chciałabym to omówić.

B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
26.06.2024, 10:39  ✶  
Patricku,

zgadzam się tylko, jeżeli przyrzekniesz, że naprawdę żadne syreny nie zostały zaproszone, a wrzucania gości do wody nie ma w planach przyjęcia.

Pozdrowienia
Florence
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
09.07.2024, 11:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2024, 14:05 przez Brenna Longbottom.)  
Magiczny samolocik przyleciał do Patricka, gdy powrócił do Windermere.

Patrick,

plotki o czaszce i duchach chodzą po ośrodku. Trzeba założyć, że wiedzą już wszyscy albo prawie wszyscy, także ludzie spoza MM. Informacje pewnie zostaną opublikowane. Sebastian powiedział o wszystkim dziennikarzowi, a on przekazał informację kilku innym osobom. Trzeba będzie uprzedzić C. i H. w raportach, prawdopodobnie będzie konieczne oświadczenie do prasy.
B.

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
29.07.2024, 17:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.07.2024, 17:11 przez Brenna Longbottom.)  
24.08.72

Patrick,

byłbyś tak miły i jutro przy okazji dokładnie przyjrzał się Basiliusowi Prewettowi? Wiesz, temu, co widać niekoniecznie... na pierwszy i drugi rzut oka.

Brenna

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
15.08.2024, 23:00  ✶  
13.08.72

Patrick,

ostatni raz widziałam się z Cataliną w lipcu, wyrwałam się na lunch z pracy. Wydawało się, że wszystko w porządku? Opowiadała mi o Angusie - najwyraźniej bardzo chcą go wyswatać, biedak - i że niedawno była u nich Francesca. Jutro wyjeżdżam, ale zaraz po powrocie mogę wpaść do Szkocji. Sądzisz, że to coś poważnego? Powinnam poprosić, żeby ktoś wybrał się tam z Tobą wcześniej?

Brenna

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
15.08.2024, 23:48  ✶  

Albus, ale oczywiste, że go ze sobą nie zabierzesz. Po prostu gdyby okazało się, że to nie może czekać, poproś kogoś z Warowni, dobrze? Błagam, nie wpakuj się w nic sam. Jeśli to nie będzie pilne, polecę tam, gdy tylko wrócimy, przed albo po dyżurze.

B.

Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
20.08.2024, 09:28  ✶  
02.08.72

Drogi Patricku,

podczas rytuału Lammas doświadczyłam wizji. Nie mam wątpliwości, że było to proroctwo, choć - niestety - jak zwykle w takich chwilach niewiele dające, a zrozumiałe stanie się zapewne dopiero w chwili, w której się dopełni.
Czyjś głos sugerował, że powinnam działać, niestety nie wykazał dostatecznie wiele uprzejmości, aby uświadomić mnie, jakie działania miałabym i mogłaby podjąć.
We śnie pojawiły się ogień i cienie - nie jestem pewna, czy cienie te miałyby symbolizować śmierciożerców czy raczej jakiejś istoty, ale posługiwały się płomieniami i spopieliły kobietę, a świadkami tego były dzieci. We śnie wszyscy zdawali się znajomi, ale jestem pewna, że nigdy ich nie spotkałam.
Był tam również śmierciożerca w masce, a wszystko działo się w mieście. Nie wyglądało na Londyn, ale we śnie podobnie jak ludzie, było znajome. Zdaje mi się, że zniszczeniu ulec miał także budynek.
Biorąc pod uwagę, że ostatnio podobna sytuacja wystąpiła podczas Ostary i zwiastowała Beltane, oczekiwałabym kolejnego, większego ataku na jesieni. Trudno mi coś wyrokować, bo w snach nie było żadnych wskazówek, dotyczących daty: głos wprawdzie wspominał o Beltane i Samhain, ale zdaje się, że kontekst tej wypowiedzi był inny. Gdyby jednak sytuacja okazała się analogiczna, można spodziewać się problemów podczas Mabon bądź Samhain - a to w tym drugim święcie granice między światami są cieńsze.
Chciałabym się mylić, ale obawiam się, że podczas sabatu zginą ludzie, i zapłoną ognie.

Przykro mi, że piszę z takimi wieściami, pomyślałam jednak, że powinieneś wiedzieć

Florence
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
19.09.2024, 22:34  ✶  
02.08.72

M. miał wizję. Jego zdaniem jesienią dojdzie do kolejnego ataku na Dolinę. Dużo ognia i mroczny znak. Nasz dom potencjalnie zagrożony. Być może to metaforyczne, ale musimy się z tym liczyć.
Pogadamy po najbliższym dyżurze?
B.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa