• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Ancymon
"Niewierny jest ten, kto żegna się, gdy droga ciemnieje"
krew
genetyka
zawód
Nie jest ani wysoka, ani niska, mierzy dokładnie 168 cm. Włosy w kolorze jasnego blondu, ślepia kocie w odcieniu lodowego błękitu. Oczy duże, nosek mały i nieco zadarty, pełne usta na których często widnieje zaczepny bądź pogardliwy uśmiech. Pachnie słodko, lecz nie mdło, mieszanką wanilii, porzeczki i paczuli.

Scarlett Mulciber
#1,381
24.09.2024, 12:19  ✶  
Dzień dobry^ ^
Przychodzę z następującymi pytaniami:

1) Czy mogę rzucić nici na martwą osobę?
Po wykonaniu tej czynności nie zobaczę nic, czy może jednak będę w stanie dojrzeć połowiczny efekt.
Przykład: Będąc na pogrzebie rzucam nici na martwą osobę, czy
- nie stanie się zupełnie nic, nie działa, nie da się
-widzę nici, które od strony martwego nie mówią nic (bo nie żyje), ale od strony żałobnych już dają mi jakieś informacje (czyli pół widzę, pół nie - np. wiem jaki stosunek żałobników był do martwego)

2) Czy mogę rzucić nici na duchy?
Moja postać jest egzorcystką/wywoływaczką czy jak to tam.

3)Czy widzę nici
-wampirów
-centaurów
-skrzatów

Z góry dziękuje za poświęcony czas ^ ^
your new trauma
unbothered. moisturized. happy. on diagon alley, killing innocent people. focused. flourishing.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
szmalcownik
Ścigany przez prawo, lecz nie każdy czarodziej od razu skojarzy jego twarz. Błękit intrygująco pięknych oczu, tak jasny jak wiosenne niebo, zdaje się skrywać pod sobą coś innego - ciemność, jakiej nie da się uchwycić słowami. Jego postura, choć nie wykazuje nadmiernego umięśnienia, emanuje przekonaniem o własnej wyższości. Niezbyt wysoki (mierzy 175 centymetrów wzrostu), ale z pewnym nieuchwytnym urokiem, nosi ze sobą aurę tajemniczości, której źródło ukryte jest w zakamarkach przeżartej melancholią duszy. To, co sprawia, że spojrzenia przylgną do niego jak dźwięki do ciszy, to nie tylko atrakcyjność zewnętrzna, ale coś w nim, co przyciąga i odpycha jednocześnie. Nie jest stary, ale jego oblicze nosi na sobie wyraźny ciężar czasu.

Umbriel Degenhardt
#1,382
24.09.2024, 16:05  ✶  
@Scarlett Mulciber

Czy mogę rzucić nici na martwą osobę?
Nie działa, nie da się.

Czy mogę rzucić nici na duchy?
Nie działa, nie da się.

Czy widzę nici...
Wampirów - tak, centaurów, skrzatów - nie. Widzisz nici ludzi i grywalnych genetyk (czyli półwil, selkie, wampirów i co tam jeszcze tutaj mamy i będziemy mieli, o ile jest żywe albo ożywione, czyli duchy się w to nie wpisują, ale ghoule, opętańcy i wampiry tak).

they should be
t e r r i f i e d
of me
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
#1,383
28.09.2024, 06:51  ✶  
Przychodzę z takim oto pytaniem; jak będzie działał eliksir wielosokowy z włosem osoby, która została przemieniona umiejętnością rodową Potterów? Czy taki eliksir będzie zmieniał w 'oryginalną' wersję czy może już po zmianie umką?
Widmo
Blessed is the mind too small for doubt.
krew
genetyka
zawód
Blisko dwa metry wzrostu, dobrze zbudowany, pociągła twarz o bliskowschodnich rysach i ciemniejszej cerze. Poza domem najczęściej chodzi w wełnianym płaszczu do kolan, prostej koszuli i ciężkich butach.

Calas Flitwick
#1,384
28.09.2024, 10:53  ✶  
Pytanie:
Czy mając przewagę "Pieczętowanie" mogę od początku gry mieć lokację z założonym zabezpieczeniem "Pieczęć"?
Wymaga to jakiś dodatkowych kosztów czy opisu gdzie się te pieczęci znajdują i jak działają?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,385
28.09.2024, 11:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.09.2024, 11:55 przez Eutierria.)  
@Atreus Bulstrode

W mojej ocenie oryginał, ale jeżeli Potterowie chcą poddać to dyskusji, to jestem otwarta.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,386
28.09.2024, 11:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.09.2024, 11:56 przez Eutierria.)  
@Calas Flitwick

Czy mając przewagę "Pieczętowanie" mogę od początku gry mieć lokację z założonym zabezpieczeniem "Pieczęć"?
Z tego co wyliczyłam to nie, bo nie możesz zaczać z trzecim poziomem lokacji. Jeżeli jest taka możliwość tylko jej nie zauważyłam, to tak.

Wymaga to jakiś dodatkowych kosztów czy opisu gdzie się te pieczęci znajdują i jak działają?
Kosztów - nie. Opisu - tak. Nie mamy gotowych run ani pieczęci do wykorzystania, ty wymyślasz jak działają.
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
#1,387
29.09.2024, 11:05  ✶  
Potwierdziłam już, że do tworzenia bardziej artystycznych świeczek będę musiała podbić Charlesowi rzemiosło, żeby to miało sens. A jak jest z zaklinaniem świeczek, by miały specjalne efekty typu zimny ogień, iskierki przy paleniu, wzory tworzone przez dym itp? Miałoby to mieć tylko walory estetyczne.

Shea Ó Súilleabháin
#1,388
29.09.2024, 15:16  ✶  
Hejka!

Mam zagwostkę odnośnie pieczętowania. W pieczętowaniu używa się run, zakładam, że nordyckich? Czy słowo 'runa' tutaj po prostu oznacza symbol?

Sory za pytanie o taki detal, ale zastanawiam się czy dać postaci tę umiejetność, a do jego pochodzenia runy nordyckie nijak pasują, skłaniałbym się w stronę symboli celtyckich etc.

Czy w ogóle są to 'runy' tj. runy czarodziejskie dla wszystkich takie same, a nie nordyckie/celtyckie symbole etc.

'Pieczętowanie polega na nakładaniu i usuwaniu run. Najpopularniejszym sposobem pieczętowania jest tworzenie kamiennych lub drewnianych amuletów, jednakże runy wykorzystywane są także w kowalstwie i jako zabezpieczenia.'

W różnych kulturach te pisma/symbole były inne, stąd pytanie (sory jak już było wcześniej).
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,389
29.09.2024, 17:07  ✶  
@Charles Mulciber

Za tworzenie czegoś z niczego odpowiada dziedzina magii, jaką jest kształtowanie. Twoja postać musi znaleźć sposób (wymyślić) jak sprawić, aby te efekty (które zakładam, że są rzuconym zaklęciem) odpaliły się w chwili, kiedy tego chcesz.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,390
29.09.2024, 17:13  ✶  
@Shea Ó Súilleabháin

Kiedy mówimy na forum o runach mówimy głównie o Futharku (no i oczywiście jego pochodnych). Jest on nauczany w szkole. Jeżeli dla twojej postaci zasadnym jest znanie jakichś innych (nie wiem, może postać pochodzi np. z Turcji, ja się też nie do końca na tym znam więc nie będę zgrywać speca) to pewnie uznam bez problemu, że wie coś więcej.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 137 138 139 140 141 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa